Среда, 08.05.2024, 14:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Сентябрь » 24 » Як вибрати квартиру в оренду
22:45
Як вибрати квартиру в оренду

Вибір зроблено - знімне житло. Як вибрати квартиру в оренду правильно і недорого? Якщо ти не марнотрат і ведеш облік кожного рубля, то роби похід за орендою даху над головою в червні. «Найкраще орендувати квартиру в перші місяці літа, коли настає традиційне затишшя. Пояснюється це зниженням ділової активності, відпускним періодом і збільшенням пропозицій. Ціни в цей час зменшуються на 5-10% », - радить Оксана Полякова, заступник керівника Управління Оренди квартир« Корпорації «Інком-Нерухомість». У цей період однокімнатну квартиру в столиці можна зняти за $ 350- $ 380, а якщо прикладеш зусилля, то і за $ 300. Якщо ж запізнишся, то викладеш за той же житло $ 400- $ 500.

БІЛЬШЕ КВАРТИР ХОРОШИХ І РІЗНИХ!

Сьогодні в Москві ти можеш знайти житло за смаком, починаючи з $ 400 за місяць оренди (у інших містах ціни, звичайно, нижче, але порядок цін приблизно дорівнює). Правда, умови побуту і внутрішнє оздоблення дешевих варіантів навряд чи відрізнятимуться королівської розкішшю. Господар апріорі впевнений, що пропоноване їм житло буде затребуване, а значить, багатьма зручностями тобі доведеться знехтувати.

Велику кількість квартир в оренду ви знайдете тут: посуточная аренда квартир в санкт-петербурге.

Підібравши недорогу мебльовану квартиру, ти ризикуєш опинитися на підлозі, ледве присівши на розрекламовану високо комфортабельну ліжко. Великою несподіванкою для тебе може стати те, що, прокинувшись вранці, ти можеш зустрітися з іншими претендентами на свою житлоплощу. Твоїми вірними супутниками життя стануть руді вусаті друзі - таргани, хоча про наявність «сусідів» господар нічого не згадував.

Що ж стосується більш дорогих квартир за $ 800- $ 1000, тут враховується якість ремонту (просто, але чисто), віддаленість від метро (не більше 10 хвилин) і наявність побутової техніки (чим більше - тим краще). А в разі, якщо ви зважилися обзавестися «еліткою», то можеш вимагати престижний район, престижний статус будинку, чистоту в під'їзді, незвичайну планування і високу якість обробки і меблів.

ВАРІАНТИ ПОШУКУ

Значно полегшить питання: як вибрати квартиру в оренду, якщо в твоєму арсеналі є парочка хороших знайомих, то для початку варто розпитати їх на предмет наявності «зайвого» житла. Очевидний плюс цього варіанту - ціна квартири. Знайомі навряд чи запропонують квартиру за завищеною ціною. Але існує і істотний мінус. Наприклад, якщо господарі вирішать підвищити ціну або, навпаки, у тебе виникнуть труднощі з оплатою, виникає ризик зіпсувати дружні стосунки. «Здача житла в оренду - це бізнес. А там, де починаються фінансові відносини, людські нерідко псуються », - вважає Оксана Полякова.

Другий варіант - самостійний пошук. Для цього слід придбати парочку газет, де красуються оголошення про здачу житла в оренду. Всього за 10-15 рублів перед твоїми очима відкриються ваблять рекламні слогани з обіцянками життя, «як у Христа за пазухою». Якщо тобі вдалося знайти підходящий варіант, слід ретельно оглянути пропоноване житло. «Слід проявити максимум уваги і обережності. Необхідно перевірити, чи достовірні ті відомості, які надавав власник квартири. Чи справді тут всього 10 хвилин пішки від метро, або це 10 хвилин через залізничний насип по рейках. Чи дійсно квартира в тихому місці, а не виходить щільно завішеними вікнами на галасливу дорогу », - радить Гульнара Рахмангулова, керівник напрямку оренди« Корпорації МІАН ».

Існує мінус самостійного пошуку житла: ніяких прав і гарантій при виникненні спірних питань з господарем у тебе не буде. На жаль, більшість орендарів не вважають за потрібне офіційно оформляти угоду. Адже юридичне оформлення тягне за собою виплату податків, як орендодавцем, так і тобою. Цим небажанням зустрічатися з податківцями з великою охотою користуються шахраї.

«Найчастіше саме за оголошеннями з фантастично низькими цінами ховаються недобросовісні агентства. І багатьом знайома ситуація, коли нав'язливі маклери продовжують дзвонити, навіть якщо ти більше в їх послугах не потребуєш », - ділиться Гульнара Рахмангулова.

Похід в ріелторську контору є третім варіантом. Плюсів у цього способу - маса: тобі приділять стільки часу, скільки буде потрібно, запропонують подивитися безліч варіантів житла, складуть необхідні документи. Але, як відомо, безкоштовного сиру не буває. За комфорт доведеться платити. І платити пристойно. Сума гонорару агентам може доходити до 150% місячної орендної плати за знайдений варіант.

КВАРТИРНІ АФЕРИСТИ ПРАЦЮЮТЬ, не покладаючи рук

За оцінкою експертів, зараз в столиці якісні ріелторські послуги по здачі квартир в оренду надають не більше 20 компаній, тоді як шахраїв розвелося в два-три рази більше. У рік тільки в столиці набираються десятки тисяч постраждалих від квартирних шахраїв. Як вибрати квартиру в оренду і не попастися в руки аферистів?

Технологія роботи в аферистів досить витончена і вдосконалюється з кожним днем. Наприклад, в газеті або в інтернеті ти знайшла приватна рекламне оголошення про нерухомості, що здається квартирі. Ти дзвониш по вказаному телефону і чуєш милу дівочу трель: «Я свою квартиру вже здала за допомогою агентства, можу дати телефон - там багато подібних варіантів». Насправді ж панянка, завдання якої заманити тебе всіма правдами і неправдами, - диспетчер такого собі «інформаційного агентства». За певну суму (від 500 до 2000 рублів) тобі буде запропонований список адрес відповідних тобі квартир. Для повноти картини з тобою буде укладено договір, в якому буде прописано, що Інформаційне агентство «A» зобов'язується за енну суму надати громадянці «C» інформацію про здаються в оренду квартирах. Ти оплачуєш вартість і отримуєш роздруківку. Далі ти прямуєш за адресами і виявляєш, що господарі квартир знати не знають про те, що бажають здавати свої хороми. Трапляється, що підібрані компанією адреси взагалі не існують.

Інший, «козирною» варіантів для шахраїв - привезти тебе на спеціально зняту квартиру і підписати договір. Після того, як ти оплатила агентам їх послуги, господар квартири або зникає, або відмовляється здавати житло під слушним приводом.

Природно, що ні фірми, ні агентів ти більше не побачиш, а значить, віддані гроші можна вважати викинутими на повітря.

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ І СВІЙ ГАМАНЕЦЬ?

По-перше, не зв'язуйся з недобросовісним агентом. Розпізнати його нескладно. Наприклад, кожен раз він буде шукати привід, щоб не їхати з тобою на огляд житла, однак буде всіляко намагатися отримати гроші взамін адреси. У цьому випадку будь впевнена - це аферист. Справжній ріелтор буде супроводжувати тебе на всьому шляху пошуку житла, його огляду, підписання необхідних паперів. А вже потім, стане претендувати на законний гонорар.

По-друге, тобі слід переконатися в тому, що господар квартири насправді є її власником. Попроси власника показати паспорт, довідку «Ф-9», де перераховані всі громадяни, прописані в даний момент на житлоплощі, і правовстановлюючий документ (договір купівлі-продажу, приватизації та ін.) На квартиру. Не забудь про оплачені квитанції за комунальні послуги, електроенергію та телефон.

ДОГОВІР

Оформлення договору - завершальний етап. Небажання орендодавця підписати офіційний договір має викликати у тебе підозра. «Необхідно прописати адресу квартири, паспортні дані всіх осіб, що беруть участь в угоді, вказати правовстановлюючі документи на квартиру. Окремим рядком в договорі прописується орендна плата - фіксована, прив'язана до будь-якій валюті (або в рублевому еквіваленті), обов'язково - опис майна, переданого в користування, відповідальність наймача за підтримку квартири в належному стані, збереження майна, яке перебуває в квартирі, хто ( ти або господар квартири) буде оплачувати рахунки за комунальні та інші послуги (телефон, електроенергію); режим відвідування господарем квартири з метою контролю за її станом; особи, які будуть проживати в квартирі разом з тобою », - роз'яснює Гульнара Рахмангулова.

В СВОЇХ ЧОТИРЬОХ СТІНАХ

Отже, ти пройшла цей нелегкий шлях. Оглянула десятки пропозицій і вибрала ту саму - твою квартиру. Залишилося лише «підігнати» її під своє уявлення про житло. Домовся з господарем про можливість перестановки меблів, прикрасі квартири згідно твоїм смакам. До речі, деякі орендодавці запропонують тобі зробити косметичний ремонт, а за це на кілька місяців знизять плату.

Будь дипломатом, зберігаючи хороші відносини з господарем квартири, адже життя непередбачуване, і у тебе можуть виникнути різні проблеми. Якщо ти зарекомендуєш себе, як добропорядний мешканець, то можеш розраховувати на взаємність з боку власника квартири. Він більш охоче полагодить зламався холодильник іліотсрочіт на тиждень плату за житло.

Стаючи на шлях самостійного життя, тобі доведеться проявляти ті якості, які раніше були не дуже потрібні. І процес пошуку квартири наочно покаже, чи здатна ти на завзятість, дипломатію, відповідальність і масу інших якостей, необхідних самостійної жінці.

Просмотров: 570 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz