Суббота, 20.04.2024, 10:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Апрель » 25 » Що таке гіпсокартон: переваги та недоліки
21:51
Що таке гіпсокартон: переваги та недоліки

Ще близько десятка років тому у нас не було знання того, чим є гіпсокартон. Під час обробки приміщень для того, щоб досягти виразності, а також витонченості, використовували старий добрий гіпс і штукатурку. А тепер архітектори, дизайнери, будівельники лише дивуються: як же їм вдавалося обійтися без нього?

Адже саме даний матеріал являє собою натхнення на те, щоб створити лабіринтове стелі, що складаються з багатьох рівнів з наявністю підсвічування, перегородки з великою кількістю ніш, фігурних отворів і поличок. Він надає велику кількість варіантів інтер'єрів, а також високу виразність кімнат з архітектурної точки зору.

Гіпсокартон є композитним матеріалом, який виготовляється у формі листів. Гіпсокартонні листи володіють наступними розмірами: довжина від 2,5 до 4,8 метрів, ширина від 1,2 до 1,3 метра, а товщина становить 8-24 мм Основою даного листа є гіпс, а площини, розміщені зовні, облицьовує картон. Для того щоб досягти потрібних показників сердечника з гіпсу, які характеризують його щільність, міцність і т. д., в нього додаються різні складові, які підвищують експлуатаційні характеристики цього матеріалу. Картон використовується в якості каркасу, що армує, а також він виступає відмінною основою для того, щоб наносити будь-який обробний матеріал (шпалери, штукатурка, керамічна плитка, фарба). Тому матеріал виходить одночасно твердим і гнучким. Замовляйте гіпсокартон дешевше тут: гипсокартон в Сочи.

Властивості гіпсокартону
Даний матеріал для будівельних робіт по своїм гігієнічним і фізичним якостям є ідеальним матеріалом для приміщень, в яких живуть люди.

Цей матеріал екологічно чистий, в ньому не містяться токсичні речовини, і він не має шкідливим впливом на навколишнє середовище, підтвердженням чого є радіаційні, а також гігієнічні сертифікати.

Лист гіпсокартону являє собою енергозберігаючий матеріал, який має ще й відмінні властивості звукоізоляції, він вогнестійкий і негорючий.

гіпсокартон дозволяє змінювати дизайн помещенийТакже хочеться відзначити те, що цей матеріал здатний «дихати», тобто при надлишку вологи відбувається її поглинання, а також віддача, якщо повітря є надмірно сухим. Це досить важливе, або навіть неоціненне, якість цього гіпсокартону, який монтується всередині приміщення. Маючи такі стіни, ми можемо дихати легше.

Крім цього, кислотність гіпсокартону така ж, як кислотність шкіри людини. Завдяки останнім двом властивостям цей матеріал може регулювати мікроклімат приміщень природним шляхом і робити істотний вплив на створення атмосфери гармонії.

Кожна з властивостей цього матеріалу, що були перераховані, можна підсилити, якщо лист гіпсокартону потрібно призначити для конкретних завдань. Відповідно промисловістю виготовляються:

стандартні листи гіпсокартону (ГКЛ),
водостійкі (ГКЛВ),
вогнестійкі (ГКЛО).
В водостійкі вводять речовини, що знищують грибки, їх використовують для обробки санвузлів, кухонь, а також ванних кімнат. Вогнестійкі листи використовуються під час обробки різних шахт комунікацій і повітроводів. А існують ще і пазогребневі плити, гіпс у них підданий випаленню. Міцність цих плит збільшується настільки, що вони можуть використовуватися як міжкімнатні перегородки, їх можна без різної підготовки обклеювати шпалерами, фарбувати або облицьовувати, використовуючи керамічну плитку. Перегородки такого типу можуть бути одне-, двох-, а також тришаровими. Останні можуть використовуватися в районах, що є сейсмічно небезпечними, для цивільних, житлових, а також промислових будівель різного ступеня вогнестійкості. У цих порожнинах перегородок можуть прокладатися телефонні, а також електричні кабелі, комунікації водопроводу та опалення, а також системи пиловидалення.

Фахівці воліють використовувати цей матеріал ще і з тієї причини, що він володіє відмінними технологічними властивостями. Його вага є невеликим. Під час використання даного матеріалу виключені різні «мокрі» незручні процеси, що створюють на об'єкті некомфортні умови, значно зростає трудова продуктивність, а відповідно, економляться нерви і час людини, який є замовником. Під час проведення ремонтних робіт в офісі або квартирі, ви зможете уникнути будівельної бруду і сміття.

Взагалі, даний матеріал винайшли не сьогодні, його давно використовують для внутрішньої обробки стін, а також їх вирівнювання, у вигляді плоских листів, часом його люблять називати «сухою штукатуркою». Йдеться про нову технологію використання гіпсокартону. Коли модним став євроремонт з його високими вимогами до якості поверхні і геометрії приміщень, цей матеріал родився вдруге. Архітектори побачили, що листи можуть приймати різні форми. Колони, купольні покриття, арки, дуже непрості переходи між різними площинами, криволінійні поверхні – все це є стихією гіпсокартону. Система каркасів з металу, що набирають із стандартних профілів, що виготовлені в заводських умовах, створена таким чином, щоб була можливість створення стін різних ступенів складності. Сталося поява способу «сухого будівництва», в якому ви не побачите ні «сирої» штукатурки, ні шпалер.

Монтаж гіпсокартону

клеїти шпалери на гіпсокартон дуже лекгоКрепить гіпсокартон досить неважко. Під час облицювання стін за допомогою одного гіпсокартонного шару, використовують монтажний клей, основа якого – гіпсова. А після того, як листи ГКЛ зібрані на каркасах, їх потрібно закріпити за допомогою шурупів. Перед покриттям гіпсокартоном бетонних стін, їх треба зволожити, обережно согунть і зафіксувати, поки вони не висохнуть і не приймуть ту форму, яка необхідна. До стіни за допомогою бетонних цвяхів (дюбелів) прибивається каркас з дерев'яних рейок або дощок, його розміри потрібно прорахувати заздалегідь. При цьому між стіною і листом залишається незаповнений простір, що дорівнює приблизно 2-2,5 см, завдяки чому відбувається створення додаткової теплоізоляції.

Під час обробки стелі гіпсокартоном, в ньому свердляться отвори, у які вбивають пробки з дерева і прибивають рейки, так само, як і у випадку з настінним каркасом. Листи потрібно прибивати таким чином, щоб залишати між ними простір в 4-5 мм для швів, які підуть обробці.

Дана технологія є нескладною, і нею володіють навіть будівельні бригади, які не мають жодної ліцензії. Вони можуть взятися, і звести все, що захочеш, «можна по металевому, можна по дерев'яному каркасу». Але, коли ви плануєте ремонт, необхідно враховувати те, що головна хитрість під час роботи з даним матеріалом укладена у фінальній обробці. Чим більш складною буде конструкція, тим складніше буде добитися того, щоб усі грані точно стикалися. Стики стають ідеально рівними тільки після уважної та трудомісткої роботи штукатура, якому потрібно буде виправити ситуацію і надати необхідну геометрію поверхонь.

після монтажу та фарбування стелю з ГКЛНо ось все вже зістиковано, закріплено і заштукатурено. Виникає тільки одне питання: чи можна повісити що-небудь на такого роду перегородку або стіну? Можна, але лише не використовуючи цвях. Використовувати потрібно лише дюбелі, при цьому їх розміри слід вибирати, враховуючи товщину облицювального матеріалу, а також вага вантажу. Приміром, на підвісні стелі з ГКЛ, можуть підвішуватися вантажі, які важать не більше шести кілограмів на один квадратний метр, потрібно використовувати спеціальні пластмасові разжимающиеся дюбеля.

Кажуть, що не можна переоцінити поширеність даного матеріалу. Практично ідентичними є поняття «євроремонт» – «гіпсокартон» – «матеріали нашого часу». Гіпсокартон надає практично безмежні можливості для втілення найбільш оригінальних розробок і проектів, серед яких стійки для міні-бару, стелажі, перегородки, полиці, декоративні камін з гіпсокартону. Завдяки застосуванню таких нових матеріалів, професіонали можуть надати приміщенню унікальне обличчя.

Просмотров: 510 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz