Пятница, 26.04.2024, 00:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 7 » Вибираємо керамічну плитку на фартух для кухні
02:08
Вибираємо керамічну плитку на фартух для кухні

При плануванні ремонту кухні або замовленні меблів на кухню, окремою темою для обговорення може стати фартух - стіна над робочою поверхнею - варильною поверхнею, робочим столом, мийкою.

Фартух найчастіше оформляють керамічною плиткою. Крім того, що вона захищає стіни від забруднень, фартух - це яскравий елемент декору, який перетворить інтер'єр.

Адже часто кухня - місце традиційних посиденьок, а красивий фартух може радувати око, створювати особливий настрій і затишок.

Вимоги до плитки для фартуха

Так як фартух знаходиться над робочою зоною, на плитку будуть впливати і висока температура, і бризки - волога, жир, пар, і активні хімічні засоби, які застосовують для її миття. Значить, плитка повинна бути влагоустойчива і її колір не повинен вигоряти або вимиватися.

При виборі потрібно враховувати, щоб бруд, жирні розлучення, бризки на ній не були помітні.

Замовляйте плитку для кухні тут: Плитка для кухни. Завжди якісно та доступно.

На матових темних відтінках, наприклад, буде помітна навіть пил.
Однотонна плитка також може вимагати частого миття.
Краще віддати перевагу плитці з глянцевою поверхнею: гладка, вона легка в догляді.
Матова поверхня частіше рельєфна, з неї вимити жир і бруд складно. Значить, або бруд буде накопичуватися, або миття плитки буде справою скрутним.

Виробники пропонують спеціальну плитку для фартуха: вона менш пориста, покрита глазур'ю, яка захищає її від загоряння, вигоряння, вологи, впливу хімічних засобів.

Розмір 10 на 10Размери її - різні, але з плиткою невеликого розміру, призначеної спеціально для кухні на фартух, наприклад, 10 × 10 см, легше працювати, викладати вигадливу композицію.

Її товщина 3-4 мм, а на упаковці має бути позначення класу «АА»: так позначають високу стійкість до впливу хімічних речовин.

Багато про якість розповість і сорт плитки:

Перший - практично без дефектів, розміри ідеально точні, без сколів, без напливів глазурі по краях, за кольором все плитки однієї партії будуть однаковими. Якщо якісь - то дефекти і будуть, то незначні і тільки до 5%.
Другий сорт плитки допускає невелику різницю в розмірах, плями, різниця кольору: дефектів допустимо тільки до 25% в партії.
Частина стениБолее простим і економічним рішенням буде зробити кухонний фартух з МДФ.

Або використовувати більш сучасний матеріал і зробити пластиковий фартух. Полікарбонат має підвищену міцність в порівнянні зі звичайним ПВХ.

Критерії якості

Розмір.
Прикладіть дві плитки і порівняйте розміри. Буває різниця між ними до 2 мм, при укладанні це не сховається.

Колір.
В одній коробці, як правило, колір плиток збігається, а ось колір виробів з різних упаковок потрібно звіряти. Ще потрібно звіряти тон плитки з тоном декоративних вставок, щоб уникнути великої різниці.

Глазур.
Вона повинна бути рівною. Щоб краще розглянути, плитку потрібно тримати на світлі під кутом до 45 градусів.

Площина.
Щоб перевірити за цим критерієм, потрібно дві плитки скласти глазур'ю одну до іншої і подивитися, який утворився просвіт: чим щільніше вони стикаються, тим краще. Дефекти в площині плитки можуть уповільнити її укладку.

Про ці критерії потрібно просто пам'ятати при виборі плитки, знати з чим, можливо, доведеться зіткнутися, розуміти залежність «ціна - якість» і вирішити, що важливо буде саме для вас.

Якщо колекція сподобалася, вона ідеально вам підходить, але в якості є вади, все ж обговоріть її з майстром, який буде укладати цю плитку, можливо мінуси можна буде приховати.

Просмотров: 1034 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz