Пятница, 26.04.2024, 19:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 30 » Купівля квартири в іпотеку
18:31
Купівля квартири в іпотеку

У той же час заставодавець зацікавлений в тому, щоб предмет застави (квартира) внаслідок ваших дій не подешевшав в ціні, тобто не став менше середньоринкової вартості на даний момент. Тому будь-яка перепланування, яка може відбитися на вартості квартири, повинна бути узгоджена з банком. Втім, узгодити необхідно і будь-яку халепу, навіть якщо ви переносите стіну на 0.5 м. 
Всі дії господаря, які потягнуть за собою зміни в довідці-характеристиці квартири, паспорта житла, який видає БТІ (бюро технічної інвентаризації) - повинні бути узгоджені з банком. Вирішивши перепланувати квартиру, ви обов'язково повинні надати детальний проект майбутньої перепланування і заява з проханням переробку дозволити. Добре, якщо архітектор, який робить проект, має ліцензію на цей вид діяльності: банк буде задавати менше питань. Протягом декількох днів заяву господаря розглядається і, як правило (якщо інтереси заставодавця не ущемляючи), відповідь дається позитивний. Письмовий дозвіл від банку додається з необхідними для перепланування документам і ... Далі - звичайна процедура узаконення. 
Якщо ж ви вирішили в квартирі просто зробити євроремонт, навіть за спеціальним дизайнерським проектом, але без знесення стін і перепланування - ваше право про це нікому не повідомляти. Хочете жити краще - живіть. На ремонт, навіть дуже дорогий, дозвіл банку не потрібно. 

Розрахувати все можна на іпотечному калькуляторі тут: попробовать.
Також на сайті є все необхідне щоб взяти квартиру в іпотеку.
Скористайтесь повною, розгорнутою інформацією на дану тему.

У праві господаря іпотечну квартиру і здавати. Правда, в цьому випадку необхідно поставити кредитора до відома. Якщо ви хочете заробити - заробляйте. І не обов'язково при цьому ділитися виручкою з залогадателем, адже власник квартири ви, а не банк. Але надати банку договір оренди, оформлений офіційно за всіма правилами, ви зобов'язані. А значить - доведеться платити податок державі від отриманих за здачу грошей. Оскільки банк зацікавлений у тому, щоб з вашою квартирою (об'єктом застави) нічого не сталося, він повинен бути спокійний, що орендарі нерухомість не зіпсують. Тому й вимагають договір оренди. Перешкод банк лагодити не буде - договір оренди розглядається кілька днів, після чого отримуєте "добро". Єдине, що важливо в цьому випадку банку, щоб термін оренди не був вище терміну погашення кредиту. Тобто здавати квартиру довше погашення кредиту не можна. Також не можна здавати квартиру під офіс - в цьому випадку її необхідно перевести в нежитловий фонд. А на це заставодавець не піде, адже він позичати гроші на житлову квартиру. 
Купуючи квартиру по іпотеці, ви стаєте її повноправним господарем і можете вселяти, а саме - прописувати (реєструвати) в неї кого захочете. Якщо немає ніяких заборон (неповнолітні діти) в іпотечному договорі. Головне, щоб реєстрація не суперечила житловому кодексу України. 
Прописуючи нової людини, необхідно надати банку паспортні дані нового мешканця, який, у наслідку, несе відповідальність за збереження квартири перед заставодавцем. Проте новий мешканець не несе відповідальності за погашення боргу - господар квартири не перекладає свої обов'язки і борги на когось іншого. Він кредит брав, йому його і повертати. 
Заповідати куплену квартиру можна, знову-таки повідомивши про це банк. Зазвичай заставодавець ніяких заперечень не має, для нього головне, щоб був погашений борг і, до тих пір, поки ви виплачуєте кредит, ваше заповіт нікого не хвилює. У разі, коли хтось вступає в спадок, йому пропонується або продовжити договір і взяти на себе обов'язки з погашення кредиту, або відмовитися від спадщини - залишити квартиру за банком. 

Що не можна 
Квартірав до редітПродать іпотечну квартиру ви не зможете. Справа в тому, що квартира, куплена в кредит, при оформленні купівлі-продажу заноситься до державного реєстру іпотеки, що автоматично накладає на неї заборону. На будь-які юридично значимі дії. До тих пір, поки господар не розрахується з заставодавцем, він не має права квартиру продавати, дарувати, розмінювати, тобто не може змінюватися господар нерухомості. Ніхто і ні за які гроші не піде на оформлення подібної угоди - нотаріус, який оформляє "заборонну" квартиру, автоматично позбавляється ліцензії, а будь-яка угода буде визнана недійсною. 
І все ж схема з продажу іпотечної квартири є. Ви або виплачуєте повністю суму кредиту і робите з нерухомістю все, що захочете, або знаходите покупця і оформляєте тристоронній договір. Покупець виплачує банку суму, що залишилася по кредиту і господарю (гроші, які ви вже повернули банку, без відсотків), оформляється угода, квартира в той же день виводиться нотаріусом із заборони (нотаріус повинен бути присутнім на угоді) і оформляється новий договір купівлі-продажу. Втім, процедура це дуже не проста і більшість банків зв'язуватися з нею не хочуть. 
Тому, купуючи квартиру в кредит, ви повинні бути готові до того, що жити вам в ній, або з нею до кінця ... виплати кредиту.

Просмотров: 1579 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz