Вторник, 19.03.2024, 11:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Февраль » 7 » Покрокова інструкція відкриття ТОВ
18:34
Покрокова інструкція відкриття ТОВ

Алгоритм відкриття ТОВ

Незважаючи на те, що процес створення ТОВ регламентований законодавчо, в самому законі прописано, що можуть виникати різні нюанси, пов'язані з діяльністю створюваного підприємства, складом засновників, громадянством ключових фігур (директора та бухгалтера) і так далі. Ми розберемо найтиповіший випадок: двоє дорослих людей, громадяни РФ, вирішили провести реєстрацію фірми.

Крок 1: Назва фірми і види діяльності

Перше, що вони повинні зробити, - це визначитися з назвою і видом діяльності нової компанії. Зазвичай до назви особливих вимог у законодавця не виникає, воно лише не повинно стати надалі причиною конфліктів на релігійному чи національному ґрунті. І в разі використання в назві таких етимологічних морфем, як «рус», «росс», «россия», з вас вимагатимуть сплатити мито.

Види діяльності прописані в класифікаторі кодів, з яким варто заздалегідь ознайомитися, щоб мати розуміння, чим можна займатися в Російській Федерації.

Крок 2: Юридична адреса

Отримати юридичну адресу можна тут: http://www.ur-address.ru/ceny.html.
А також повна інформація про юридичну адресу.

Наступний крок - отримання «прописки» - юридичної адреси підприємства. Якщо у вас немає власного нежитлового приміщення, в якому можна було б організувати офіс (склад, магазин), то на цей випадок існують консалтингові фірми, що спеціалізуються на підборі юридичних адрес. Юридична адреса визначає податковий орган, до якого буде приписано ТОВ. Фактично ж, ви можете орендувати офіс в будь-якому іншому місці. У цьому випадку у вас з'явиться «адреса фактичного місцезнаходження», який також треба буде вказувати в документах.

Крок 3: статутний капітал і розподіл часток

Третій крок - визначення суми статутного капіталу і розподіл часток між засновниками. Треба визначитися, яку суму ви готові вкласти в підприємство (не нижче 10 тисяч рублів) і хто в яких пропорціях буде її вносити. Зазвичай це рівні частки між обома учасниками (50/50), але буває, що пай вноситься у вигляді майна, тоді частка становитиме актового вартість цього майна. Якщо це гроші, то обов'язково заповнюється прибутковий ордер, якщо - річ, то на неї складають акт оприбуткування на баланс.

Крок 4: Хто директор?

Четвертим кроком буде визначення директора підприємства. Ним може бути хтось із учасників чи запрошений з боку найманий працівник. На директора оформляється наказ про призначення і трудовий договір.

Крок 5: збори засновників

На стадії п'ятого кроку засновники проводять своє перше зібрання, на якому вирішують всі ключові питання по реєстрації підприємства: складається Протокол, в якому прописують рішення про створення ТОВ, його найменування, юридичну адресу, статутному капіталі, склад засновників.

Директора з наказом зобов'язують привести у відповідність до чинного законодавства всі документи, необхідні при реєстрації юридичних осіб.

Крок 6: Статут

Складається Статут і Установчий договір товариства.

Крок 7: йдемо до нотаріуса

На наступній стадії засновники і директор у нотаріуса оформляють Заява за формою № Р11001. Завіряючи документи, нотаріус обов'язково зажадає всі рішення, протоколи та накази - до цього треба бути заздалегідь готовим.

Обов'язково потрібно сплатити держмито (4000 рублів) і завірення копії наказу (400 рублів). Будьте готові, що вам ніхто не компенсує ці витрати в разі повернення документів на переробку. Тому-то часто можна почути пораду про те, що питаннями реєстрації ТОВ самостійно краще не займатися, а довірити цю справу більш досвідченим товаришам.

Після того, як всі документи зібрані (у тому числі копії паспортів, договір оренди або гарантійний лист від власника приміщення, акти прийому майна, Статути, договору та виписки з ЕГРЮЛ засновників - юридичних осіб) можна тримати шлях до реєструючого органу (ФПС).

Крок 8: реєструємося в ФНС

Всі документи перед здачею в податкову інспекцію шнуруються, сторінки нумеруються і скріплюються підписом та печаткою (за наявності).

Після отримання Свідоцтв про реєстрацію, внесення відомостей в ЕГРЮЛ і присвоєння ОГРН новоствореної фірмі, виписки з ЕГРЮЛ і копії Статуту, потрібно пройти реєстрацію в ПФР та інших позабюджетних фондах, а також отримати коди в органах статистики. Зробити це буде набагато простіше, особливо після здобуття вами знань про те, як же відкрити ТОВ самостійно.

Паралельно можна займатися відкриттям розрахункового рахунку в банку. Без нього буде складно повноцінно і оперативно вести фінансово-господарську діяльність.

Також, враховуючи той факт, що ТОВ обов'язково має вести розгорнутий бухгалтерський і податковий облік, потрібно буде призначити Головного бухгалтера (або особа, яка виконує його обов'язки, їм може бути і генеральний директор), скласти накази про облікову політику та веденні регістрів господарського обліку.

Просмотров: 1016 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz