Пятница, 29.03.2024, 11:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 29 » Ловля на фідер. Про форму годівниці-клітини
22:52
Ловля на фідер. Про форму годівниці-клітини

У продажу ми бачимо різні форми годівниць-клітин - круглі, трикутні, прямокутні, квадратні. Годівниця-клітина - дуже корисна штуковина для фідерістов. Прикормка з неї вимивається дуже легко і швидко - саме цим ця годівниця заслужила собі шану серед рибалок і витіснила з прилавків інші годівниці. Але ... а про що ж нам говорять ці найрізноманітніші форми цих годівниць-клітин? Яку годівницю краще купити: круглу, або трикутну? Чи мають всі ці форми годівниць якийсь сенс (якесь практичне призначення)? Або ж це просто примха виробника: аби хоч якось продукцію урізноманітнити?

Ну ... не знаємо, що там собі замишляв виробник, а ось для рибалок форма годівниці-клітки значення все-таки має. І чимале. Годівниці клітини круглої форми рибалки зазвичай купують тоді, коли ловити рибу збираються в стоячих водоймах або ж на о-о-дуже слабкій течії. Там ця годівниця найбільш комфортна і виправдана. А ось якщо течія сильна, то ... так, наша кругла годівниця починає котитися по дну. Що не їсти зручно для рибалки. І тому для лову на течії і існують ті самі квадратні, трикутні та прямокутні годівниці клітини. Щоб не котилися по дну. Поговоримо про це докладніше.

Цікаві факти з усього світу зібрані тут: самое интересное.

Круглі годівниці - для стоячих водойм
Згадаймо шкільний курс фізики. Чому цистерни для товарних поїздів роблять круглими, а не прямокутними (або квадратними)? Адже обсяг їх обіцяє зберегтися тим же! Тобто, однаковим: що кругла цистерна вмістить в собі близько 100л (припустимо), що прямокутна? Все просто. Для виготовлення округлої цистерни просто знадобитися менше матеріалу (металу). Так економічніше, чи то пак. Так, по цій загадці ми можемо зрозуміти вигоду використання в стоячих водоймах саме круглих годівниць клітин.

У стоячих водоймах, як ми вже сказали, округлу годівницю-клітку можна використовувати тому, що тут вона не буде «котитися» по дну. Течії немає - і штовхати її нічому. Але ... але ж квадратна або трикутна годівниці теж не будуть по дну котитися? Яка нам тоді різниця, якої форми годівницю при лові в озері використовувати? Хоч кругла, хоч квадратна - результат один. Але ... не зовсім один. Так як на годівницю клітку пішло менше матеріалу - то вона і легше аналогічного обсягу квадратної годівниці. А це дуже вигідно рибалці. Хоч лічені грами рибалка, але виграє. У фідерної ловлі адже як? Чим більше ми корми за раз доставляємо у водойму за один закид - тим краще. Ось і в округлу годівницю ми зуміємо запхати більше корму. Сумарна вага підгодовування в годівниці і самої годівниці не перевищить тест вудилища. А значить, напевно ми його не зламаємо.

На стоячих водоймах, використовуючи округлі годівниці, ми можемо собі дозволити більш тонкі кінчики вудилища (пам'ятаємо адже: в комплекті фідерного вудилища є 3 кінчика (вершинки) - менш жорсткий, більш, і ще більше). Так у нас буде більш чутлива снасть. Ну ... а тепер поговоримо про «фігурних» годівницях-клітинах.

«Фігурні» годівниці - для перебігу
На протязі, на жаль, часто просто неможливо використовувати звичайні округлі годівниці-клітки. Так як протягом буде їх «котити» по дну. Звичайно, хтось може сказати: «А я ось завжди ловив на протязі з круглою годівницею-кліткою. І ніяких проблем не зазнав! ». Так, віримо. Можливо, цей рибалка навіть і рибу зловив. Але суть фідерної ловлі в тому, що спершу адже потрібно підгодувати рибу: точно нагодувати певне місце підгодовуванням. Тобто, потрібно закинути в потрібне місце спершу один раз годівницю з підгодовуванням і дати підгодовування вимитися. Потім відразу ж вдруге. А там третій, четвертий ... і так доставити в потрібну точку потрібно хоча б 200-300 г (і це мінімум). А вже потім і закинути фідер з наживкою саме в цю точку і чекати клювання прийшла риби. Ну а як ми зможемо ловити рибу в закормленном місці, якщо знаємо, що годівниця буде звідти постійно «скочуватися»? Ніяк. Це непрофесійно. Тому на допомогу приходять квадратні, прямокутні, і навіть трикутні годівниці-клітки.

Звичайно, форма годівниці - це ще не все і далеко не панацея. Якщо годівниця занадто легка - її протягом понесе незалежно від її форми. Будь вона хоч кругла, хоч квадратна. Тому, звичайно, годівниці потрібно вибирати відповідного ваги - оптимального для умов лову. Але! Якщо ж вага годівниці у нас відповідний - то незграбна форма годівниці її скочування за течією дуже і дуже перешкоджає. Звичайно, протягом може зрушити трохи годівницю, «прокатати» її пару раз. Але вже точно протягом її не понесе на метри вниз. Тому ми можемо бути впевнені, що гачок з нашої наживкою знаходиться саме в тому місці, яке ми загодовували. А значить, клювання не за горами.

Просмотров: 695 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz