Суббота, 27.04.2024, 01:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 14 » Про покупку квартири
23:59
Про покупку квартири

Що може перешкодити Вам купити квартиру?

Коли варіант квартири знайдений і Ви прийняли рішення купити квартиру, зверніть увагу на такі нюанси: 

недієздатні особи не мають права укладати угоди. Інформацію про недієздатність можна отримати в опікунській раді за місцем прописки особи 
не радимо укладати угоди з громадянами, які перебувають на обліку в нарко-або психоневрологічних диспансерах, т.к. легко можна визнати таку угоду недійсною і Ви останетес без квартири. 
укладати угоду з господарем, здоров'я якого в критичному стані небезпечно, тому якщо він помре, Ви не просто не зможете купити квартиру, але і втратите завдаток 
якщо ви збираєтеся купити квартиру в якій не узаконена перепланування, це створить проблеми в подальшому, якщо Ви захочете пізніше продати квартиру. Розпізнати перепланування легко: порівняйте реальну планування квартири з планів техпаспорті БТІ. 
якщо продавець повідомляє Вам про втрату документів на квартиру, не здумайте підписувати навіть завдаток, поки господар не відновить всі документи, без них продавець не зможе продати, а покупець купити квартиру. 
при покупці кімнати в комуналці (частки у спільній власності), інші співвласники мають за законом право премущественно покупки. Вони можуть всіляко перешкоджати Вашим бажанням купити квартиру. 

Збираєтеся купити квартиру? перевіряйте: 

Паспорт власників та правовстановлюючі документи на квартиру повинні бути в оригіналах. 
дізнайтеся, чи часто квартира продавалася за останні роки. Якщо власники змінювалися надто часто, то швидше за все щось їх не влаштовувало. Поговоріть із сусідами, якщо Вам не дали нормального пояснення, це в кожному разі не зашкодить. 
уточніть чи були судові тяжби щодо квартири. Якщо так, то на квартиру міг бути накладений і досі не знято арешт, що перешкодить угоді. Якщо суд ще йде, то не відомо, чи чим завершиться судова тяганина. 
будьте обережні при покупці квартири за дорученням. Це законно, але переконайтеся, що довіритель дійсно підтверджує факт видачі довіреності. Перевірте довіреність в нотаріальній конторі за реєстром довіреностей, зверніть увагу на який термін видана довіреність і які повноваження у довіреної особи. Бажано все-таки особисто зустрітися з власником квартири. 
збираєтеся купити квартиру, що дісталася в спадок? Перевірте порядо спадкування, і отримаєте підтвердження ступеня споріднення з померлим власником квартири. 
ріелтори завжди держут вухо в гостро із занадто дешевими варіантами квартир. Такі квартири як правильно мають суттєві недоліки. Винятки бувають, але можливі "темні плями" юридичної передісторії, що призведе до оспорювання покупки квартири, або приховані дефекти самого житла. 

Отримати допомогу у виборі квартири та у всіх нюансах по покупці можна тут: агенство недвижимости.
Найпоширеніші афери при покупці квартири. 

Існують 2 найбільш поширених способу обману покупця. 

1. Збір задатків на квартиру у кількох покупців. 

Зробити це можуть і шахраї (наприклад орендарі квартири) і просто недобросовісний власник. Допомагає грамотний договір завдатку (нотаріальний), а також попередня перевірка документів. Краще доручити це ріелтору або юристу, має досвід з нерухомістю. 

2. Підробка документів: на право власності, паспортів, довідок та ін 

Самостійно переконатися в достовірності документів покупцеві непросто, хоч якоюсь гарантією нормальної перевірки може служити послуга агентств нерухомості або нотаріуса з перевірки юридичної чистоти квартири.

 

Просмотров: 1139 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz