Пятница, 26.04.2024, 14:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Июль » 15 » Як правильно вибрати штори
00:45
Як правильно вибрати штори

Вибрати правильні штори - одне з основних завдань на останній стадії оформлення інтер'єру. Хоча деякі люди вважають, що це не дуже складна справа, проте, і вони губляться, бачачи те різноманіття штор, яке представлене в інтер'єрних салонах. Як же правильно вибрати портьєри для дому, так щоб вони гармоніювали з шпалерами на стінах і загальною обстановкою приміщення? Для цього потрібно визначити дещо не складних деталей: висоту стель, спосіб підвісу майбутніх штор, довжину карниза і ширину вікон. 

Штори для дому розрізняються і за характером приміщення: для спальні, кухні, вітальні, і за методом кріплення до карнизу: на шторної стрічці, люверсах, струнних затискачах або зав'язках. Ще можна додати поділ по виду тканин, але так як вони дуже різноманітні, то складно виділити якісь категорії. Розділимо їх на гардини і портьєри. Саме поєднання легкого напівпрозорого матеріалу гардин і щільної важкої тканини портьєр в класичному розумінні дає загальне поняття про шторах. 

Також штори розрізняються по довжині. У таких кімнатах як спальня, вітальня або кабінет зазвичай вішають фіранки до підлоги. Штори для кухні або дачі частіше шиються довжиною до підвіконня або трохи нижче. Для того, щоб правильно вибрати довжину штор, необхідно знати тип карниза, на якій відстані від стелі він прикріплений і, звичайно, висоту стелі. Знаючи ці параметри, можна підібрати довжину фіранки, яка буде стандартною у готових штор, або індивідуальної при пошитті на замовлення. 

Тепер поговоримо про карнизи. Які існують карнизи для дому? Вони діляться на дерев'яні, пластикові та металеві за матеріалом. А за способом кріплення розрізняються стельові, настінні і гнучкі, які можна зігнути під будь-який кут або нестандартне вікно. 

Перед тим, як підбирати карниз для штор потрібно виміряти ширину вікна або довжину всієї стіни з вікном. Зазвичай карнизи по довжині стіни в типових квартирах, там, де вікно розташовується приблизно посередині, виглядають краще. Але потрібно буде купувати більш широкі фіранки. Якщо Ви не хочете переплачувати, то достатньо додати 30 см до ширини вікна. Це і буде потрібна довжина карниза. 

Колір карниза краще вибирати або в тон шпалер, або ж під колір основної меблів. Ширина штор - така ж важлива деталь при виборі штор для дому. Природно, що гардини будуть такої ж ширини, як і довжина карниза. Але щоб отримати красиву драпіровку, ширина полотнища тюлю, вуалі або органзи часто буває більше довжини карниза в 2, а то і в 3 рази. Ширина двох портьєр, якщо не передбачено щось інше, має бути такої ж довжини, як і карниз.

Просмотров: 1191 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz