Воскресенье, 09.08.2020, 09:18
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 25 » Як вибрати посудомийну машину
16:24
Як вибрати посудомийну машину

Максимальне завантаження посуду і розміри 

Задайте собі два питання перед тим, як купувати такий пристрій. Питання перше: де саме ви збираєтеся розмістити «посудомийку»? Питання друге: яка кількість посуду за день ви припускаєте обробляти в цій машині? Відповіді є, тоді рухаємося далі. 

Розглянувши сучасний ринок побутової техніки, легко не помітити, що всього існує кілька типів машин для миття посуду: настільні (компактні, найменші), вузькі (більше ніж настільні) і повногабаритні (класичний варіант). 

Останній тип машин відрізняється тим, що висота таких екземплярів порядку 0,85 м, при тому, що глибина і ширина - близько 0,6 метрів. У таких пристроях ви зможете відмити в середньому 12-15 стандартних комплектів посуду, а до складу одного такого комплекту входить 11 кухонних предметів, обслуговуючих обід середньостатистичного європейця: три різних тарілки, три ложки, по одному ножу, вилці, чашці, склянці і блюдця. 

Вузькі посудомийні машини відрізняються від повногабаритних тим, що вони не такі широкі, а саме, досягають завширшки не більше 45 см, в той час як їх довжина (глибина) порядку 60 см, а висота - 85 см. За рахунок цього вони більш органічно і легко вписуються в інтер'єр будь-якої кухні. За допомогою таких апаратів ви зможете відмити не менше 10 стандартних комплектів посуду, а продуктивності їх вистачає для звичайної сім'ї, чисельністю в 3-5 чоловік. 

Компактні настільні посудомийні машини в ширину складають 50-55 см, у висоту - 45см, а в глибину - до 55 см. Вони, будучи більш скромними в розмірах, мають і меншу продуктивність, а саме близько 5 стандартних комплектів посуду. Але такі апарати можуть бути встановлені і на столі, і бути вмонтовані в будь навісну шафу на кухні. Через те, що економність і зручність в експлуатації їх трохи нижчі звичайних машин, вони коштують дешевше. 

Рекомендую вам обрати опигінальну якісну посудомийну машину тут: каменной мойкой для кухни .
Тільки найкращі посудомийки.

Конструкція камер посудомийних машин 

Зверніть увагу на конструкції кошика, в зацікавила вас моделі апарата. Саме вона і визначатиме, наскільки зручна посудомийна машина в експлуатації. У верхній кошику рекомендується мити невеликі столові предмети і столові прилади. Регулюючи висоту фіксації кошика, ви зможете визначати габарити речей, які будете мити в кошику. Незаперечною перевагою є наявність невеликих літаків і знімаються утримувачів, на яких окремо можна розміщувати столові прилади. При роботі з гострими предметами - ножами і виделками, важливим буде наявність спеціальних кошиків саме для цих предметів. 

Змінюючи нахил кошика, ви зможете забезпечити більш ефективну мийку, що стане для вас тільки плюсом в тому випадку, якщо посудомийна машина має функцію зміни кута нахилу кошика. 

У нижній камері «посудомийки» миють об'ємні предмети, такі як сковорідки, каструлі, листи і так далі. За допомогою функції, що забезпечує регулювання рівня корзини, ви зможете максимально зручно і швидко розміщувати габаритні предмети, які не є стандартною кухонним посудом (наприклад, полиці холодильника). 

Мийка та сушка в посудомийній машині 

Клас миття говорить про її ефективність, і досягається він шляхом використання різних функцій, програм, систем і речовин вашою машиною. Будь апарат такого типу обов'язково маркується відповідно свого класу, і для цього використовують букви латиниці: А - максимально ефективна мийка, максимальне збереження посуду, максимальна ціна, Е - все по мінімуму. 

Крім того, якість миття залежить і від розпилення води в корзинах, виробленого різною кількістю і формою розпилювальних форсунок. Тут логіка також проста: чим більше таких форсунок і чим менше їх діаметр, тим якісніше відмиється ваша посуд. 

Не забуваємо і про потоках води, які мають свій напрямок і робочий тиск подачі їх в камеру. Чим більшу зону перекривають всі потоки і чим менше вони перетинаються, тим якість миття, відповідно, буде краще. 

Сушка - це остання стадія будь-якого режиму мийки. Зрозуміло, що погана сушка перекриє будь-який позитивний ефект хорошою мийки. Шкала ефективності сушіння, також як і мийки, має свою градацію, також позначається буквами латиниці: А - максимальна ефективність, G - мінімальна. 

Крім класів ефективності, сушки мають ще й різні принципи реалізації процесу, а саме: конденсаційний і вентиляційний. У сушках максимального класу ефективності, А, реалізований саме примусовий вентиляційний принцип обробки поверхні посуду. 

Економія ресурсів різними типами посудомийних машин 

Два ключових ресурсу, що використовуються в таких пристроях - електрична енергія і вода. Варто враховувати, що витрачаючи менше води, витрачається менше і миючого засобу, і регенераційних солей, що в сумі має істотну економію в грошовому еквіваленті. Максимально неефективне використання води машиною за один цикл - 25 літрів, а максимально ефективне - 15, при цьому середньостатистичні апарати витрачають близько 18-20 літрів при стандартних режимах відмивання. 

Енергоспоживання у посудомийних машин також різний, а класи споживання цього ресурсу позначаються літерами латиниці: А - мінімальне споживання, G - максимальне. 

Функціональність і режими роботи посудомийних машин 

Стандартний комплект різних режимів мийки у посудомийних машин - може варіювати від 4 до 12, але найчастіше користувачі використовують не більше 4-х з них. 

Економічний цикл мийки використовується в тому випадку, якщо посуду мало, а якщо кухонні прилади не сильно брудні, то використовується швидкий режим. Він дозволяє економити до 20% всіх споживаних апаратом ресурсів. Істотні і «важкі» забруднення рекомендується відмивати, вдавшись до попереднього замочування. 

Більш швидко і коректно керувати можливостями посудомийної машини вам допоможуть: дисплей контролю, індикатори виконання етапів циклу, різні сигнальні індикатори (сіль, ополіскувач), таймер, звуковий сигналізатор. 

Контроль над роботою посудомийної машини 

Всі сучасні машини для миття посуду керовані, і мають два різних типи реалізації управління ними. Перший тип - машини з електромеханічним управлінням. У разі придбання машини такого типу слід пам'ятати, що виконання програм роботи здійснюється в режимі ручного введення відповідних команд на панелі управління, за допомогою маніпуляторів, кнопок і ручок. 

Другий тип - машини з автоматичним управлінням за допомогою електроніки. Володар такого пристрою буде обтяжений лише проблемою вибору необхідних для нього режимів мийки, полоскання і сушіння, а всі переходи система управління зробить за нього. 

Ціни на посудомийні машини і виробники такої побутової техніки 

Переважна більшість таких пристроїв проводиться за межами країн колишнього СРСР. 

Рівень цін за конкретну модель машини для миття посуду в першу чергу залежить від бренду виробника, а вже потім від функціональності. Найбільш дешевими є «посудомийки» таких великих компаній як Indesit, Ardo і Zanussi, трохи дорожчі апарати у Candy, Gorenje та Ariston. Дорогі і якісні моделі пропонують такі компанії як Electrolux, Bosch і Siemens. Мінімальна ціна на їх продукцію складає суму в районі 600 доларів США. Техніку класу «еліт» пропонують фірми AEG і Miele, виправдовуючи свою ціну високою економічністю, екологічністю і найкращою якістю миття посуду.

Просмотров: 1269 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz