Пятница, 26.04.2024, 06:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Январь » 23 » Каміни для дому – як вибрати?
23:53
Каміни для дому – як вибрати?

Затишок і тепло в будинку або квартирі може створити камін. Топкова буде зачаровувати, притягувати погляд, розслабляти, знімаючи втому, накопичену за день. Крісло, плед, камін, чашка чаю – чого ще треба для щастя? Як вибрати камін для будинку чи квартири? Які бувають види камінів? На що потрібно звернути увагу при покупці?

Широкий вибір камінів представлений на сторінці Інтернет-магазину «Мій камін». Щоб не заблукати в різноманітті асортименту, розглянемо, які каміни для дому бувають.

Каміни для дому за типом розміщення поділяються на:

- вбудовані;

- пристінні або фронтальні;

- кутові;

- пристінних-кутові;

- підвісні;

- острівні (центральні).

Вбудовані каміни

Вбудований камін для будинку

Цей камін вбудовується всередину стіни, тобто, всередині стіни розміщується топкова і димар. Назовні виходить тільки обрамлення топкової. Ідеальний варіант для приватного будинку.

До недоліків можна віднести те, що такий камін можна влаштувати тільки під час будівництва будинку або капітальної перебудова, так як він вимагає укладання фундаменту – пода і димохідного каналу всередині однієї стіни. Якщо ця капітальна стіна (несуча), то облаштування димаря зменшить її міцність.

І вже дуже складно встановити таку споруду всередині квартири. Для пода використовується цегляна кладка з вогнетривкої цегли, топка теж має бути цегляною або чавунної, а це - досить велику вагу, що перевищує допустиму норму навантаження на перекриття багатоповерхового будинку. До того ж для влаштування димоходу потрібно зробити окремий вентиляційний канал, отримати відповідні дозволи на використання димовентиляційних каналів від різних служб. 

Замовляйте якісні каміни за доступними цінами тут: http://stone-mart.com.ua/kaminy-iz-granita-i-mramora/.

Пристінний камін для будинку

Каміни, які тільки примикають до стіни однією стороною, називають пристінними або фронтальними. Димар в таких камінах може бути розміщений окремо, а може бути вбудований всередину стіни, а топкова виступає за межі стіни.

Громіздкість конструкції забирає частина корисної площі будинку, не при цьому не зменшує міцність несучих стін. На відміну від вбудованого каміна вагова навантаження лягає на підлогу, а не на стіну.

Фронтальний камін розташовується, як правило, посередині стіни, що забезпечує рівномірний обігрів приміщення. Його легко встановити у вже побудованому будинку або квартирі. Сучасна різновид пристінного каміна – камін-виступ, коли топкова виступає в середину кімнати, і вогонь видно з двох і більше сторін.

Кутовий камін для будинку

Це різновид пристінного каміна, який розміщується між двома стінами. Конструкція дозволяє заощадити житловий простір кімнати і обігріти дві кімнати одночасно, якщо камін розташувати біля стіни-перегородки. А це пряма економія палива.

У кутовому каміні набагато швидше розгоряться дрова, так як тяга в ньому набагато сильніше, ніж в інших різновидах. Чадний газ не потрапляє в кімнату, а паливо горить сильніше.

Недолік такого каміна в тому, що у нього низька тепловіддача. До того ж його установка вимагає окремого посиленого фундаменту.

Пристінно-кутові каміни

Гібрид пристінного і кутового каміна – два в одному. Його особливість у тому, що фасад топкової засклений з двох сторін. Роль стаціонарної бічній панелі виконує витрокерамическое скло, здатне витримати 800о с З іншого боку – скляна прозора дверцята топкової. Такий вид каміна дозволяє дивитися на вогонь з різних сторін кімнати. Сучасні моделі пристінних-кутових камінів мають вбудований механізм самоочищення скляних поверхонь, вражають креативністю дизайну.

До недоліків таких камінів можна віднести те, що вони вимагають сильної тяги для горіння, тому доводиться тримати прочиненими топкової дверки.

Підвісні каміни

Підвісні каминыЯвляется найяскравішим винаходом цього століття. Являє собою легку, легку конструкцію, яка кріпиться до стелі або зрідка до стіни і не має ніякого з'єднання з підлогою. Основа підвісної каміна виконана з металу, прикріплюється з допомогою труби.

Завдяки сучасним технологіям розроблено дуже багато форм корпусів та кріплення такого пристрою. Конструкція виходить дуже легким, не несе додаткових навантажень на підлогу, стіни, стелю, що дозволяє змонтувати її навіть в перекриттях з невеликою несучою здатністю.

Топки затуляються жароміцним склом з двох, трьох сторін або по всьому периметру. Є варіанти з обертовою топкою.

Якщо такий дров'яної камін, то він вимагає потужної вентиляційної системи в приміщенні і сильного димаря для відведення продуктів згоряння. Як правило, його виготовляють з широкою металевої труби, а дизайн можна вибрати по своєму смаку.

До недоліків підвісної каміна для будинку можна віднести досить високу ціну за дизайнерське рішення і невелику тепловіддачу. Це скоріше камін для душі, ніж для тепла.

Острівні (центральні) каміни

Острівні каміни для домаУстанавливаются в центрі приміщення, за що отримали другу назву – центральні каміни. Для опори не потрібні стіни. Через конструкції, що дозволяє бачити вогонь зі всіх сторін, їх називають панорамними. З негорючого матеріалу, найчастіше цегли викладають фундамент-основа (подіум) топкової. Подіум можна виготовити з натурального каменю. Для цього найбільше підходять онікс або мармур.

Острівний камін відкритий з усіх боків, що забезпечує більшу тепловіддачу в приміщенні. над топкової розташовується димозбірник, виготовлений з металу, який з'єднується з дымовентиляционной трубою.

Топкова може бути як відкритого типу, так і бути закритим склом зі всіх сторін. При обладнанні відкритої топкової біля подіуму обладнують безпечну зону з негорючих матеріалів, щоб уникнути пожежі від вискочив уголька.

Недолік острівної каміна при всій його красі тільки один – вимагає просторого і вільного від меблів приміщення. В маленькій кімнаті такий не встановити. Ну і про влаштування димоходу потрібно подбати заздалегідь.

Ми розглянули основні види камінів за типом розміщення. Далі Вам варто зробити вибір за типом спаленного палива – дрова, газ, біоетанол або електрика. Але це - тема для іншої статті.

Вдалого вибору каміна для дому!

Просмотров: 658 | Добавил: 329 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz