Суббота, 20.04.2024, 09:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 6 » Як вибрати світильник
14:45
Як вибрати світильник

Як вибрати люстру? Цим питанням задається практично кожен покупець, заходячи в магазин світильників та люстр або переглядаючи їх на сторінках інтернет-магазинів. Адже зараз такий величезний вибір люстр самих різних видів і конструкцій! Ми допоможемо Вам розібратися в цьому світловому різноманітті. 

Для початку давайте розберемося з тим, якого стилю буде Ваша люстра. Класичного, хайтек, модерн, кантрі (сільський стиль) або, може, люстра в стилі арт-декор? Це залежить від того, в якому стилі виконаний дизайн кімнати, в яку Ви вибираєте люстру. Наприклад, для кімнати з традиційним, класичним стилем підійде кришталева люстра, для стилю кантрі будуть гарні люстри з дерев'яними плафонами, а для інтер'єру в стилі модерн відмінно підійде різноманіття з суперсучасних матеріалів, самих різних форм і поєднань кольорів і малюнків. Стиль фьюжн дозволяє поєднувати різні стилі люстр і інтер'єрів, підкреслюючи індивідуальність дизайну. 

Для спальні краще всього підійде блакитний колір, оскільки вважається, що він заспокоює, сприяє уповільненню частоти дихання, люстри червоного і оранжевого кольорів будуть найбільш доречні на кухні та у вітальні, так як вони стимулюють апетит, підвищують тиск і прискорюють серцебиття. Світильники жовтого, білого, зеленого кольорів підійдуть практично до всіх приміщень. Синій і фіолетовий кольори гнітюче діють на нервову систему. Тому, якщо Ви хочете люстру такого кольору, то краще купіть різнокольорову або двох-триколірну, щоб звести до мінімуму їх неприємну дію. 

Обирайте якісні світильники тут: промышленные светодиодные светильники .
Невисокі ціни за високу якість.

Потрібно пам'ятати, що кольорова люстра може змінити колір меблів в кімнаті, тому світло в ній повинен бути направлений вгору і відбиватися від стелі, а самі розсіювачі повинні пропускати малу дещицю світла. 

потужність люстри 


У задачі, як вибрати люстру, дуже важливо правильно підібрати розмір світильника, продумати кількість її плафонів, вибрати її потужність. Потрібно вирішити - скільки люстр буде в приміщенні, чи буде в кімнаті ще які-небудь додаткові джерела світла. Якщо це спальня, то можна встановити невеликі лампи або торшери в узголів'я ліжка, на кухні - окрему підсвічування робочої зони, де готується їжа, в залі - настінні світильники в тих куточках, де люблять почитати Ваші домочадці, в кабінеті - настільну лампу на робочому столі . 

 

Існують загальні рекомендації по освітленості для приміщень з стелями не вище трьох метрів (мається на увазі потужність для ламп розжарювання): 

Для приміщень з яскравим освітленням: вітальня, кухня - 20 ват на 1 квадратний метр; 

В кімнатах, із середнім рівнем освітлення: дитяча, кабінет, ванна - 15-18 Ватт на 1 квадратний метр; 

Для приміщень де доречний приглушене світло: спальня - 10-12 Ватт на квадратний метр. 

Передпокій, біля дзеркала. Світло має бути спрямований не на дзеркало, а висвітлювати людини, що стоїть біля нього. Крім того, кілька стильних світильників стануть відмінною прикрасою інтер'єру. 

Виходячи з цих даних, можна розрахувати потужність. Вона складається з суми потужностей всіх ламп. Можна купити люстру з великою потужністю, а замість звичайного клавішного вимикача встановити диммер, регулятор яскравості ламп. Це дозволить Вам змінювати освітленість кімнат згідно з Вашими потребами і настроєм. Важливо перевірити, чи підтримує обрана Вами люстра підключення до диммерами. Якщо у світильнику використовується понижуючий трансформатор диммер застосовувати не рекомендується. Не забудьте, що дуже небажано перевищувати загальну потужність люстри, встановлюючи в неї лампи більшої потужності, щоб уникнути поломок. Потрібно подумати, чи витримає електропроводка в Вашій квартирі занадто великий опір. 

Велика люстра або маленька 


Діаметр люстри співвідноситься з площею кімнати. Його можна розрахувати за простою формулою: підсумовуємо ширину і довжину кімнати в метрах і множимо на 10. Отримуємо діаметр люстри в сантиметрах. Приміром, для кімнати шириною в 3 метри і завдовжки в 5 метрів, рекомендований розмір люстри буде 80 см. 

 

Потрібно врахувати колір меблів, її фактуру, також колір шпалер і їх текстуру. Якщо вони темні і / або мають матову, текстурную поверхню, то краще взяти люстру з великою кількістю ріжків. 

Для підбору висоти існує формула: розділимо висоту кімнати в метрах на 4, і ось, отримуємо висоту люстри, в сантиметрах. Таким чином, наприклад, для кімнати з стелею в 3 метра потрібно купити люстру висотою близько 75 сантиметрів. 

 

Ви повинні враховувати висоту стелі кімнати, а також її форму. У кімнатах з високими стелями можна використовувати підвісні люстру яка прекрасно заповнить собою великий простір. Але вона ніяк не годиться для кімнат з низькою стелею. Для приміщень висотою близько 2,5 метра, призначені стельові люстри або плоскі стельові світильники, схожі на тарілочки. Вони розширюють простір кімнати, додають їй "повітря". Можна розглянути люстри з маленькими плафонами. Краще якщо світло буде направлений вгору. У такому разі він не буде бити в очі, а відбиваючись від стелі, буде м'яко розсіюватися по всій кімнаті. Можна використовувати декілька точкових світильників для оптимальної освітленості кімнати по всьому периметру. 

 

Для вузьких і довгих кімнат відмінно підійдуть люстри витягнутої форми. Вони рівномірно висвітлять всю кімнату. Можна висвітлити, наприклад, коридор або ж, повісити над прямокутним обіднім столом на кухні або в їдальні. Можна скористатися варіантом - основне джерело світла і кілька додаткових, таких як торшер, бра, настільні лампи. 

Лампи для люстри 


Важливо не упустити з уваги, які лампи Ви будете використовувати. Лампи розжарювання дають найсприятливіший для очей, теплий, м'який світло. Лампи розжарювання найдоступніші за ціною і самі звичні, але вони мають маленький ККД (коефіцієнт корисної дії), багато електроенергії буде витрачатися даремно. Їх потужність безпосередньо залежить від їх розміру, тому якщо Ви хочете яскраве світло при маленькому розмірі лампи, то потрібно використовувати галогеновую лампу. Однак галогенові лампочки вимагають наявності пускорегулювального апарату з трансформатором, який зазвичай ховають під натяжна стеля або в підставу люстри. Люмінесцентні лампи мають великим ККД. Так лампа потужністю в 11 Вт забезпечує аналогічний потік світла, як і лампа розжарювання в 60 Вт 

Сучасні лампи позбавлені недоліків своїх попередників (шуму, мерехтіння), єдиний мінус - випромінюють холодний, білий світ, від якого втомлюються очі. Підходять для кухні. Самі довговічні лампочки - це світлодіодні, після них ідуть енергозберігаючі, галогенові і лампи розжарювання. 

Зверніть увагу на цоколі для лампочок, так як вони бувають нестандартними, і потім Вам буде важко знайти підходящі лампи. 

загальні рекомендації 

Для дитячої та ванної потрібні уточнення у виборі. В ванну бажано вибирати люстри з вологонепроникними плафонами, щоб водяна пара не зменшила термін служби ламп. 

У дитячу не підійдуть скляні, легкобьющіеся плафони. Конструкція люстри для дитячої кімнати повинна бути легкою і міцною, надійно кріпитися до стелі. 

Для натяжної стелі також є деякі обмеження. Важливо, щоб лампочки в люстрі були розташовані не дуже близько до такого стелі, так як він не любить високих температур. Плюс потрібно подумати про те, як буде відображатися світло від ламп, якщо натяжна стеля у Вашій кімнаті лаковий. 

Ще один параметр завдання, як вибрати люстру - патрон люстри. Він може бути стандартним (E27) або мініатюрним (E14), типу "міньйон". Також важливий матеріал, з якого виготовлені патрони - з карболіту або кераміки. Карболитовой патрони швидше вигорають, так як "бояться" високих температур. Патрони з кераміки більш кращі, так як довше служать і надійніше за критерієм пожежобезпеки.

Просмотров: 1580 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz