Пятница, 19.04.2024, 12:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 28 » Дрібний ремонт та догляд за паркетною підлогою. Що треба обов'язково знати
17:57
Дрібний ремонт та догляд за паркетною підлогою. Що треба обов'язково знати

Паркетна підлога в будинку - це модно, престижно і екологічно виправдане. Не всі можуть собі дозволити таке підлогове покриття. Але як би воно не було красиво, приходить час і паркет починає втрачати свій зовнішній вигляд і тому потребує догляду та ремонті. Давайте сьогодні поговоримо про те, як надати вашому паркету первинний вигляд і красу. 

Дрібний ремонт паркетних підлог. 

Дуже часто буває, що необхідно замінити одну з клепок статі. 

Пошкоджену паркетну клепку, яку необхідно замінити, необхідно постаратися витягнути так, щоб сусідні клепки залишилися на місці неушкодженими. Дуже добре для цієї справи підходить стамеска або долото. Розколіть клепку за допомогою цього інструменту на кілька частин уздовж волокон і вона без праці вийде з гнізда. Так видаляють й інші пошкоджені клепки. Потім ремонтують основу і ставлять на місце пошкоджених нові клепки. 

Більше порад по ремонту тут: Одиннадцать советов по ремонту.
Найцікавіші та найкорисніші поради по ремонту.

Якщо паркет здувся від занадто значного зволоження, то з дефектного місця вирубують одну-дві клепки. Пошкоджена ділянка розбирають, не пошкоджуючи клепок. Усувають джерело зволоження підлоги. 

Дуже часто причиною здуття паркетної підлоги є досить невеликий зазор між пристінними рядами паркету і стіною кімнати. Для того, щоб його трохи збільшити, обріжте за допомогою ножівки крайні ряди паркету. Зазор збільшиться і проблема здуття паркету буде вирішена. 

Після надмірного зволоження паркету і наступного висихання між клепками можуть з'явитися щілини. Якщо зазор не перевищує 3-4 мм, то щілини прочищають тонким дротом і зашпакльовують замазкою, виготовленою з дрібних дубових, березових або букових тирси (залежно від кольору паркетної дошки) і столярного або казеїнового клею. Пол з досить великими щілинами рекомендується не ремонтувати, а перестелити. 

Відремонтовані поверхні паркетних підлог циклюють, усуваючи всі дрібні нерівності і забруднення. Стружку знімають цикль переважним чином уздовж волокон кожної клепки. Допускається циклювати під кутом не більше, ніж 45 ° до напрямку волокон. Паркетна підлога перед циклюванням злегка зволожують. Після циклювання дрібні нерівності й підняті волокна шліфують.

Просмотров: 1111 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz