Четверг, 18.04.2024, 21:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Январь » 19 » Що вибрати: пінобетон або газобетон?
23:38
Що вибрати: пінобетон або газобетон?

Газобетон і пінобетон – два будівельних матеріалу, що входять в одну групу – групу ніздрюватих бетонів, але відрізняються один від одного за технологією виробництва, складовим компонентам і одержуваних характеристик кінцевого продукту.

Пінобетон і газобетонЯчеистые (спінені) бетони мають пористу структуру, одержувану ними в процесі виробництва.

Саме способи досягнення цієї самої пористості і дають можливість виділити в групі дві цікавлять нас підгрупи: газобетон і пінобетон.

Пористість пінобетону досягається механічним способом – бетонна суміш перемішується з пінною масою і твердне природним шляхом.

Поризація газобетону відбувається за допомогою хімічного методу – в автоклаві під дією високих температур і тиску із застосуванням газоутворюючих речовин (найчастіше алюмінієвої пудри).

Газобетон та пынобетон можна купити дешево тут: газобетон і пінобетон в Києві.

Основні компоненти сировинної суміші пінобетону і газобетону (крім спеціальних добавок) практично ідентичні. При їх виробництві використовується вода, цемент та вапно.

Газобетонний блок

Слід зауважити, що технологія виробництва пінобетону значно простіше, ніж газобетону. І хоча виробництво пінобетону може включати в свій цикл автоклавування, але на практиці цей метод використовується дуже нечасто. Автоклавний спосіб виробництва значно покращує багато експлуатаційні параметри і характеристики бетону, але підвищує його вартість, яка стає порівнянна з вартістю газобетону.

Одна з найважливіших характеристик будь-якого будівельного матеріалу – це його міцність, надійність і довговічність. І якщо розглядати газо - і пінобетон з цієї точки зору, то тут газобетон впевнено лідирує. Він має більш високу витривалість і жорсткість.

Будинок з пінобетону

Пінобетон, має таку ж щільність, як газобетон, і виготовлений із суворим дотриманням технології, виявляється менш менш міцним і довговічним. На відміну від газобетону, практично повністю зберігає в процесі експлуатації свою конфігурацію і свій обсяг, пінобетон може дати усадку, що призводить до появи тріщин. До того ж він складніше піддається обробці.

Всі пористі (ніздрюваті) бетони є екологічно чистими, пожежобезпечними і повітропроникними. За рахунок пористої структури володіють малою вагою. Морозостійкість газобетону вище відповідних показників пінобетону в 2-3 рази.

Тепло - і звукоізоляційні характеристики піно - і газобетону близькі між собою, так як всі без винятку ніздрюваті бетони мають з ним хороші показники. Але, тим не менш, більш високий рівень звукоізоляції і теплоізоляції забезпечує все ж газобетон, товщина стін з газоблоків для збереження тепла і поглинання шуму потрібна менше ніж товщина стін з піноблоків.

Піноблок

Показники по водопоглинанню нижче у пінобетону. Пояснюється це особливостями будови матеріалу. Справа в тому, що пори пінобетону не повідомляються ні між собою, ні з зовнішнім середовищем, тоді як газобетон, навпаки, пронизаний каналами, що з'єднують пори. Але для будівництва та подальшої експлуатації об'єкта це не грає ніякої практичної ролі.

Якщо порівнювати економічність цих матеріалів, то собівартість споруди з пінобетону нижче відсотків на 20-25, тому як в процесі його виробництва використовуються більш дешеві компоненти і не потрібно застосування дорогих газоутворюючих речовин і дорогого устаткування.

Просмотров: 939 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz