Суббота, 20.04.2024, 02:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 28 » Ремонт даху своїми руками. Як відремонтувати покрівлю
18:29
Ремонт даху своїми руками. Як відремонтувати покрівлю

Основним фактором, що впливає на передчасне старіння конструкцій будинку є вологість і атмосферний вплив. Під впливом цього руйнуються бетонні і кам'яні елементи, відбувається загнивання дерев'яних конструкцій і корозія металу. 

Щоб не витрачається зайвий раз на заміну дорогих частин будинку, просто потрібно регулярно проводити профілактичний догляд і ремонт. 

Основи ремонту покрівлі 
Ремонтувати дах своїми руками найкраще в теплу пору року (травень - серпень). При ремонті покрівлі зазвичай використовують той же матеріал, що і при будівництві, проте іноді використовують і інші. Всі матеріали, призначені для ремонту покрівлі, повинні бути відсортовані і ретельно оглянуті на наявність дефектів. Якщо ж знайшли поганий покрівельний матеріал, то його можна застосувати в інших місцях, для це буде досить видалити частину матеріалу з дефектом. 

В першу чергу, на даху, в непридатність приходять спуски, тому під них необхідно підкласти листовий матеріал (толь, руберойд або пергамін). Спуски необхідно ремонтувати і покривати з особ ретельністю. 

Взимку з покрівлі потрібно прибирати сніг з допомогою спеціального скребка, на кінці якого закріплена гумова смужка. Якщо покрівля хвиляста, то скребок потрібно випиляти з дерева за формою покрівельних листів. Влітку дах щорічно необхідно чистити за допомогою віника, для того щоб видалити пил і бруд, яка затримує вологу і псує покрівлю. 

Всі роботи що пов'язані з дахом можна замовити тут: мансардные лестницы .
Професійний ремонт за доступною ціною.

Якщо ж з північного боку покрівля обросла лишайником, його теж слід прибрати за допомогою будь-якого гострого предмета або металевого скребка. 

Під час проведення покрівельних робіт, необхідно працювати зі страховкою. У ролі страховки найчастіше використовують пояс безпеки, який прикріплюють до коника будинку. Випадки бувають різні, тому щоб уникнути серйозних травм, потрібно працювати з напарником, який стежитиме за надійністю кріплення ременя, і буде підстраховувати. 

Найбільш довговічним покриттям вважається асбестоцементная покрівля, або просто шифер. Якщо поламався лист, то, щоб не пошкодити сусідні цілі, необхідно відкусити кусачками капелюшок цвяха і акуратно видалити зламаний шифер. Якщо немає під рукою шиферу на заміну, дах можна тимчасово покрити руберойдом або покрівельної сталлю. 

Ремонт даху з шиферу своїми руками 
Якщо в шифері з'явилися тріщини, дрібні відколи, то не варто відразу міняти цілий лист. Існує дуже хороший спосіб ремонту даху, який продовжить життєвий термін даху років на 10. 

Для ремонту будуть необхідні такі матеріали: 

клей ПВА 
вода 
цемент 300 марки і вище 
розпушений азбест (або натертий на дрібній тертці листовий азбест) 
Спосіб приготування ремонтної суміші, для забивання щілин: 
Суміш готують не великими порціями, щоб її вистачало на пару годин роботи. Потрібно змішати 1-2 частини цементу з 3 частинами азбесту. Після це потрібно розвести розбавленим клеєм ПВА з водою (співвідношення 1: 1). У підсумку ремонтна суміш повинна мати сметанообразную консистенцію. 

Перед ремонтом, як вже згадувалося вище, необхідно добре очистити ділянку, що ремонтується даху. Потім необхідно ту ж ділянку промити водою зі шланга. 

Після висихання даху, її грунтують клеєм ПВМ, розведеним клеєм (співвідношення 1: 3). Всі тріщини потрібно промазати 2 рази підготовленої ремонтної сумішшю, щоб у підсумку товщина намазаного шару, була не менша 2 мм. Ремонтні роботи потрібно проводити в похмуру погоду. 

Щоб цілі аркуші не продавлювалося, необхідно працювати в гумових чоботях, і користуватися дошкою з поперечними брусками (товщина дошки 25 мм, ширина 20 см). Дошка за допомогою бруска, прибитого до її кінця, чіпляється за коник. 

Якщо виявився ділянку даху з пошкодженим шаром фарби, то цей шар необхідно негайно перефарбувати за допомогою спеціальної фарби для шиферу. 

Ремонт металевої покрівлі 
Від величини ушкоджень металевої покрівлі буде залежати яким способом це буде устранятся. 

Невеликі пошкодження (отвору, свищі) можна закласти клоччям, яка просякнута гарячим бітумом. Зверху все заливається бітумною мастикою. Також можна скористатися Сурикової замазкою. 

На більші пошкодження накладають заплатки з руберойду або мішковини, з розміром на 20-25 см більшим, ніж розмір дірки. Щілини до 20 см також можна закласти латкою. Якщо ж ушкодження великі, необхідно до обрешітки прибити підкладку з покрівельного заліза, щоб латочка НЕ провисала. 

Перед наклейкою заплатки, потрібно очистити метал навколо ушкодження металевою щіткою і змастити гарячою бітумною мастикою. Після підсихання, накладають латку з руберойду або мішковини, змащену гарячої мастикою, в один або два шари (чим більше пошкодження - тим більше буде потрібно шарів). Після латочку обмазують зовні все тієї ж гарячої мастикою. 

Якщо металева покрівля сильно пошкоджена і не підлягає відновленню, то необхідно замінити ці сталеві листи на нові, відгинаючи і загинаючи Фальц на місці стикування листів. 

Несправні стоячі і лежачі фальци покрівлі потрібно ущільнити, попередньо промазав Сурикової замазкою або герметиком. 

При виявленні корозії на покрівлях або водостоках з оцинковки, необхідно забарвити дані місця антикорозійною фарбою, щоб запобігти подальшому руйнуванню оцинкованої сталі. 

Термін служби покрівлі залежить від якості використовуваних матеріалів, підстави, технології та мастики. Найважливішу роль відіграють систематичний догляд та ремонт покрівлі. Ваша дах в ваших руках!

Просмотров: 1525 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz