Пятница, 29.03.2024, 18:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Апрель » 13 » Все про сонячних батареях
15:03
Все про сонячних батареях

Сонячні батареї є одним із засобів перетворення природного альтернативної енергії в електричну. Саме це і є їх основним принципом дії. Вихідною енергією відповідно є сонячне світло. Назва це не наукове і вживається на побутовому рівні.

Отриману в результаті енергію можна використовувати по-різному: безпосередньо для навантажень постійного струму, запасати в спеціальних акумуляторних батареях з метою подальшого застосування, і, звичайно перетворити в змінний струм.

Що вибрати?

При виборі сонячних батарей потрібно пам'ятати, що більш дешеві моделі відповідно мають низький коефіцієнт корисної дії і менший термін служби. В основному це китайські батареї, в яких фотоелектронні елементи, як правило, виготовлені з використанням полікристалічного кремнію.

У свою чергу монокристалічний кремній володіє підвищеною стійкістю до різних атмосферних, хімічних і кліматичних впливів. Важливим є і те, що батареї, виготовлені з використанням такого кремнію, мають коефіцієнт корисної дії на 18-20% більше, ніж дешевші аналоги.

Сонячні панелі можна замовити дешевше на сайті: prel.prom.ua

Нещодавно з'явилися у продажу і мультикристаллические сонячні батареї. Нова назва не змінює якість виробу: це ті ж самі полікристалічні сонячні батареї. Такий маркетинговий хід спрямований на запровадження обивателя в оману.

Перед придбанням сонячної батареї, потрібно визначитися, для яких цілей вона необхідна для роботи або для продажу. У першому випадку фотоелектричні елементи мають достатню товщину для довічної емісії електронів. У другому випадку такі елементи не товщі фольги, тому якість залишає бажати кращого. Найчастіше це китайські сонячні батареї, які при сильному вітрі можуть легко пошкодитися. Примітно, що такі батареї абсолютно не підлягають ремонту.

Необхідну увагу при покупці варто приділити поверхні скла, де будуть ламинироваться фотоелементи. Так, гладке скло відбиває велику частину розсіяного сонячного випромінювання. Текстуроване ж не відбиває прямих променів сонця, що збільшує потужність оптичного опромінення на 12-15%. В такому випадку коефіцієнт корисної дії збільшується навіть у похмуру погоду і це особливо важливо для місцевості, де сонце буває не постійно.

На порядок вище стоять сонячні батареї з загартованого скла, що підвищує їх міцність і тому виправдовує більш високі витрати.

Що стосується алюмінієвого профілю, то потрібно вибирати моделі з декількома ребрами жорсткості. Потрібно пам'ятати, що на це багато виробників намагаються заощадити, тому потрібно бути особливо уважним.

Які переваги сонячних батарей?

Простота і надійність використання сонячних батарей дозволяє цього альтернативного способу отримання енергії активно розвиватися і завойовувати популярність.

Відомо, що такі батареї працюють на внутрішніх ресурсах і не потребують звичному паливі. Механічні знос їм практично не страшний, тому і термін служби у них в середньому становить двадцять п'ять років. Обслуговування полягає в періодичному видаленні пилу з поверхні.

Важливою перевагою можна вважати абсолютну відповідність екологічним нормам, відсутність шкідливих викидів і повну безпеку. Ну, і, звичайно, не варто забувати про фінансової економії при використанні такого джерела енергії.

Зважаючи на події, що відбуваються у світовій економіці, очевидним стає факт, що майбутнє за альтернативними джерелами отримання енергії. Тому при виборі сонячної батареї потрібно ретельно вивчити всі характеристики і переконатися в сумлінності виробника. Таке придбання дуже швидко окупить витрачені кошти і прослужить багато років.

Просмотров: 375 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz