Пятница, 19.04.2024, 13:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июнь » 12 » Як вибрати тепловізор
17:10
Як вибрати тепловізор

Тепловізор - це пристрій для спостереження теплових хвиль випромінюваних об'єктом. Інформація про температуру об'єкта виводиться на дисплеї, де кожному температурному діапазону відповідає певний колір.

Спостережні тепловізори призначені для підсвічування, випромінюючих теплові хвилі, об'єктів. Вимірювальні тепловізори привласнюють кожному пікселю температуру об'єкта, що робить видиме зображення на екрані температурною шкалою. З розвитком напівпровідників і фотодіодних ПЗС Термовізори стали компактніше і отримали можливість вести спостереження за температурами в реальному часі.
 
Довгий час розробка тепловізорів велася виключно у військових цілях, перші тепловізори сучасного типу розроблялися фірмою FLIR для ВПС США і в 80-х почали надходити на озброєння масово.

Замовляйте тепловізори тут: тепловизор купить. Завжди широкий вибір якісних тепловізорів за доступними цінами.
 
Тепловізійні системи спостереження і прицілювання використовувалися на бойових літаках під час будь-яких конфліктів, в яких брали участь США починаючи з 1981, величезний успіх принесло використання тепловізійних прицілів під час «війни в затоці», більшість ударів ВПС США завдали навіть не користуючись лазерним наведенням для бомб, системи прицілювання на основі термовізора і без цього забезпечували прекрасну видимість цілей, визначивши переможців у війні. Після успіху плану «Щит пустелі» уряд США переопределяет бюджет і починає активно фінансувати розвиток тепловізійної техніки, забезпечуючи тепловізорами практично всі урядові служби, від охорони всіх аеропортів, до прикордонного патруля і вертольотів поліції. Завдяки використанню тепловізорів ефективність служб правопорядку виростає більш ніж на 15%, інші західні країни теж починають встановлювати тепловізори.
 
Розвиток рідкокристалічних матриць і технології неохлождаемих болометров уможливило зменшення тепловізорів до компактних розмірів, одночасно, починається громадянське використання тепловізорів на виробничих підприємствах.
 
Тепловізори в сучасному світі набули широкого поширення, в усіх сферах пов'язаних з виробництвом і контролем якості продукції. Здатність відслідковувати теплові зміни як в окремо взятих частинах, так і всього механізму в цілому, робить тепловізор незамінним приладом для якісної розробки та проектування. Тепловізори використовують в будівництві для контролю конструкцій. Термограма чітко показує які деталі піддаються впливу температур, що дозволяє вчасно провести ремонт, або заміну матеріалів. Служби порятунку використовують тепловізори для пошуку диму і людей. Поліція, армія, служби охорони використовують тепловізори для контролю і спостереження, сучасні тепловізори мають ряд переваг перед ПНВ в умовах поганої освітленості, працюють як вдень так і вночі, бачать через незначні перешкоди, що в принципі неможливо при використанні приладів нічного бачення. Розміри і вага приладів стає порівнянним з ПНВ, при цьому тепловізори не чутливі до засвічення.
 
Інженерні (промислові) тепловізори - це прилади розраховані на виявлення неполадок в конструкціях і перевірки електрообладнання. Моделі такого типу розраховуються спеціально для перевірки певних конструкцій і відрізняються микрокомпьютерами і теплової чутливістю. Інфрачервоне зображення з високою роздільною здатністю, з точною термограмму, дозволяє вчасно виявити несправність, деякі прилади мають додаткові функції, такі як: картинка в картинці (два зображення в інфрачервоному і звичайному світлі на одному екрані дозволяють побачити об'єкт в тепловому випромінюванні і реальному оточенні одночасно), альфа змішування дозволяє скомбінувати інфрачервоне і звичайне зображення, що полегшує пошук несправностей, сигналізація показує в інфрачервоному світлі тільки зазначені температурні діапазони, і звичайне зображення об'єкта з можливістю фотографії.
 
Інженерні тепловізори підтримують температурний діапазон від -10 до 350C (в найновіших моделях до 2000С), з високою точністю (до 0.01С) визначаючи теплове випромінювання об'єкта. Мікрокомьютери в багатьох моделях інженерних тепловізорів мають широкі системи налаштувань колірної гами, пам'ять, можливість підключення USB.

Просмотров: 703 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz