Плавлений сир - продукт молодий, йому всього сто років (у той час як твердим сирам більше тисячі). Вперше він був проведений в найвідомішій молочної країні - Швейцарії в 1911 році. Плавлений сир - це, в першу чергу, молочний продукт, який виробляється шляхом переробки при температурі 75-95 ° C сичужних сирів, масла, сиру з додаванням різних наповнювачів і приправ. Як Ви можете переконатися, технологія його виробництва досить проста, найголовніше, щоб усі інгредієнти були натуральними.
Вибрати плавлений сир сьогодні не так-то вже й просто, адже від великої кількості різнокольорових упаковок голова йде обертом. Концентруємо свою увагу на упаковці і починаємо її аналізувати.
Назву. Варто чітко розуміти, що «продукт сирний плавлений» і «плавлений сир», як кажуть в Одесі, дві великі різниці. У першому випадку, в такому продукті Ви знайдете тільки жири і білки, тобто рослинні інгредієнти, а в другому - молочні компоненти (погодьтеся, вже приємніше). Щоб здешевити виробництво свого товару і стимулювати споживчий попит, виробники, як завжди, йдуть на хитрощі: на самому видному місці упаковки крупним шрифтом вказують найменування торгової марки чи бренду, і лише дрібними буквами на тильній стороні вибивають - «продукт сирний плавлений». Також виробники грають на нашій психології, при чому цілком успішно, використовуючи знакову символіку і найменування - сирки «Дружба» і «Російський» тому яскраві приклади. Ми, навіть не замислюючись, кладемо в кошик ці товари і не підозрюємо, що вони шалено далекі від ідеалу.
Я рекомендую купляти плавлений сир тут: сыр оптом .
Якісний смачний сир за доступною ціною.
Склад. Як ми вже говорили, якісний плавлений сир складається тільки з натуральних компонентів, ними можуть бути тверді сири, вершки, сир, сметана, знежирене молоко і солі плавителі. Відносно останніх, особисто у мене, виникли цілком серйозні сумніви. Виявляється, дарма, адже це не що інше, як солі фосфорної, лимонної або винної кислот, які сприяють рівномірному розчиненню білків і жирів. Будь-які ароматизатори або «єшки» в плавленому сирі неприпустимі, тому в якості подібного продукту можна засумніватися. В ідеалі, слід купувати товар, вироблений за ГОСТом, а не ТУ, проте, таких «екземплярів» на товарних полицях дуже мало.
Термін зберігання. Перевагою плавленого продукту є його тривалий термін зберігання (6-7 місяців), який досягається завдяки термічної (високотемпературної) обробці в процесі плавлення. Якщо продукт в Ваших руках прострочено - поверніть його на полицю.
Товарний вигляд. Перед тим як вибрати плавлений сир необхідно ретельно оглянути упаковку, перевірити її на герметичність, адже, в іншому випадку, Ви ризикуєте придбати зіпсований товар. Взагалі, все плавлені сири можна поділити на чотири умовні групи: пастоподібні, ковбасні, Ломтєва і солодкі.
|