Пятница, 26.04.2024, 04:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июнь » 29 » Як знайти роботу своєї мрії
20:39
Як знайти роботу своєї мрії

Робота є, але ... І кожен роботодавець замість точок вставить мільйон причин, чому він не прийме молодого фахівця в свою компанію. Так що ж робити випускникам? Як знайти роботу своєї мрії? Розглянемо, основні проблеми працевлаштування молоді та способи їх вирішення.

Як знайти роботу своєї мрії - поради

Досвід - це головне?

Як знайти роботу без досвіду

З кожним роком все більшу роль відіграє досвід роботи. Ще недавно вважалося, що досить після третього-четвертого року почати налагоджувати контакти з роботодавцями. І навіть тоді дехто вважав це зайвим. Сьогодні це вже пізно. І не допоможуть виправдання, що заняття в ВУЗі займають так багато часу, що не вистачає часу на роботу.

Іншим це вдається на порталі Работа совмещаемая с учебой, і вони легше знаходять роботу. Їх вибере роботодавець. Це успішна компанія з високими зарплатами. Якщо ви сподобаєтесь, то вам будуть часто приходити пропозиції взяти участь у рекламних акціях чи інших заходах. Це забезпечить вас солідним доходом і постійна робота вам не знадобиться.

Цей "досвід", однак, не обов'язково може бути повноцінною роботою в відомому концерні. Також добре похвалитися заробітком: репетиторством, роботою на вихідних ...

Це не обов'язково має бути достатнім для отримання посади менеджера в іноземній фірмі, але може допомогти при пошуках першого постійного місця роботи.

Як знайти роботу без досвіду - варто пошукати з можливістю проходження практики - більшість фірм організовують їх навесні, але є і такі, які оголошують набір вже восени або в інший час.

Треба, однак, пам'ятати, що кандидатів на проходження практики часто їсти не менше, ніж кандидатів на постійну роботу - кілька кандидатів на місце вже нікого не дивують.

Тому деякі фірми навіть від майбутніх практикантів очікують досвіду роботи - необов'язково навіть за фахом. Кандидат повинен показати, що має якісь особливі досягнення, наприклад в громадській організації.

Хто має шанси отримати роботу?

Теоретично кожен. Випускники всіх спеціальностей можуть знайти щось для себе. Неможливо, однак, приховати, що існують галузі, а точніше спеціальності, в яких можна легше отримати роботу. Це посади пов'язані з рекламою і поширенням товарів.

І тут не йдеться лише про роботу в магазинах. Маються на увазі всі фірми, які мають відношення до торгівлі - виробництва, фармацевтичні підприємства, банки і т.п. Їм потрібні торгові представники, консультанти, "продавці-асистенти".

Варто звернути увагу, що відносно рідко в цій сфері потрібно відповідну освіту. Більш цінуються особисті якості, "послужливість". Це шанс для тих, хто не може і не знає, як знайти роботу в "своїй" сфері.

Як знайти роботу в бюджетній сфері

Робота в бюджетній сфері - робота для кожного!

Ті, хто не бачить себе в жодній із запропонованих спеціальностей і не хочуть працювати не за фахом, можуть перевірити, чи є для них пропозиції в галузі, де є робота Запоріжжя для випускників кожної спеціальності.

Цією "галуззю" може бути державна служба, тобто "бюджетна" сфера: адміністрація, освіта, охорона здоров'я. Перш за все адміністрація, в якій працюють як юристи, інженери або програмісти, так і люди з менш "ринкової" спеціальністю: історики, бібліотекарі, педагоги та інші.

Робота в бюджетній сфері значно відрізняється від роботи в "бізнесі". З одного боку може бути легше - відомо, скільки заробляєш, коли отримаєш премію, коли закінчиш робочий день ... З іншого боку, працівники - "бюджетники", особливо молоді, з хорошою освітою, скаржаться на велику кількість "паперової роботи", строгі правила, обмежують креативність працівників, а перш за все - на низьку зарплату.

Очевидно, порівнюючи зарплату на державній службі з тим, що можна отримувати в міжнародному концерні, помітна велика різниця. Але не можна забувати, що до великих представництв добирається відносно невелика кількість випускників. Більшість потрапляє в менші фірми, де рівень зарплати не повинен бути вище, ніж в державних службах.

Власне, особи на керівних посадах в адміністрації мають шанс на зарплату в кілька тисяч, а їх робота може бути зовсім не нудною або менш відповідальною, ніж робота менеджерів в сфері бізнесу.

Просмотров: 713 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz