Четверг, 28.03.2024, 15:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 25 » Як себе вести, якщо Ви потрапили в аварію?
21:04
Як себе вести, якщо Ви потрапили в аварію?

Сталося непоправне, і Ви стали учасником дорожньо-транспортної пригоди, тобто, простіше кажучи - потрапили в аварію. 
Що робити в таких випадках, як вчинити правильно? Адже від вірних дій в перші хвилини після скоєння ДТП залежить доказ Вашої правоти чи пом'якшення обставин провини. 
Головне питання, яке треба вирішити швидко, - хто винен? Подальші дії залежать від рішення цього питання. 
Якщо винні ви. Спробуйте вирішити конфлікт "полюбовно". Це позбавить вас від зустрічі з інспектором, ходіння на розбірки в ГИБДД, штрафу і нервування. 
Що конкретно треба зробити? Оплатити матеріальний збиток, нанесений зіткненням. Обов'язково взяти розписку, в якій повинно бути вказано наступне: ви повністю компенсували збитки (перерахувати розбиті і поламані деталі); інших, крім перерахованих, пошкоджень немає; ніяких матеріальних чи інших претензій до вас немає. 
Якщо пізніше потерпілий заявить, що виявилися невиявлені відразу поломки і т. п. і зажадає компенсацію, скажіть, що звернетеся в міліцію із заявою про вимагання. 
Якщо "полюбовно" розійтися не вдається, викликайте інспектора. 
Трапляється, що визначити винного важко, - незважаючи ні на що, другий учасник аварії звинувачує у трагедії вас. Викликайте інспектора і прийміть заходи до збереження всіх слідів аварії. 
Якщо аварія сталася з вини іншого водія. Огляньте пошкодження, оцініть (з деяким запасом) ремонт і запропонуйте винуватцю відшкодувати завдані збитки. Якщо водій не йде на "полюбовне" дозвіл конфліктної ситуації, записуйте свідків події, фіксуйте факти і викликайте інспектора. 
Як поводитися, якщо винуватець визнає свою провину, але не може розплатитися на місці? Він повинен тут же написати розписку, що визнає себе винним, передати вам в заставу документи і проїхати з вами до себе додому (на роботу, в ощадбанк), де справить повний розрахунок. 
Якщо винуватець аварії розплатився на місці, дочекайтеся, щоб він виїхав з місця аварії першим. Інакше ... Інакше після вашого від'їзду винуватець може викликати інспекцію і заявити, що сталася аварія і що винуватець з місця пригоди зник. Довести зворотне буде надзвичайно складно, оскільки для ГИБДД виїхав винен автоматично. З цього випливає ще одне правило: розписку про визнання себе винним водій повинен написати і в тому випадку, якщо розплатився з вами на місці. 
Трапляється, що в другому автомобілі виявляється надмірно темпераментна компанія, готова на негайну розправу та інші протиправні дії. Закрийте свою машину і вирушайте викликати ГИБДД, запам'ятавши номер автомобіля. 



Якщо зустрічі з ГИБДД не уникнути. 
Не втрачайте час дарма. Запишіть імена та адреси 2-3 очевидців, маючи на увазі, що пасажири в якості свідків краще. Списків має бути два: один для інспектора, копія вам. 
Дуже важливо зафіксувати положення обох машин на проїжджій частині, коли хтось хоче звільнити дорогу, - зробіть це чим завгодно: крейдою, зубилом і т.д. Постарайтеся зберегти сліди події: гальмівний шлях, оскільки битого скла, обвалилася в момент зіткнення бруд. Якщо водій або пасажири з другого автомобіля знищують сліди події, зверніть на цей факт увагу свідків. 
Не слід розслаблятися і тоді, коли приїде інспектор ДІБДР. На даному етапі ваше завдання - вимагати фіксації всіх слідів і фактів. Беззастережно покладатися на міліцію не слід. Якщо ви з чимось незгодні, при підписанні протоколу вкажіть, з чим не згодні, як на вашу думку розташовувалися учасники руху і т.д. При перерахуванні ушкоджень будьте скрупульозні, маючи на увазі наступне: чим більше пошкоджень буде вказано в протоколі, тим більш повну матеріальну компенсацію ви отримаєте. Якщо ви погано розбираєтеся в те, що трапилося, викличте до приїзду ГИБДД досвідченого приятеля, який допоможе вам. Якщо такого не виявиться, запишіть у протоколі, що погано себе відчуваєте і не впевнені в тому, що адекватно оцінюєте обставини інциденту. Надалі зверніться до допомоги адвоката.

Просмотров: 874 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz