Суббота, 27.04.2024, 01:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 30 » Як озеленити міський двір
15:32
Як озеленити міський двір

Великі дерева біля житлових будинків - це шкідливо і небезпечно, як для мешканців, так і для самих дерев. Чому? Про принципи правильного озеленення читачам «Рідного міста» розповідає садівник-любитель Андрій Петруцкій. 

    Території в місті умовно поділяються на промислові зони, суспільно-ділові зони, комерційні, зони відпочинку, зони садів, парків та скверів і, звичайно, житлові зони. Кожній в ідеалі повинен відповідати свій тип озеленення. В парках і скверах, наприклад, потрібно садити великі дерева: традиційні й звичні каштани, липи, берези, клени. А от територія житлових будинків - зовсім інша справа. Тут дерева, які сягають щонайменше десяти метрів у висоту, висаджувати не можна. І це зовсім не примха. 
 
- Дерево, що росте в безпосередній близькості від високих житлових забудов, знаходиться, як правило, в тіні, - розповідає Андрій Петруцкій. - Його гілки тягнуться до світла, дерево старається, зростає. В результаті ми маємо ствол висотою 20 метрів з невеликою кроною на самому верху. 

   Крім того, через п'ятнадцять - двадцять років таке дерево буде представляти реальну загрозу двору. Слабкий тонкий ствол може в будь-яку хвилину зламатися і впасти. До речі, якщо стовбур дерева розгалужується під гострим кутом, у вигляді літери «У», дуже велика ймовірність того, що він розламається. Причому статися це може без втручання негоди, просто з причини власної тяжкості. Якщо таке дерево виростає поблизу вашого будинку, його слід убезпечити: полегшити крону, обрізати верхівки гілок. 

Я рекомендую замовити професійне озеленення тут: Озеленение .
Максимально природньо та якісно, а головне за доступною ціною.
 
     Рекордсмен по «деревним травмам» в містах - клен американський. У цього дерева дуже трухлявий стовбур, максимальний термін повноцінного життя - 20 років. До «слабким» деревам, які часто ламаються, відноситься також верба. 
 
     Тополя - міцне дерево. Однак якщо мешканці нижніх поверхів, наприклад, починають відпилювати заважають нижні гілки дерева, тополя стає «неврівноваженим» і в цій ситуації теж може легко зламатися під час найближчого урагану. Липа, незважаючи на всю свою привабливість, теж небажане дерево для придворових територій. Воно поглинає до 93% світла. 

     Рідко хто з сучасних забудовників займається озелененням дворів. Мешканці зазвичай беруть ініціативу в свої руки і по-старому висаджують всім відомі липу, березу, тополю, ясен та інші високі лісові дерева. 
 
     Правильний підхід до озеленення дворів - висадка декоративних чагарників або карликових форм дерев. Садити їх переважно групами по три штуки, відстань між групами повинна бути три-п'ять метрів. 
 
    Наступні культури можна взяти на замітку: дрік степовий, спірея японська, пузиреплодник, барбарис, туя, бузок угорський, жасмин, верба куляста, троянда краснолістная, троянда зморшкувата, бересклет європейський, глід, клен татарський, шипшина, абрикос дикий, бузина чорна, різні види жимолості, дерена, береза ​​плакуча, горобина плакуча. Термін «служби» таких рослин - приблизно 20 років. 
 
    По закінченні цього періоду старі гілки треба видаляти, а молоду поросль залишати. Якщо чагарник зовсім захирів, можна його замінити. Молодий відводок садимо на нове місце рядочком (на старому місці рости буде погано, так як там накопичуються хвороби серед відмерлих коренів). Зрештою, можна висадити звичайні плодові дерева. Це не так накладно і має свої переваги. Двір, засаджений грушами, вишнями, черешнями, абрикосами буде чудово виглядати, красиво цвісти і радувати дітлахів плодами. 

    Простір між чагарниками можна засіяти газонної травою. За нею вирушаємо в Окського луки. Приблизно в середині липня збираємо колоски, насіння з яких сіємо на попередньо розпушений грунт. Кожні два дні буде потрібно полив, щоб трава зійшла. Потім газон поливаємо і удобрюємо щотижня. Перший рік даємо траві вкоренитися і розростися. З другого року рази два за літо підрівнюємо газон косою або триммером. Хороший показовий газон в Англії вирощують за 14-15 років.

Просмотров: 1164 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz