Пятница, 26.04.2024, 14:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 15 » Как выбрать кроссовки для бега
00:58
Как выбрать кроссовки для бега

Від правильно підібраних кросівок залежить успіх тренування. Початківці спортсмени-любителі часто дивляться тільки на зовнішній вигляд взуття, не звертаючи уваги на її якість і характеристики. 

Для занять бігом потрібне взуття з певними параметрами. Кеди, туфлі і сандалі не підійдуть, вони не розраховані на навантаження, які ви отримаєте при тренуваннях. 

Кросівки ж допоможуть уникнути болю в колінах, постійних мозолів і травм. 

Якщо ви бігаєте рідко, можна придбати звичайні 


Типи Кросівок 

Кросівки діляться на дві групи

Для різної поверхні; 
Для різного типу тренувань. 
Якщо ви збираєтеся бігати в лісі, вибирайте кросівки з глибоким протектором і захистом від бруду, якщо в місті - по чистому асфальту, придивіться до моделей з хорошою амортизацією, а от для фітнесу кращими вважаються кросівки малого ваги і з гарним зчепленням. 

Взуття За Типу Роботи: 

Кросівки для бігу на довгі дистанції; 
Для короткочасної швидкісної роботи; 
Для змагань; 
Для туризму і простих прогулянок. 

Я рекомендую придбати ці кросовки: кроссовки new balance купить.
Ціна на сайті значно нища ніж в магазинах, а якість їх на висоті.

У деяких кросівок підошва дуже міцна, вона не стирається з часом. У них дуже зручно бігати по асфальту. Є моделі з чіпкою підошвою, вони відмінно тримаються на мокрій поверхні і не дозволяють впасти. 

В осінню погоду відмінно підходить взуття з шипами, причому як гумовими, так і металевими. У таких кросівках можна сміливо бігати по снігу або навіть льоду. Для тривалих дистанцій є моделі, які називаються «марафонка», правда використовувати багато разів їх не вийде. 

Деякі Правила 

Щоб заощадити, але при цьому купити якісне взуття, купуйте бігові черевики у фірмових магазинах, які «вже не моді». Бажано при цьому орієнтуватися на професійного виробника, але ще не зовсім відомого; 
Не поспішайте бігти в магазин, коли по телевізору кажуть: «Наші кросівки кращі - ваші ноги будуть бігати самі!». Досить вірити в казки, такого не буває; 
Не варто купувати найдорожчі моделі і хвалитися при цьому оточуючим. Дуже часто вони мають «навороти», які абсолютно марні. Ви просто переплачуєте за це; 
Підбирайте те взуття, яка підходить вашим ногам; 
Купувати кросівки краще після обіду, коли ви вже неабияк походили. У цей час ноги «розходяться» і збільшаться в розмірі; 
При примірці взувайте обидві кросівки, походіть в них по магазину, відчуйте, як ногам приємно і зручно в них. Якщо щось заважає, почекайте з покупкою; 
Враховуйте особливості своїх стоп при бігу. Про це буде розказано нижче. 

Як не помилитися з вибором?  

Отже, щоб м'язи не хворіли, а настрій не погіршувався, при покупці кросівок потрібно звертати увагу на такі ознаки: 

Амортизація. Це перша якість, яким повинні володіти якісні кросівки. Амортизація знижує ударні навантаження і дозволяє сильніше відштовхуватися від поверхні, що сприяє прискоренню швидкості. Знаходяться вони під носком і під п'ятою для зниження навантаження на стопу. Найпопулярнішими амортизаторами є пружини, що знаходяться в підошві, і повітряні подушки, наповнені газом. Крім цього кросівки для бігу повинні бути легкими і зручними, а п'ята в них повинна бути добре зафіксована. 
Форма підошви. Підошва у якісного взуття повинна плавно йти вгору, добре гнутися. Також по її боках повинні знаходитися маленькі жолобки. Вони збільшують гнучкість. Каблук повинен бути відділений. 
Хороші кросівки повинні бути зі шнурками, причому не круглими, такі частіше розв'язуються при бігу. Липучки теж не кращий варіант, вони повинні бути відсутніми. Це може привести до погіршення кровотоку і пр.
Кросівки повинні бути захищені від негоди. Від вітру і дощу допоможе зазначена вище система. Тими ж якостями володіє технологія Gore-Tex. Це полімерна плівка з великою кількістю пор. 
Чим менше різниця висоти підошви, тим більше кросівки підходять для бігу на носках. 

Просмотров: 1208 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz