Суббота, 20.04.2024, 15:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 17 » Як зробити печатку з фотополімеру
21:49
Як зробити печатку з фотополімеру

З рідкого фотополімеру 

1 У графічному редакторі отрісовивается друк / штамп. 

2 На лазерному принтері роздруковується негатив на матовому плівці. 

3 Негатив обробляється Випалювання негативів, для додання оптичної щільності. 

4 Якщо негатив необхідно зберегти, то потрібно на негатив покласти захисно-розділову плівку. Якщо негатив підлягає подальшій утилізації, то захисно-розділову плівку можна не використовувати. 

5 По периметру негативу, на відстані 4-6 мм від його країв, наклеюється липка бордюрна стрічка, що перешкоджає розтіканню полімеру. 

6 В утворену «форму» заливається рідкий фотополімер і накривається прозорою плівкою. Композиція вкладається в копіювальну касету, (два полірованих скла з пластиковими обмежувачами по кутах, подібними по висоті з товщиною бордера) затискається стеклами і поміщається в експонуються камеру, яку читає стороною вгору (прозорою плівкою вгору, негативом вниз). Виставляється час засвічення, яке залежить від багатьох факторів: 

Відстань від джерела УФ-випромінювання до касети. Оптимальним є відстань 10-15см і зазвичай задається конструкцією установки. При меншій відстані погіршується однорідність світлового потоку, що призводить до різної швидкості затвердіння в різних ділянках касети. При більшій відстані необгрунтовано збільшується час експонування, що знижує продуктивність установки. 
Природа і товщина скла в касеті. При збільшенні товщини збільшується час експонування. 
Природа фотоплівки. Негатив повинен бути максимально контрастним, щоб виключити час проходження світла через темні частини негативу. Світлі ділянки не повинні мати «вуаль». 
Стосовно до апаратів, виробленим ТОВ «Печатки-М» час засвічення близько 60-70 секунд перша сторона і близько 120-130 другу. 

7 Після засвічення першої сторони, касета перевертається негативом вниз для засвічення другої сторони. 

8 Далі розбирається форма і обережно знімається негатив, щоб не відірвати друкують елементи від підкладки. Чи не затверділий полімер змивається за допомогою щітки середньої жорсткості і миючого засобу, в проточній теплій воді. 

9 Добре промита форма поміщається в ванночку з водою і ставиться в камеру для остаточної засвітки (дублення), яка надає друкованій формі більш високі властивості міцності, на 7-10 хвилин. 

10 Необхідно вирізати кліше з форми, наклеїти на оснастку і оцінити якість відбитка. 

Рекомендую звернутись до професіоналів, рекомендую сюди: изготовление печатей.
Якісно та швидко роблять печатку за доступною ціною.

З твердого фотополімера 

1 У графічному редакторі отрісовивается друк / штамп. 

2 На лазерному принтері роздруковується негатив на матовому плівці. 

3 Негатив обробляється Випалювання негативів, для додання оптичної щільності. 

4 Негатив змочується невеликою кількістю води для поліпшення зіткнення з твердим полімером і накладається на підготовлену пластину твердого полімеру, лежачого металевою основою вниз. Вся композиція дуже щільно притискається стеклами і поміщається в експокамеру під лампи негативом вгору. Час засвічення може варіюватися від 1 до 3 хвилин (час засвічення приведено стосовно експонуються камерам, виробленими ТОВ «Печатки-М»). 

5 Після закінчення часу засвічення видаляється негатив, кліше промивається в гарячій воді з використанням миючого засобу і щітки середньої жорсткості. Для поліпшення міцності властивостей, кліше висушується промисловим феном і знову поміщається в експонуються камеру хвилин на 15, після чого воно готове до використання.

Просмотров: 1864 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz