Среда, 24.04.2024, 18:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 9 » ЩО РОБИТИ ЯКЩО ХРУСТЯТЬ СУГЛОБИ
23:19
ЩО РОБИТИ ЯКЩО ХРУСТЯТЬ СУГЛОБИ

Досить часто люди стикаються з ситуацією, коли чітко чути хрускіт суглобів. На жаль, такий показник не є нешкідливим і вимагає пильної уваги. Хрускіт суглобів може свідчити про розвиток серйозних захворювань. У нормальному стані суглоби повинні рухатися безшумно і невідчутно для людини.

Хрусткий звук зазвичай виникає на грунті зневоднення хрящової тканини в результаті будь-яких пошкоджень. Постійне тертя призводить до утворення різних захворювань суглобів, включаючи хвороби, що роблять людину фізично нездатним.

Так що робити, якщо хрустять суглоби?

Причини хрускоту суглобів
lechenie-sustavovХрустеть можуть суглоби різних частин організму: рук, ніг, хребта, шиї і тазостегнової області. Незважаючи на місце виникнення характерних звуків, важливо пам'ятати, що таке явище, навіть якщо воно не супроводжується больовими відчуттями, що не вважається нормальним і може бути джерелом або наслідком серйозних відхилень в організмі. До таких захворювань належать:

Артроз - зношування суглобів;
Артрит - запалення суглоба;
Остеоартроз - ураження хрящової тканини;
Бурсит - інфекції суглобової сумки;
Тенденіт - запалення сухожиль;
Подагра - відкладення солей в суглобах організму.
Крім перерахованих захворювань суглобового апарату, хрусткий звук може повідомляти про хвороби нирок, жовчного міхура і печінки або бути наслідком ряду випадків:

Травма. Під час переломів кісток пошкоджуються тканини навколосуглобових і судини, що утворюється запалення порушує нормальний хід руху суглобів.
Малорухливий або Надрухомий спосіб життя. У першому випадку м'язи атрофуються, чому псуються суглоби, а в другому надлишкові рухи створюють непомірне навантаження для суглобів.
Неправильний режим харчування. Існує ряд продуктів, що надають на суглоби негативний ефект.
Інфекції і запалення м'язових і навколосуглобових тканин.
Самовільний знос суглобів.
Надмірна вага і порушення обміну речовин.
При відсутності болю, хрускіт суглобів може бути фізіологічним і є не причиною серйозного захворювання, а показником скупчення в синовіальній рідині розчиненого газу.
У момент збільшення обсягу газу в синовіальній рідині чути клацання. Важливо, щоб часовий проміжок між клацанням і повторним скупченням газу був не менше 15 хвилин.

Коли хруст є нормою?

Точно не у немовлят. Про хрускут суглобів у немовлят тут: почему у ребенка хрустят суставы.

У деяких випадках, пов'язаних з особливостями розвитку організму, звуки, чутні при ворушіння суглобів, можуть вважатися нормою. Суглобової хрест можна почути:

У підлітків в силу стрибкоподібного росту організму. Науковою мовою це пояснюється як неуспішність зв'язкового апарату і вироблення суглобної рідини за зростанням кісток;
У молодих жінок з органічної особливістю у вигляді гнучких суглобів. Генетична схильність може зберегти хрест на все життя, але частіше суглобової шум з віком зникає.
Лікування хрускоту в суглобах
У переважній більшості випадків, хрускіт в суглобах необхідно лікувати. Для початку потрібно нормалізувати життєвий режим і включити в нього корисні процедури:

активний спосіб життя;
заняття лікувальною фізкультурою;
зниження маси тіла;
збалансоване харчування;
лікувальна терапія, що включає в себе курс медикаментів і додаткових процедур у вигляді ванн, масажів, компресів.
Основа лікування полягає у відновленні структури суглоба. З цією метою призначають хондроитин і глюкозамін сульфату. Ці препарати дозволяється приймати до трьох місяців, але під суворим наглядом фахівця, так як вони мають ряд протипоказань.

традиційне лікування

Весь процес лікування будується на зменшенні навантаження на суглоби і відновленні їх втраченого обсягу і еластичності. У разі виникнення хрускоту варто пройти медичне обстеження на предмет можливих захворювань і скористатися низкою традиційних рад:

Розвантажити суглоби, продумавши регулярний відпочинок для частин тіла, стан яких викликає побоювання.
Не сидіти тривалий час в одній позі. Якщо немає можливості постійно міняти положення свого тіла, то потрібно робити коротенькі щогодинні розминки.
Застосовувати мазі повинні з протизапальним ефектом - фастум гель, диклофенак, ібупрофен і т.п.
Якщо хрест виник на грунті травми і пов'язаний з больовими відчуттями, не варто проявляти самодіяльність, а краще негайно звернутися до лікаря.
Тільки лікар може призначити медикаментозне лікування після проведення необхідних аналізів. При артриті та інших запаленнях призначаються ліки з розряду протизапальних нестероїдних засобів. У небезпечних випадках можуть прописати гормональні препарати, але приймати їх необхідно з особливою обережністю, щоб не нашкодити наднирковим.

Лікування без медикаментів

hrust-v-sustavahНаряду з лікарськими засобами, які можуть бути протипоказані або викликати побічний ефект, застосовують і немедикаментозну терапію.

Сьогодні популярним способом лікування вважається голкотерапія спільно з масажем і вакуумними банками. Дія цієї процедури полягає в зняття спазму м'язів і набряку суглоба, в результаті чого поліпшується кровотік, і як наслідок, обмінні процеси в суглобі.

Просмотров: 666 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz