Пятница, 26.04.2024, 13:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 2 » Як вибрати щебінь для виробництва бетону
23:06
Як вибрати щебінь для виробництва бетону

Щебінь є одним зі складових найпоширенішого будівельного матеріалу - бетону. Вода в складі бетону активує сполучні властивості цементу і вирішальної ролі в собівартості не грає. Міцність і відносно низька вартість щебеню, не погіршуючи міцності композиції з цементу і води, надають бетону високі характеристики. Собівартість щебеню, особливо виробленого самими підприємствами будіндустрії, не критична для собівартості кінцевої продукції.

Види щебеню для бетону
Для виробництва бетону використовуються наступні види щебеню:

природний, одержуваний просівів вивітрених порід або видобутком, дробленням і рассевом монолітних. Найчастіше щебінь проводиться з видобутої попутно з рудою породи, яка не містить цінних компонентів;
штучний щебінь, одержуваний з металургійних шлаків їх дробленням або грануляцією в розплавленому стані.
На вибір щебеню для бетону впливають кілька моментів: розмір часток і особливо їх форма, вплив цих факторів на експлуатаційні властивості.

Замовляйте щебінь тут: щебень в воронеже с доставкой.

Дрібні фракції щебеню найкращим чином заповнюють порожнини формується монолітного масиву; великі надають характерну гірських порід міцність.

Негативно впливає на властивості бетону така характеристика щебеню, як лещадность. Це поняття говорить про велику частку плоских і гострих частинок матеріалу, наявність яких знижує кінцеву міцність бетону. Знижується при таких включених і морозостійкість, тому для бетонів кращий кубовидний щебінь.

Щебінь з кубовидної форми шматків виходить найчастіше з твердих гірських порід, подібних граніту. Їх можна отримати в звичайних щокові Дробарки, але найкращий результат дають дробарки відцентрового типу. Такі агрегати подрібнюють великі шматки породи не так, як щокові. У них розігнані до високої швидкості частки подрібнюються за рахунок удару об спеціальну поверхню. При цьому розкол відбувається по кристалічним спайок, зберігаючи всю міцність природного мінералу.

Використання щебеню в інших галузях
Щебінь використовується не тільки для приготування бетону. У чистому вигляді особливо крупний щебінь є головним матеріалом для будівництва основ насипів залізниць. Щебінь рядовий крупності - основа попередньої відсипання полотна автомобільних доріг. У суміші з єднальними він використовується для асфальтового покриття автотрас; в комбінації зі спеціальними матеріалами - для будівництва злітно-посадкових смуг аеродромів.

Найбільш відповідальні споруди дорожньої мережі - мости і мостові переходи, які відчувають змінні навантаження, виготовляються з застосуванням самого якісного щебеню - гранітного.
Стіни і колони відповідальних споруд, перекриття будівель також не можна виготовити без використання якісного щебеню. Замовити гранітний щебінь фракція 20-40 мм з доставкою можна на спеціалізованому сайті.

На закінчення зазначимо, що всього лише 3-річна гарантія на дорожні покриття в нашій країні - наслідок неправильного споруди підстав доріг. Невибраний до скельної основи грунт - першопричина всіх ям, тріщин і провалів.

Просмотров: 622 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz