Пятница, 29.03.2024, 05:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Февраль » 5 » Як вибрати терасну дошку
20:38
Як вибрати терасну дошку

Сьогодні люди все частіше купують заміську нерухомість або ділянку під її будівництво. Власникові заміського будинку або котеджу хочеться, щоб його будинок виглядав ефектно не тільки всередині, а й зовні. Велику популярність зараз знаходять будинку з терасами.
Тераса обробляється спеціальної терасної дошкою. Терасна дошка виготовляється з твердих порід деревини або штучних матеріалів, які придатні до того, щоб використовувати їх в будівництві відкритих майданчиків, що піддаються впливу опадів і перепадів температур.
Потрібна дошка?! Тоді вам сюди: палубная доска из лиственницы.
Терасна дошка буває з гладкою або рифленою робочою поверхнею (так званий вельвет, антисліп або противоскользящий профіль). Яку поверхню дошки вибрати для своєї тераси? З гладкою поверхнею зрозуміло, а навіщо потрібен вельвет на дошці? Такий профіль, для терасної дошки, був придуманий для використання її в місцях, де можливе попадання на настил вологи: відкриті тераси, садові доріжки, басейни. При попаданні води на рифлену поверхню, на дошці не утворюються калюжі, волога рівномірно розподіляться між ребрами вельвету. Відповідно наступ на дошку, ваша підошва стикається з деревом і можливість посковзнутися виключається. Питання очистки від бруду теж не такий страшний, як здається, досить обдати водою зі шланга під тиском.
Вибираючи терасну дошку з деревини, слід враховувати, що тераса знаходиться на відкритому повітрі, дерево постійно буде піддаватися негативних атмосферних впливів. Тому, переважно купувати терасну дошку, виготовлену з тика або модрини, так як ці породи мають велику міцність і довговічність. Щоб уникнути швидкого руйнування терасної дошки, здійснюється просочення спеціальними маслами, натуральними або модіфіцірованнимі.Помімо того, що просочення захищає терасну дошку від руйнівних процесів, вона може їй надати певний вид. Наприклад, прозорі просочення роблять деревину схожою, на щойно зрубану. Інші, навпаки, маскують дерев'яну структуру. Для ефективного захисту терасної дошки, її необхідно періодично просочувати обраним складом. Прозора просочення діє рік або два, після чого покриття потребує оновлення. Грунтовки і морилки з категорії тонерів служать трохи довше - близько трьох років. Пастоподібні склади, що містять в собі велику кількість пігменту здатні триматися п'ять років і захищати терасну дошку від шкідливого впливу ультрафіолетових променів і негоди. Тим не менш, такий склад набагато важче нанести рівномірно, на поверхні часто залишаються сліди від кисті.
З появою на ринку терасних дощок з деревинно-полімерного композиту (ДПК), які добре зарекомендували себе в наших кліматичних умовах, значно розширилися можливості при будівництві терас. Дошка з ДПК буває різних кольорів і відтінків, тому можна вибрати з наявного асортименту або замовити дошку з певною тонуванням. На сучасному ринку достатній вибір тонувань для того щоб задовольнити будь-який смак. Наступне питання - твердість і зносостійкість терасного настилу. Якщо террасное покриття знаходиться у вас навколо басейну в будинку (де ходять босоніж) або на балконі, лоджії, то твердість дошки не має великого значення. А от якщо ви плануєте, покриття в альтанці, садові доріжки або прибудову до будинку, де ви будете ходити у взутті, відпочивати з компанією, то твердість і стійкість до стирання терасної дошки грає не останню роль. Відповідно при покупці терасної дошки варто поцікавитися, чи застосовна, запропонована продавцем терасна дошка, для вашого настилу.
Якщо ви збираєтеся будувати терасу в заміському будинку або влаштовувати садові доріжки, задайте собі питання: тимчасове чи це споруда, чи готові ви, раз на кілька років робити капітальний ремонт настилу? Якщо ні, тоді довговічність дошки грає для вас не останню роль. А на довговічність вашої дерев'яної тераси впливає не тільки стійкість до гниття, але і твердість, стійкість до стирання. При використанні дошки з дерева, тераса досить швидко може прийти в непридатність через механічних пошкоджень, з'являться помітні доріжки в місцях більшої прохідності, вм'ятини від меблів, упускати предметів і т.д. У цьому випадку краще віддати перевагу дошку з ДПК, але в будь-якому випадку вибір завжди залишається за вами.

Просмотров: 1105 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz