Четверг, 28.03.2024, 22:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Август » 12 » 6 секретов идеального газона
23:01
6 секретов идеального газона

Професіонали з догляду за гольф-полями знають, як максимально полегшити собі життя за допомогою правильних методів, інструментів і матеріалів. Ось 6 секретів від них, які допоможуть вам виростити чудовий газон своїми руками. 
Іноді одна трава здається зеленішою інший. І гущі. І набагато приємніше і м'якше на дотик. Часом буває прикро, коли, незважаючи на те, що ви витратили багато сил і часу на догляд за газоном на дачі, добитися ідеального результату все одно не вдалося. Так відбувається, тому що дипломовані фахівці сільськогосподарських університетів, що займаються ландшафтним дизайном, і професіонали по догляду за гольф-полями присвячують все своє життя тому, щоб добитися цього. 
Але навіть з постійно зростаючим тиском і вимогою виростити ділянку з ідеальною травою професіонали по догляду за полями для гольфу успішно економлять на воді і хімікатах і, незважаючи на це домагаються чудових результатів. Так вважає Том Брукс, власник та керуючий гольф-клубу «Carson Valley Golf Course» в Гарднервілле, що отримав визнання за введення в гольф-індустрії екологічно прийнятних практик. 
Газон, за яким не потрібно доглядати, ще не придумали (хоча тепер ми і можемо красиво підстригти газон автоматично завдяки роботизованим газонокосаркам). Тим не менш, професіоналам з догляду за гольф-полями і фахівцям з дизайну ландшафту вдалося знайти 10 секретів, які допомагають виростити гарний газон своїми руками, при цьому знизивши зусилля по догляду до мінімуму. Отже, трохи розповімо про те, як правильно скошувати траву. 

Газон можна дешево придбати тут: газон рулонный купить .
Красивий газон за низькими цінами.


косіння 
косити траву1. Косіть часто і гостро заточеними лезами 
Якщо ваша мрія - ідеальний газон, то ключем до її здійснення є часте косіння, яке зробить траву гущавині й не дасть пробитися бур'янам. Слідкуйте за тим, щоб ножі газонокосарки були добре заточеними, інакше трава буде виглядати неакуратно і стане вразливою до хвороб. Визначити, що лезо затупилося, можна за якістю роботи газонокосарки - якщо виходить не рівний ряд скошеної трави, а «прорубаний» (трава не зрізається, а відрубується), це означає, що лезо вимагає заточення. 
Також зверніть увагу, що самостійно заточувати ніж газонокосарки не рекомендується, кращого за все довірити цю справу фахівцям (заточування проводиться в сервісних центрах і в спеціалізованих майстернях) - тільки так ви зможете бути впевнені в якісному результаті. 
2. Не будете стригти занадто коротко 
Фахівці з догляду за полями для гольфу стрижуть траву коротше, щоб добитися ефекту більш щільного газону, але мінусом коротко підстриженою трави є те, що вона швидше відростає. «Чим коротше ви стрижете траву, тим більше добрив і води вам знадобиться, і все це в результаті ще більше ускладнить процес догляду за газоном», - говорить Пітер Лендсхут, професор Університету штату Пенсільванія (Penn State University), фахівець з ландшафтного дизайну. 
Але наскільки коротко потрібно стригти газон? Багато в чому це залежить від типу трави на вашому газоні, але Еміль Коутс, професор по рослинництву з Університету штату Міссісіпі (Mississippi State University), є прихильником правила «один до трьох»: ніколи не зрізайте більше однієї третини від висоти трави за один раз. Якщо висота трави становить 6 сантиметрів, зріжте 2 сантиметри або менше. Навіть якщо вам необхідно скосити високу траву, рекомендується спочатку зрізати тільки верхівку, і тільки через кілька днів достригати іншу частину до потрібного розміру (це потрібно робити в 2 або навіть 3 етапу). Зріжете більше, і ви ризикуєте пошкодити рослинний покрив, на відновлення якого піде два, а то і три циклу косіння. 
Як вважає Роуч Гауссон, фахівець з дизайну газонів з Університету штату Небраска (University of Nebraska-Lincoln), якщо ви зрізаєте траву потроху і залишаєте її досить високою, її коріння починають рости і йдуть глибше в грунт. Чим глибше коріння трави, тим краще вона буде чинити опір хворобам і тим менше води їй буде потрібно. Про те, як змінити висоту стрижки трави, ви можете дізнатися з інструкції по експлуатації, що додається до вашої газонокосарці. Зверніть увагу, що різні газонокосарки зважаючи деяких технічних особливостей мають різну максимальну і мінімальну висоту зрізу. Цей параметр необхідно враховувати при скошуванні. 
Також важливо розуміти, що на присадибній ділянці однієї лише газонокосаркою не обійтися - буде необхідно обзавестися ще й триммером (або мотокосою). Завдяки компактності і мобільності вони дозволять ефективно скосити траву навколо дерев, між клумбами і вздовж паркану. 
3. Не косіть мокрий газон 
Третє правило, яке допоможе вам створити гарний газон своїми руками - НЕ скошувати мокру траву. Це загрожує тим, що грунт спресується, і коріння трави не зможуть дихати. Якщо таке трапиться, трава засохне, і на вашому газоні з'являться некрасиві лисини. 
4. Використовуйте функцію мульчування 
Залишайте зрізані частинки трави там, куди вони були викинуті газонокосаркою після скошування. У такому разі ви не тільки зможете уникнути метушні з травосборником, але і зможете удобрити цими частками грунт. Якщо ви косіть траву досить часто, зрізані частинки будуть короткими і невеликими, а значить, вони легко засвояться грунтом, і газон не виглядатиме неохайно. 
Багато сучасних моделей газонокосарок мають функцію мульчування, вона полягає в подрібненні скошеної трави. Принцип роботи таких газонокосарок наступний: трава зрізається, перемелюється і потім подається в сама підстава газону, а не залишається лежати на поверхні. Таким чином, мульча стає максимально ефективною. 
Можливість мульчування передбачена в більшості наявних сьогодні в продажі моделей газонокосарок, наприклад: MAKITA ELM4610, GARDENA PowerMax 42 E, HITACHI ML160EB та багатьох інших....

полив 
полив газона5. Поливайте рясно, але не часто 
«Найголовнішою помилкою, яку здійснюють більшістю власників газонів, є надмірний полив газону, який викликає зростання зайвої рослинності (непривабливого густого грудки поплутаних коренів між травою і грунтом)», - пояснює Брукс. Щоденний полив заважає корінню піти глибоко в грунт і до того ж є марною тратою води. Замість цього краще поливати газон рідко, але рясно, і уважно стежити за тим, чи не потрібна газону додатковий полив. 
На думку Гауссона полив газону необхідний, якщо: 
• Ви відчуваєте опір, коли встромляєте в землю викрутку або сталевий прут; 
• Трава починає набувати легкий синюватий відтінок; 
• прим'яті після ходіння по газону трава не піднімається назад. 
Якщо у вас не прокладена система каналів для зрошення газону, буде достатньо і звичайного розбризкувача. Лендсхут радить щоразу виконувати полив газону на глибину 2-3 сантиметри. Виміряти просочився водою шар можна, поклавши на траву порожню консервну банку. Коли вона наповниться, переставте розбризкувач на іншу ділянку і знову почніть вимірювати. Коли ви визначите, скільки води потрібно на ваш газон, ви легко зможете ставити розбризкувач на автоматичний таймер. 
Неродючий грунт, що має в своєму складі великий відсоток глини, або грунт, спресована через частого ходіння по ній, не буде добре вбирати вологу, тому настільки частий полив газону не має сенсу. Якщо вода збирається в калюжі і стікає на доріжки ще до того, як консервна банка заповниться, перейдіть до плану «Б»: поливайте газон щовечора приблизно на 1 сантиметр протягом трьох днів поспіль, а потім припиніть полив до тих пір, поки він не буде потрібно знову. 
6. Уникайте поливів в нічний час 
Якщо ви хочете, щоб у вас був ідеальний газон, не залишайте траву мокрою на ніч. Перед поливом переконайтеся в тому, що газон встигне висохнути, до того як стемніє, так як зайва зволоженість трави сприяє розвитку хвороб. Полив газону найбільш ефективний рано ввечері або вранці. Якщо ж ви поллєте газон опівдні, вода просто випарується і не дійде до коренів.

Просмотров: 1164 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz