Четверг, 25.04.2024, 11:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июнь » 27 » Я став обнальщіком. А ви?
15:35
Я став обнальщіком. А ви?

Закручування гайок в фінансовій сфері докотилося до клієнтів банків. Потенційним злочинцем може виявитися будь-який з нас. Навіть той, хто точно нічого поганого не робив.

Я дуже вигідний клієнт для банків. В тому сенсі, що лояльний - якщо вже рахунок відкрив, то видавити мене з цього банку буде складно. Уваги багато не вимагаю, працюю через Інтернет, комісії плачу справно, навіть якщо здогадуюся, що обслуговують мене дорогувато за нинішніми мірками. Так, в Пробизнесбанка тримаю рахунок підприємця-фрілансера вже років вісім, чи що. Операції - прості і рідкісні: отримати гроші від редакцій за тексти, заплатити податки, оплатити бухгалтерські послуги і перевести зароблене на особистий рахунок, щоб потім витрачати на життя. Типовий фрілансер, яких тисячі навколо - програмісти, журналісти, консультанти, агенти і т. П. Нудно, просто, передбачувано. Вигідно для банку.

Але тепер моя фінансова життя заграла новими фарбами. З точки зору Пробизнесбанка, я з 1 серпня - практично злочинець, який займається підозрілими фінансовими операціями. Справа в тому, що в рамках боротьби з переведення в готівку банк ввів новий тариф для таких що не вселяють довіри особистостей, як я. Якщо клієнт перекладає зі свого підприємницького рахунку на особистий рахунок в іншому банку більше однієї тисячі рублів на місяць, переклад обкладається «заборонної» комісією в 15% від суми платежу. Переклав 50 тис. Рублів - додатково заплати банку 7 500 рублів комісії. І не дзижчить. Скажи спасибі, що в поліцію не склали. Хоча, хто його знає, може, і здали. Вони ж не доповідають. Не подобається - вали обробляти свої брудні справи в інший банк.

Як стати дроп обнальщиком і все для цього ви знайдете тут: дроп обнал.

Мені пощастило: за місяць до введення нових правил абсолютно випадково звернув увагу на лист в інтернет-банку про зміну тарифів і продерся через бюрократичний новояз, щоб зрозуміти, про що мова. За всіма ознаками, під «роздачу» міг потрапити і я. Природно, м'яко кажучи, здивувався (тут має бути інше слово, яке цензура не пропустить) і, як відповідальний клієнт, заздалегідь зв'язався з банком, щоб прояснити всі питання. Зауважу в дужках, що і «здивування», і подальшу розмову з банком описані у мене в Facebooke до відповідних дні. Тобто існує нехай ефемерне, але все ж підтвердження, що я все це не придумав.

Приязна співробітниця банку запевнила, що ніяких проблем нововведення мені не доставить. Мовляв, воно стосується тільки окремих нечесних товаришів, що займаються переведенням в готівку в особливо великих розмірах, а таких, як я - чесних фрілансерів - у них в банку обслуговується багато, особливо цього бізнесу все прекрасно розуміють, тому нам турбуватися нема про що. Все буде добре.

Все було добре - рівно до того моменту, як я зробив перший в серпні переказ зароблених грошей на особистий рахунок. Через деякий час виявилося, що з рахунку, крім «покладеного», знялося ще кілька тисяч рублів у вигляді комісії. З'ясування обставин багато часу не зайняло: дійсно, моя страшно підозріла операція «потрапила під санкції», і з неї взята комісія в 15%. А ти що - банку повірив? На слово ?!

Загалом, комісію я, звичайно, відбив. На щастя, співробітники банку дійсно дуже милі і самі прекрасно розуміють весь ідіотизм ситуації: пообіцяли повернути гроші на місце і перевести мене на іншу - «нормальний» - тариф. Але в розмові зі мною менеджер Наталя згадала, що таких «помилково зарахованих до обнальщікі» у них настільки багато, що на повернення грошей стоїть черга і «дівчатка (оператори банку. - Прим. А. Е.) просили хоча б пару днів» на переклад. Зауважимо, зараз середина першого місяця дії тарифу, тобто напевно велика частина постраждалих вже «оброблена», але все одно залишається чергу. Скільки ж нас було спочатку?

Є підозра, що «боротьба з обнальщікамі» - не особиста параноя окремо взятого Пробизнесбанка, який до того нічим подібним не відрізнявся, а наслідок політики ЦБ. Тим більше що закручування гайок в банківській сфері йде вже давно. Можливо, банк вирішив перестрахуватися і висікти себе заздалегідь, не чекаючи, поки це зробить ЦБ. Чому «себе»? Та тому що безладне побиття клієнтів - це найкращий спосіб їх позбутися, особливо якщо у тебе далеко не найнижчі тарифи на ринку і ніяких додаткових «булочок».

Так, і якщо ви підприємець, то в якому б банку ні обслуговувалися, перевірте свої рахунки і листи з банку: є ймовірність, що вас чекають цікаві новини.

Просмотров: 721 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz