Четверг, 25.04.2024, 17:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 17 » Як вибрати університет?
22:18
Як вибрати університет?

Одним з перших важливих рішень дорослого життя людини, яка починається після закінчення школи, стає вибір своєї майбутньої професії, а, відповідно, і вибір навчального закладу, де цю професію можна придбати. Кожен майбутній студент вибирає свій ідеальний ВУЗ, виходячи з безлічі факторів. Перш, ніж ви виберете ВУЗ своєї мрії, необхідно всебічно вивчити проблему і виявити, який навчальний заклад підходить вам більше всього. Є кілька важливих моментів, які варто врахувати при виборі. 

Рекомендую звернути увагу на цей університет: http://www.kazntu.kz/ru.
Чудова якість навчання та достойний диплом.

1. Чи обраного ВНЗ державним або приватним 

У деяких недержавних ВНЗ якість освіти залишає бажати кращого. До того ж необхідно як слід перевіряти всі правовстановлюючі документи такого навчального закладу, щоб закінчити його без проблем і по його закінченні мати диплом державного зразка. Якщо ж ви вибрали державний ВНЗ, то ретельно зважте свої знання і сили, тому що вимоги при вступі досить серйозні. Можливо, вам знадобиться допомога репетиторів. 

2. Перспективи майбутньої професії 

Ви повинні бути точно впевнені, що зможете працевлаштуватися за обраною спеціальністю, і ця спеціальність затребувана на ринку праці. Чи допомагає ВУЗ своїм випускникам у працевлаштуванні та проходженні виробничої практики, або ж ви повинні будете самі шукати, де її проходити. 

3. Місце знаходження ВУЗу 

Як далеко знаходиться він від місця вашого проживання, чи зможете ви дозволити собі оплачувати дорогу до місця навчання і назад. Також для студентів, що живуть в інших регіонах, дуже важливо наявність гуртожитку та умов проживання в ньому. 

4. Престижність 

Чи є обраний ВУЗ відомим і престижним, які позиції на ринку праці займають його випускники, які наукові ступені мають викладачі, чи є можливість паралельно отримувати додаткову освіту. Але при цьому важливо пам'ятати, що вступити до престижного ВНЗ досить складно. 

5. Вартість навчання 

Скільки коштує вступ і навчання, чи є перездачі предметів платними чи ні. Краще буде, якщо договір на навчання ви покажете юристу на предмет виявлення в ньому пунктів про позаплановому підвищення вартості навчання, щоб не відбулася ситуація, коли в на останніх курсах інституту вартість навчання зросте багаторазово, і ви не зможете закінчити ВУЗ. 

6. Наявність військової кафедри 

Для чоловічої частини майбутніх студентів дуже важливо, чи мається на обраному вузі військова кафедра, де можна пройти початкову військову підготовку і тим самим полегшити собі життя після закінчення інституту. 

7. Спілкування 

Деякі вчорашні школярі обирають ВНЗ з причини того, що туди надходять друзі, щоб завжди було з ким спілкуватися і надавати один одному підтримку і допомогу в навчанні. 

8. Покликання 

Дуже не багато школярів з раннього дитинства точно знають, ким стануть. Але є серед них і ті, хто вже задовго до закінчення школи вибрав майбутню професію і присвячує вивченню пов'язаних з нею предметів все вільне і навчальний час, відвідуючи додаткові заняття, лекції, відкриті семінари та інше. У такому випадку зазвичай вибір перед майбутнім студентом не варто, він вже давно визначився, в який ВНЗ буде поступати. 

Для того, щоб все-таки зробити такий нелегкий вибір, варто ретельно вивчити інформацію про навчальний заклад, в яке збираєтеся вчинити. У цьому вам допоможуть дні відкритих дверей, інтернет-форуми студентів, інформація від знайомих. Також чесно зважте свої знання, вміння та шанси на вступ до обраного ВНЗ, при необхідності запишіться на підготовчі курси. Якщо ви зробите все правильно, то наступні 5-6 років будуть приносити вам радість від пізнавання нового і шанси почати доросле життя згідно вашим мріям багаторазово збільшаться. 

Просмотров: 1563 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz