Среда, 24.04.2024, 18:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 6 » Як вибрати рюкзак?
19:16
Як вибрати рюкзак?

Які питання часто задають люди, що збираються зайнятися туризмом? Один з найпопулярніших - як вибрати рюкзак? Правильний вибір значно полегшить нам нашу похідну життя. Спробуйте потягати незручний туристичний рюкзак, і відразу стане ясно, що до процесу його придбання потрібно поставитися серйозно. На щастя, це не така вже й складна справа. Нижче ми розглянемо, на що потрібно звертати увагу при виборі рюкзака для походу.

Спочатку визначимося з об'ємом. Він залежить від кількості речей, тривалості походу, статі і габаритів туриста і т.д. Оскільки на практиці зазвичай людина набуває один рюкзак на всі випадки життя, найкраще вибрати досить велику модель, яку при необхідності можна зменшити, затягуючи різні мотузочки і ремінці і відчіплюючи від рюкзака клапан. Для тривалих походів (тиждень і більше) чоловікам краще брати рюкзак об'ємом близько 100 літрів, жінкам - 60-80 літрів.

Вибирайте та замовляйте рюкзаки тут: интернет магазин рюкзаков. Завжди висока якість та доступні ціни.

Як вибрати рюкзак туристичний для походу

Розглянемо особливості конструкції. Найбільш популярні і функціональні рюкзаки в формі сплюснутого циліндра, мають овальне дно. Для полегшення перенесення центр ваги рюкзака повинен розташовуватися якомога ближче до спини, тому рюкзак не повинен відчутно відкопилюватися назад. Тканина рюкзака повинна бути міцною і водонепроникною. Особливо це стосується дна, оскільки рюкзак може ставитися на гостре каміння, мокру землю і т.д. Також міцної та якісної повинна бути фурнітура - пряжки, засувки, блискавки.

Туристичний рюкзак повинен мати каркас в області спини. Найчастіше це дві металеві пластини, розташовані вертикально паралельно один одному. Бувають і інші види каркаса: Х-образні, П-образні і т.д. Спори про плюси і мінуси цих видів йдуть постійно. Відповідь тут одна: рюкзак потрібно приміряти, причому в наповненому стані (краще - чим-небудь досить важким), тоді буде видно, зручний він чи ні.

Зручність залежить не тільки від каркаса, але і від конструкції спини і підвісної системи. Підвісна система - це лямки і пояс. З того боку, де вони прилягають до тіла, лямки та пояс повинні бути м'якими і покритими сітчастої тканиною для вентиляції. Пояс і лямки повинні бути відносно широкими. Жінкам, як правило, зручніше, якщо лямки вужчі і розташовані ближче один до одного, оскільки плечі у них не такі широкі, як у чоловіків. У тому місці, де лямки кріпляться до корпусу рюкзака, повинна бути можливість регулювання по висоті, щоб в залежності від росту людини переставити лямки вище або нижче, зменшуючи або збільшуючи відстань між лямками і поясом.

Як вибрати рюкзак туристичний для походу
На лямках повинна бути грудна стяжка, шляхом затягування якої рюкзак краще фіксується на фігурі і зменшується навантаження на плечі, частково переносяться на груди. Лямки і пояс повинні мати легко розстібати пряжки, щоб в екстремальній ситуації можна було швидко їх розстебнути і скинути рюкзак.

Клапан рюкзака не повинен бути пришитий намертво, а мати можливість регулюватися по висоті, а також зніматися. Рюкзак повинен мати ручку для перенесення, а найкраще - дві (спереду і ззаду). Не забудемо про кишені. Зазвичай роблять кишеня в клапані, але також бажано, щоб один-два (можна і більше) кишені були на корпусі рюкзака або спереду, або з боків. У деяких моделях є цікава особливість: великий фронтальна кишеня може відстібатися і перетворюватися в маленький рюкзачок.

Рюкзак повинен мати вузли зовнішньої підвіски. Бажано все ховати всередину, але іноді дещо доводиться чіпляти і зовні. Найчастіше використовуються бічні стяжки, які також допомагають зменшити габарити не повністю наповненого рюкзака. Крім них також бувають різні конструкції зверху, знизу і спереду для закріплення різних предметів.

Багато (але не всі) рюкзаки мають нижній вхід. Він зручний, якщо потрібно дістати щось, що лежить на дні рюкзака, але не є обов'язковим. При грамотній упаковці нижній вхід стає абсолютно непотрібним. На дно необхідно покласти ті речі, які будуть потрібні тільки ввечері на стоянці (спальник, теплі речі), а те, що має бути під рукою (легка курточка, дощовик, їжа для денного перекусу), помістити в верхню частину рюкзака. Потрібно пам'ятати і про те, що якщо переносити туристичний килимок (каремат) всередині рюкзака у вигляді труби, розгорнутої впритул до його стінок (як багато хто вступає), то це ускладнює або взагалі позбавляє можливості користуватися нижнім входом.

Як вибрати туристичний рюкзак для походу
Деякі рюкзаки допускають використання питної системи. Такий рюкзак має всередині плоский кишеню в районі спини, куди поміщається плоска ємність, отвір збоку для виходу трубки і засувку на одній з лямок для кріплення трубки.

Найкорисніший з аксесуарів до рюкзаків - це накидка (чохол) від дощу. Така накидка може йти в комплекті до рюкзака, розташовуючись в спеціальній кишеньці. Якщо ж накидки в комплекті немає, це не страшно, оскільки вони продаються окремо, і купити накидку - не проблема. Накидка - дуже корисна річ. Відмінно захищає рюкзак від дощу, дозволяє ставити його в бруд, а ввечері, знявши накидку, затягнути в намет сухий і чистий рюкзак. Також рюкзак в накидці здатний відмінно плавати по річці (детальна інформація в статті «Плаваючі рюкзаки»).

Тепер, вочевидь, ви знаєте все основне про те, як вибрати рюкзак, і можете сміливо йти в магазин. Нехай рюкзак прослужить вам довго і буде надійним супутником в турпоходах!

Просмотров: 612 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz