Пятница, 29.03.2024, 12:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 11 » Що потрібно знати першокурснику?
01:29
Що потрібно знати першокурснику?

Людина, яка вступає до університету, повинен забути про те, що таке безтурботні шкільні роки: тепер ви - доросла людина, ставитися до якого будуть відповідно.

Звичайно, більшість викладачів розуміють, що першокурсникам складно відразу ж перемкнутися на новий формат навчання, однак без самодисципліни вам не обійтися. Можливо, вам доведеться регулярно відпрацьовувати пари, бігати за вчителями і навіть купувати курсові на замовлення. Як же підготуватися до нового етапу життя заздалегідь?

Актуальні рекомендації

Пам'ятайте, що тепер ніхто не буде приносити вам все, що потрібно, на блюдце із золотою облямівкою. Завжди заздалегідь дізнавайтеся розклад пар, а для запису домашніх завдань заведіть окремий блокнот.
Ви відсутні на занятті через хворобу? Це нікого не хвилює: доведеться вчити матеріал самостійно, зателефонувавши одногрупникам. З перших днів радимо почати підтримувати нейтрально-дружні стосунки з оточуючими, особливо зі старостою: це може стати в нагоді в подальшому.
Ви знайдете всі необхідні шпаргалки та книжки тут: textbook.com.ua.
Будьте пунктуальні. Якщо в школі вам могли пробачити регулярні запізнення на уроки, то в університеті можуть просто відправити сидіти за дверима. До того ж, неповага до викладача обов'язково позначиться по час здачі заліку або іспиту.
Не вірте легендою про те, що від сесії до сесії учням університетів «живеться весело». Інакше під час самої атестації доведеться несолодко. Заздалегідь придбайте контрольні та курсові на замовлення, а також отримаєте список питань до іспитів. Починайте потроху готуватися вже з перших місяців.
Не прагніть стати пліткарем або вискочкою. Ніхто зі студентів не любить однокурсників, які викрикують правильні відповіді на семінарах, перебивають інших і обговорюють за спиною. Навіть якщо вам не дуже подобаються одногрупники, зробіть вигляд, що ви нормально і з повагою до них ставитеся: вам ще кілька років доведеться вчитися разом.
Звичайно, час від часу вас буде відвідувати бажання прогуляти пари, і це цілком нормально. Але робіть це тільки в крайніх випадках, інакше це просто перейде в систему.
Не забудьте подбати про відповідний зовнішній вигляд. Можливо, в попередні 11 років вам нав'язували певну шкільну форму, але радіти тому, що зараз ви можете «пуститися у всі тяжкі», не варто. Викладачі звертають увагу на зовнішній вигляд студентів. Подбайте про акуратною зачісці, не надто викликає і яскравому одязі.
Не соромтеся запитувати рад у учнів старших курсів: як правило, вони доброзичливо налаштовані і тільки раді допомогти молодшим «колегам», продемонструвавши власний досвід.

Просмотров: 642 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz