Вторник, 16.04.2024, 08:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Апрель » 19 » Обмін валют – особливості
22:19
Обмін валют – особливості

Процедура обміну валют знайома кожній дорослій людині. Це фінансова операція, яка проводиться через банки, банкомати або обмінні пункти. При цьому фінансові кошти виступають і в якості засобу платежу, і товару. Найбільш надійніше проводити обмін валют у відділенні банку, де можна одночасно отримати інформацію про обмінному курсі.

Обмін валют
Зазначимо, що в різних банках він може відрізнятися, і клієнт має можливість для здійснення фінансової операції вибрати саме той банк, де більш вигідний курс. В обмінних пунктах клієнти отримують інформацію за допомогою металевих висувних ящиків. На них під словом «Продаж» вказана цифра курсу, за яким валюта продається, а під словом «Покупка» — курс, за яким банк чи обмінний пункт купує валюту у клієнтів. В сучасних банках і обмінних пунктах курси валют вказані і на електронних табло. Протягом дня вони можуть змінюватися кілька разів.

 Дохід обмінного пункту або банку від таких фінансових операцій утворюється на основі різниці між двома курсами. Банки та інші фінансові організації купують валюту дешевше, а продають її дорожче. Для клієнтів на оголошенні про курс слово «продаж» означає купівля і навпаки.

Наприклад, на вивісці написано:

валюта

продажа

покупка

USD

31,90

31,10

 

 

 

В даному випадку USD —позначення долара США, який продається за курсом 31,90, а купується за 31,10. Клієнт же, при обміні, наприклад, 100 доларів отримує 3110 рублів, а щоб купити ту ж суму, повинен заплатити 3190 рублів. При цьому курсова різниця становить 80 рублів, це і є дохід банку або обмінного пункту. Таке правило діє і для інших валют. В цілому заробіток на обміні валют заснований саме на різниці валютного курсу.

Валютний курс — це обмінне співвідношення між грошовими одиницями двох країн, яке швидко змінюється. Офіційний курс національної валюти встановлюється Центробанком країни. Національна валюта – це грошова одиниця, яка використовується в країні для платіжно-розрахункових відносин, а також для ведення бухобліку та оподаткування. 

На валютний курс великий вплив може надавати грошово-кредитна політика країни. Для підтримки національної валюти, Центробанк будь-якої країни іноді проводить валютні інтервенції, тобто державні органи купують або продають іноземну валюту у великих обсягах. Наприклад, ЦБ РФ з метою зміцнення рубля на валютному ринку може продати частину валютних резервів.

В залежності від потреб, курси валют у різних банках можуть відрізнятися. Наприклад, коли банку потрібна іноземна валюта, він піднімає курс. При цьому клієнти вигідно продають валюту, а банк швидко здобуває собі потрібну суму. 

Обмін валют
Але заробіток банку не обмежується лише різницею при обміні, він може отримати комісію за конвертацію. Це фіксована сума або відсоток від угоди. Частіше банки пропонують вигідний курс обміну валюти, але при цьому вони збільшують розмір комісії, тому перед здійсненням операції варто поцікавитися її розміром. Як правило, розмір комісії залежить від суми угоди, при великій сумі вона невисока, а при маленькій – навпаки. Про наявність комісії варто цікавитися у працівника банку.

Просмотров: 449 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz