Суббота, 20.04.2024, 15:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июнь » 29 » Що треба знати про лазерного гравіювання
22:28
Що треба знати про лазерного гравіювання

1. Гравіювання можна зробити кольоровий (зараз ми говоримо про звичайну гравірування - деякі компанії можуть робити кольорову гравіювання, але не на всіх матеріалах і широкого застосування цей метод поки не отримав).

В процесі гравірування на виріб не завдається ніякої фарби, а зображення виходить за рахунок видалення частини поверхні матеріалу. Тому вигравіруваний логотип можна зробити певного кольору - колір гравіювання залежить від того з якого матеріалу зроблений предмет. Якщо матеріал зверху покритий хромом, фарбою або лаком, то гравірування буде кольору матеріалу, який знаходиться під цим покриттям.

2. Колір лазерного гравірування буває складно передбачити
Наступна особливість гравіювання по суті є продовженням попереднього пункту, але все-таки варто окремо підкреслити цей момент - колір гравіювання іноді складно дізнатися заздалегідь. Щоб знати якого кольору буде гравірування, треба зрозуміти якого кольору матеріал всередині. Якщо цей матеріал знаком виробництва, питань не виникає, наприклад, якщо це який-небудь метал або пластик з якого роблять шильди, номерки, плакетки, то вам можуть заздалегідь сказати, яка буде гравірування. Або якщо це сувенір, який часто доводиться гравірувати і майстри на виробництві пам'ятають, яка гравірування на ньому виходить. Але асортимент сувенірної продукції дуже широкий і далеко не з усіма предметами виробництва доводилося вже стикатися, тому, якщо вам треба знати, як вийде гравірування, можливо, знадобиться зробити зразок.

Наприклад, на цих сувенірах з хромованими сріблястими елементами гравірування вийшла золотистого кольору, так як під фарбою був жовтий матеріал (швидше за все латунь)

3. Гравіювання можна стерти
Лазер видаляє верхній шар матеріалу, повернути який назад вже не можна. Тобто, якщо в гравірування була допущена помилка, або гравіювання була зроблена не на тому місці, або просто щось не сподобалося, то стерти її вже не вийде (в крайньому випадку можна спробувати заклеїти помилку шильдом)

Замовляйте лазерне гравіювання та різання тут: лазерная резка.

Гравірування по металу

Метал, мабуть, найпопулярніший для гравіювання матеріал. Гравіювання на металі часто роблять для персоналізації сувенірної продукції - лазерне гравіювання на ручках, на запальничках, термосах, фляжках, Автокружка, визитницах, ножах, ліхтариках і багатьох інших предметах.

Колір лазерного гравірування залежить від кольору матеріалу, наприклад, сталь і алюміній виходять зі світлою «сріблястою» гравіюванням, латунь - з жовтої, в деяких випадках гравірування виходить дзеркальної (відображає). Якщо гравірування на металі виходить занадто світлою, її іноді додатково чорнять, щоб вона виглядала темніше (на першій картинці приклад гравіювання без чорніння і з чорнінням)

Гравірування по дереву

Лазерне гравіювання по дереву роблять на дерев'яних ручках, настільних годинах, футлярах, дошках і інших виробах з дерева. Замовляючи лазерне гравіювання по дереву, треба пам'ятати, що дерево неоднорідне і тому гравірування на ньому теж може вийти неоднорідною. Колір гравіювання залежить від виду матеріалу і від налаштування лазера - гравірування виходить різних відтінків коричневого кольору - від світло-коричневого до темно-коричневого.

Гравірування по шкірі

Вироби зі шкіри зазвичай персоналізують за допомогою тиснення, але в певний ситуація робити тиснення не дуже вигідно, наприклад, коли тираж сувенірів занадто маленький або нанесення на всіх видів продукції повинно бути різним. Можуть бути й інші причини, за якими вибір робиться на користь гравіювання - неможливість зробити тиснення на цей предмет, вкрай стислі терміни.

Гравіювання на шкірі використовують для персоналізації щоденників, визитниц, портмоне і іншої ділової шкіргалантереї. Крім того гравіюванням можна нанести логотип на шкіряні флешки, брелоки, ремінці для годинника.
Шкіра і шкірозамінник не найпростіші матеріали для гравіювання - краще не робити в макеті дрібних написів і деталей, так як їх буде погано видно.

Лазерне гравіювання по склу

Гравірування на склі застосовується для нанесення логотипів і написів на нагороди зі скла, дзеркала, вази, келихи і інший посуд. Нанесення, зроблене за допомогою лазерного гравіювання по склу, виглядає не дуже яскраво - зображення видно за рахунок того, що скло в місці гравіювання стає матовим.

Лазерне гравіювання по пластику

Для нанесення логотипу на подарунки з пластика лазерне гравіювання використовують досить рідко - все-таки на пластик краще лягає і красивіше виглядає тамподрук або УФ друк.

Однак, пластик часто використовують для виробництва табличок, номерків, бейджів, годин із пластику й інших виробів. Для цього застосовують спеціальний пластик, в тому числі двоколірний. Двоколірний пластик - це пластикові листи складаються з двох шарів різного кольору. Лазерної різкою з них вирізається предмет потрібної форми, а лазерним гравіюванням наноситься логотип або інше зображення. При цьому в процесі гравіювання знімається один шар матеріалу і стає видно другий шар іншого кольору.

Детальніше про вироби з пластика поговоримо окремо, а зараз просто кілька прикладів гравіювання на пластику, в тому числі цікава комп'ютерна мишки і USB-hab, які зроблені так, що нанесений на них за допомогою гравіювання логотип підсвічується.

Лазерне гравірування на тканинах

Для нанесення логотипу на тканину традиційно застосовують шовкографію, вишивку або інші методи персоналізації одягу і подарунків з текстилю.

Але виявляється на деяких видах тканини можна зробити лазерне гравіювання. Широкого застосування цей метод поки не отримав, але ідея цікава. Наприклад, можна зробити лазерне гравіювання на джинсі або на флісі.

Просмотров: 763 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz