Суббота, 20.04.2024, 01:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 21 » Як вибрати паровий котел
00:36
Як вибрати паровий котел

Паровий котел - це пристрій, призначений для отримання насиченої пари під високим тиском. Ця пара проводитися за рахунок спалювання органічного палива, електроенергії або інших, що виділяють теплову енергію, агрегатів.

Основною перевагою парових котлів є висока паропродуктивність і економічність в порівнянні з іншими видами котлоагрегатів.

За своїм призначенням парові котли бувають:
- Енергетичні, що виробляють пар для приведення в рух парові турбіни вироблення електроенергії;
- Промислові або парогенератори, виробляють пар за рахунок зовнішнього джерела теплоти, що надходить, наприклад, з ядерного реактора;
- Котли-утилізатори, які використовують вторинні енергетичні ресурси (наприклад, теплоту відхідних газів).

Замовляйте паровий котел тут: котел е-1/9г. Висока якість за адекватною ціною.

За своєю конструкцією бувають два основних типи парових котлів: газотрубні і водотрубні.
У водотрубних парових котлах нагрівається вода протікає по трубах, а розігріті топкові гази омивають труби зовні. У газотрубних котлах навпаки.

По трубках невеликого діаметра рухаються продукти згоряння палива (гарячі гази), які розігрівають воду зовні.

Для газотрубних котлів є обмеження в теплопроизводительности - 360 кВт і тиску 1 МПа. Циркуляція води і пари в котлах може бути різною. Вона досягається або природним шляхом, або за допомогою насосів.

Парогенератори - це складні пристрої, обладнані засобами автоматики, КІПа, сигналізації, індикації. У парових котлах ivar тут використовується електронасос для закачування води в парогенератор і швидкого скидання шламу з котла в спеціальний клапан.

На сьогоднішній день на ринку є безліч вітчизняних та імпортних моделей парогенераторів. Вони мають різні технічні характеристики, дизайн, складання і комплектацію додаткового обладнання.

Основне застосування парові котли отримали на рубежі 18-19 століть і використовуються до цих в різних галузях промисловості. Сьогодні один паровий котел здатний забезпечувати тепловою енергією та гарячою водою кілька житлових або промислових будівель.

ККД котлів збільшується із застосуванням нових технологій.

Парові можуть використовувати рідке, тверде, газоподібне паливо або електроенергію для виробництва пари.

Котли на електроенергії використовуються рідко, тому що висока вартість електроенергії і невисокий ККД у таких котлів. Також для роботи котлів необхідно якісна підготовка теплоносія (води).

В процесі розігрівання, мінеральні солі, розчинені у воді, можуть випасти у вигляді опадів на поверхню нагріву труб, що з часом призведе до закупорювання і зниження продуктивності.

При проектуванні парової котельні необхідно забезпечити доступність в паливі, можливість його доставки, зберігання і якісного спалювання з найменшою кількістю шкідливих викидів в атмосферу.

Просмотров: 675 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz