Пятница, 26.04.2024, 01:49
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 28 » Як вибрати і укласти рулонний газон
20:16
Як вибрати і укласти рулонний газон

Якщо у вас є власний будинок або котедж, то необхідно дбати не тільки про нього, а й про присадибній ділянці. Дуже вигідно виглядає на ділянці газон, але звичайний газон, який потрібно сіяти, вимагає дуже багато часу і регулярного догляду. Куди легше постелити рулонний газон, який не вимагає такого ретельного догляду, і готовий до «використання» практично відразу після застиланні - не доведеться чекати і вносити добрива. 
Рулонний газон не тільки дуже швидко укладається, він ще й легко приживається практично на будь-якому грунті. При цьому не доведеться довго чекати, поки трава здасться з-під грунту, а першу стрижку можна робити вже через тиждень-два після укладки газону. Склад можна підбирати точно так же, як і для звичайних газонів, а готове покриття використовувати для будь-яких цілей: там можна засмагати, грати, влаштовувати вечірки і посиденьки, воно може стати відмінним доповненням всіх інших насаджень і малих архітектурних форм. 
Крім того, рулонний газон так само як і сіяний, позитивно впливає на мікроклімат, поглинає пил і шкідливі гази, попереджає ерозію грунту. Можна говорити також і про економічний ефект від використання рулонного газону: хоча він і коштує дорожче, в ході експлуатації можна відзначити значну вигоду, так як не буде потрібно багатьох трудомістких операцій, прополки, зменшується частота поливів і т.д. 

Купляти газон я рекомендую тут: http://www.turfgrass.ru/ .
Якісний газон за доступною ціною.

Рулонний газон може бути декількох видів
луговий: вони дешеві, але і їх зовнішній вигляд іноді може залишати бажати кращого. Перш, ніж купувати такий газон, слід подивитися зразок, - інакше можна купити зовсім не те, що потрібно. Як правило, такий тип має склад трав близьке до луговим, а будь-яких благородних сортів там може і не бути; 
сіяний дерен рекомендують тим, хто дійсно хоче насолоджуватися ідеальним видом свого газону. Тут на підходящу основу засівається певний набір трав, щоб в результаті вийшло ідеальне покриття. 
Яким би не був вид і склад газону, є певні ознаки його якості. Отже, у нього повинен бути рівномірний соковито-зелений, навіть смарагдовий, колір, мають бути відсутні лисини, бур'яни і шкідники, а висота трави має бути 5-7 см. Увага потрібно звернути і на грунтовий шар: його товщина повинна бути не менше 2 см , а в ньому повинні виднітися потужні корінці. Можна також провести такий експеримент з дерниною: взяти з двох сторін і струсити, при цьому трава і коріння не повинні випадати. До речі, купуючи газон на певну площу, завжди візьміть із запасом - відсотків так на 6-7. 
укладка рулонного газону 
Якщо ж обраний газон відповідає всім вимогою, то після покупки можна приступати до укладання. Набутий газон потрібно складувати на певній частині ділянки, але не залишати його там надовго - краще якомога швидше перейти до його укладанні. Ідеальним часом стане теплий осінній день. Грунт під газон слід попередньо скопати, розпушити, видалити корінці бур'янів, удобрити, а вже потім приступати до настилання. Профілактиці появи бур'янів варто приділити особливу увагу: щоб перестрахуватися, потрібно повністю прибрати всі рослинні залишки, і почекати пару тижнів, щоб прибрати нові пагони бур'янів або переконатися в тому, що їх немає. Якщо ж грунт до цього ніколи не використовувалася для вирощування культурних рослин, то, швидше за все, доведеться обробити її гербіцидами. Територію також необхідно вирівняти, прибрати сильно виступаючі пагорби або западини, можливо, знадобитися додати поверхні ту чи іншу форму. 

 
Почва повинна відповідати певним параметрам: так оптимальна кислотність становить 5,5-6,5, і якщо вона буде менше, то доведеться проводити вапнування. Але в будь-якому випадку перед укладанням газону краще грунт удобрити компостом або комплексними добривами. Якщо доведеться проводити вапнування, то після нього перед внесенням добрив доведеться зачекати щонайменше двох тижнів. 
Звичайно ж, впоратися із завданням укладання рулонного газону найкраще вийти у фахівців, але в принципі можна обійтися і власними силами, попросивши про допомогу пару друзів. 
Починати укладати газон краще від того місця, де були складовані дернини. Кожен новий рулон укладається максимально щільно до попереднього, при цьому ставати ногами відразу на свіжий газон не рекомендується, тому для опори краще використовувати дерев'яну дошку. Якщо частини газону виходять за покладені кордону, то їх потрібно підрізати спеціальним різаком. А відрізані маленькі частинки можна використовувати для настилания в решті частини території. Щоб покриття було рівним, потрібно користуватися рівнем, а якщо наступна дернина вище або нижче попередньої, то потрібно її зняти, додати підставу або трохи прибрати його, а потім покласти знову, хорошенечко утрамбовуючи. Але ніяк не можна утрамбовувати газон за допомогою лопати - так дуже легко пошкодити свіжу траву. 
Першу стрижку краще проводити, зрізуючи лише кінчики трави, а наступні - зі зрізанням потрібної кількості. Поливати потрібно по мірі необхідності, не допускаючи засухи або надмірного зволоження. Також, можливо, знадобиться внесення певної кількості гербіцидів.

Просмотров: 987 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz