Среда, 24.04.2024, 09:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Январь » 11 » Рослини для ландшафтного дизайну
00:37
Рослини для ландшафтного дизайну

У будь-якому ландшафтному дизайні використовується яке-то кількість рослин. Найчастіше, це різноманітні сорти і види трав, квітів, чагарників. Без них сад виглядає непривабливо і понуро. Рослини можуть бути використані не тільки як декорації, але і для того, щоб прикрити негарний вигляд стіни, приховати її сумовитість або просто прикрити непоказний ділянка саду, створити тінь і затишний куточок на ділянці.

Так як сад - це штучно створений простір, то для висадки на ньому рослин потрібен план, причому план з грамотним розташуванням на ньому рослин, розроблений дизайн клумб, підбір газонної трави. Це не залежить від того, де ви збираєтеся розбивати свій ландшафт, в сільській місцевості, місті, малий він чи великий. Для будь-якого варіанту саду потрібно ретельно підбирати рослини для ландшафтного дизайну.

При плануванні ділянки, слід зробити так, щоб він гармоніював з самим будинком, доповнював його.

Студія ландшафтного дизайну Ірис в Дніпропетровську: studio-iris.com.ua.

Складаючи попередній план під ландшафтний дизайн двору, варто відразу визначитися, які саме елементи ландшафту будуть використані в саду, до них відносяться ставок, водоспади своїми руками, або готові, рокарії, альпійські гірки, живопліт, газони, клумби. Визначившись, що саме ви будете використовувати на своїй ділянці з цих штучних декорацій, можна приступати до вибору рослин.

Звичайно, немає нічого простіше побудувати будинок, продумати хороший газон і засадити його вічнозеленими ялинами, ялицями, до них додати кілька верб, беріз, модрин, така ділянка не буде забирати багато часу на догляд за ним. Якщо ж ви віддаєте перевагу квітучі чагарники і квіти, то список рослин значно зросте і часу по догляду за садом теж буде потрібно значно більше.

рослини для ландшафтного дизайну
Найпоширенішими серед рослин для облаштування саду є чагарники, такі як барбарис, смородина, шипшина, обліпиха, вони популярні з-за своїй невибагливості і легко переносять обрізання, густо і утворюють непогану живопліт.

рослини для ландшафту
Особливу увагу варто приділити ставку, якщо він є у вашому плані. Для нього потрібні рослини, які ростуть у вашій місцевості біля водойм і на мілководді. Для цієї мети підійдуть іриси, купальниця, змееголов, та інші. Для мілководдя – аїр, рогіз, очерет, комиш, хворостник, латаття.

для ландшафтного дизайну
Альпійські гірки і рокарії немислимі без ялівцю, седума, айстр, флоксів, ломикамені, медунки, дельфініума, дзвіночка, і безліч інших рослин, які слід підбирати грунтуючись і на кліматі, тривалості літа, можливості постійного догляду і поєднання кольорів.

Просмотров: 563 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz