Четверг, 25.04.2024, 23:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 28 » Як зняти квартиру - пошук житла очима орендаря
17:34
Як зняти квартиру - пошук житла очима орендаря

Квартирне питання це одна з найактуальніших проблем мегаполісів. Рано чи пізно практично кожна людина стикається з необхідністю купити або взяти в оренду житло, якщо звичайно він не один з тих щасливчиків, які отримують квартири у спадок або виграють їх в лотерею. Я розповім, як зняти квартиру і уникнути неприємних ситуацій.
У кого можна зняти квартиру 
Зняти квартиру безпосередньо у господарів - найвигідніший варіант. 
Зняти квартиру через посередників - так званих ріелторів, найбільш часто зустрічається спосіб пошуку житла. 
Зняти квартиру за допомогою агентства з нерухомості. Як правило, солідні агентства займаються хорошими дорогими квартирами, якщо вам потрібно щось подібне - ви їх клієнт, відразу відпадає багато проблем. 
Як і де шукати квартиру 
Шукати квартиру я рекомендую тут: 2222343.ru .
Широкий вибір з детальним описом та фото.
На початку пошуку житла розкажіть всім своїм родичам, друзям і знайомим про те, що ви шукайте квартиру, за попит грошей не беруть, іноді може повести і вам підвернеться дуже вдалий варіант і на цьому все скінчиться. 
Зняти квартиру у господарів - найвигідніший варіант, але знайти невловимих господарів дуже складно, повірте мені. Доведеться зірвати чимало оголошень і купити багато газет. Якщо ви бачите оголошення, в якому написано «Здам квартиру без посередників» це не означає що здає господар, такі оголошення якраз і дають ті самі посередники. Безпосередніми господарями житла часто бувають бабусі-пенсіонерки, у яких немає ніякого бажання займатися пошуком клієнтів. Їх оголошення практично неможливо знайти в потоці спаму в газетах від ріелторів, а оголошення, які розклеюються на стовпах частенько самі ж ріелтори зривають і клеять десяток своїх з шаблонної фразою «Здам квартиру без посередників». 
Тому якщо вже вам вдалося вийти на господаря квартири, вважайте що вам крупно повезло, а якщо і сама квартира підійшла, тоді пощастило втройне і ваші пошуки закінчені. 
Існують бази даних квартир, які можна купити за N суму грошей з контактами господарів, але майте на увазі, вам доведеться змагатися у швидкості обдзвону з професіоналами цієї справи - ріелторами. Дані в базі можуть бути застарілими (квартири не здаються довше 1-2х тижнів) або взагалі Фейкові, тому витрачати гроші на такі бази досить ризиковано. 
Пошук в інтернеті. Спочатку інтернет, здається, просто переповнений масою привабливих оголошень про здачу квартир, але після перших дзвінків виявляється, що 99% з них або вже здані або це «фанерне оголошення» як висловився один з ріелторів. Тому не варто загострювати увагу на тексті оголошення, просто обдзвонювати їх і питайте, чи є потрібний вам варіант. 
Якщо ви звернулися в агентство з нерухомості і вам запропонували під'їхати в офіс і скласти договір, заплативши якусь невелику суму «за пошук квартири», знайте це звичайнісінький лохоразвод, нікому ніколи не віддавайте грошей наперед поки перед вами не покладуть ключі від квартири. 
Практика показує, що публікувати свої оголошення типу «зніму квартиру» практично марно, тому що попит на хороші недорогі квартири значно перевищує пропозицію, і ніхто не буде вишукувати ваш телефон в газеті або інтернеті, щоб запропонувати щось підходяще. Тобто шукати доводиться самим. 
І ось, нарешті, ви знайшли квартиру в підходящому районі не варто тягнути і роздумувати, ви або відразу їдете дивитися чи вважайте що вона вже здана комусь іншому. 
огляд квартири 
Якщо ви орендуєте звичайну квартиру без претензій на vip статус, слід звертати увагу на кожну дрібницю. Перевірте всю сантехніку, вона повинна працювати, газ повинен горіти в комфорках, а бойлер гріти. Якщо є якісь недоліки вам можуть пообіцяти «все потім виправити ...» але не варто особливо довіряти таким обіцянкам. 
Обов'язково обговоріть, чи буде господар з'являтися в квартирі для огляду стану і як часто, занадто настирливі орендодавці можуть дуже отруїти життя. 
Уважно огляньте предмети меблів, щоб потім не виявилося, що ліжко зламана колишніми мешканцями, а в холодильнику бруд яку не спромоглися вимити. Все це може послужити приводом підшукати щось трохи краще. 
Зі зрозумілих причин господарі житла проти домашніх тварин в квартирі, тому якщо у вас є кішка або собака, обов'язково обговоріть цей момент. 
Оплата оренди та послуг ріелтора 
Ріелтори стабільно беруть за свої послуги 50% від місячної орендної плати. Господарі квартири вимагають оплату за перший місяць і ще за один місяць як завдаток або «страховку» на випадок псування майна, зазвичай ця сума йде за оплату останнього місяця оренди квартири. 
Складання договору оренди 
Перед оформленням будь-яких договорів перевіряєте документи засвідчують особу господарів квартири і їх право власності, ви повинні переконається, що підписуєте договір не з шахраями і завтра ніхто не виставить вас за поріг вже оплаченої житлоплощі. 
Якщо все гаразд, заповнюється два примірники на стандартному бланку, про те, що сторони зобов'язуються ... і т.д ... і т.п ... Там повинно бути обговорена квартплата, показання лічильників води, електрики, тепла, якщо такі є. А також терміни оплати вами оренди. Ніяких нотаріальних запевнень не роблять, обмежуються підписами сторін. 
Господарі віддають вам ключі і ось власне все, ви можете вселятся.

Просмотров: 1028 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz