Четверг, 25.04.2024, 20:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 18 » Як вибрати пірометр
00:19
Як вибрати пірометр

Перше, вибираємо діапазон вимірюваної температури.

При виборі діапазону вимірюваної температури бажано вибирати температурний діапазон так що б вимірюється температура знаходилася в середині температурного діапазону пирометра.

Лазерний цілевказівник: Практично у всіх моделях пірометрів є лазерний цілевказівник, він спрощує наведення інфрачервоного термометра на ціль В профессіональгних моделях пірометрів вбудований подвійний лазерний цілевказівник, при наведенні на об'єкт коли два лазерних променя сходяться в одній точці достігаестся оптимальна відстань до об'єкта.

Як підібрати піромет по оптичному дозволу?

підібрати пирометр по оптичному дозволу

Вибирайте та замовляйте пірометр тут: пирометр купить.

Зона чутливості пирометра

D - відстань до об'єкта вимірювання;
S - діаметр плями на вимірюваної поверхні.

D1: S1 - об'єкт більше, ніж діаметр плями пирометра - найбільш правильний вибір, дозволяє отримати точне значення температури на поверхні об'єкту.

D2: S2 - об'єкт дорівнює діаметру плями - можливий, не рекомендується тому можливо загарбання інших поверхонь і відповідно зміна температури вимірювання.

D3: S3 - об'єкт менше діаметра плями пирометра - неправильний варіант, на показники температури буде впливати навколишніх об'єктів.

Якщо діаметр об'єкта в точці фокусу пирометра менше вимірюваного плями і є можливість наблизити прилад до об'єкту, рекомендується наблизити пирометр до вимірюваного об'єкта (труби малих діаметрів, електроконтакти, підшипники, дроти і т.п.) при цьому треба враховувати що у безконтактних пірометрів є мінімальне пляма контакту, воно коливається в межах 6-12мм в залежності від моделі пірометра.

 

Похибка: Вибирається пирометр в залежності від того з якою точністю вам потрібно виміряти температуру об'єкта за допомогою безконтактного термометра

Коефіцієнт випромінювання фіксований або змінюваний?
Ізлучаемость (коефіцієнт випромінювання): Коефіцієнт випромінювання (званий іноді «ступінь чорноти») характеризує здатність поверхні тіла випромінювати інфрачервону енергію. Цей коефіцієнт визначається як відношення енергії, випромінюваної конкретної поверхнею при певній температурі до енергії випромінювання абсолютно чорного тіла при тій же температурі. Коефіцієнт випромінювання пирометра може приймати значення від дуже малих, нижче 0,1 до близьких до 1. У недорогих моделях пірометрів він як правило фіксований (усереднений 0,95), якщо ви вимірюєте температуру об'єкта у якого ступінь чорноти відрізняється від 0,95 то пирометр з фіксованим коефіціентом буде вимірювати з більшою погрешностью.В більш дорогих моделях є можливість встановлювати для кожного об'єкта свій коефіцієнт випромінювання. Неправильний вибір коефіцієнта випромінювання - основне джерело похибки для всіх пірометричні методів вимірювання температури.

Контактний датчик температури (термопара): У більш дорогих моделях в комплекті йде термопара з допомогу якої можна виміряти температуру об'єкта, а також відкалібрувати пирометр, шляхом обчислення коефіцієнта випромінювання вимірюваного об'єкта.

Можливість запису відео та фото: Моделі пірометрів з можливістю при вимірюванні температури одночасного запису відео вимірюваного об'єкта, ця функція зручна при аналізі даних температури об'єкта.

Передача даних на ПК: Моделі мають інтерфейс USB для передачі даних на ПК і подальшого аналізу.

Реєстрація, запис і утримання даних на дисплеї: Можливість пірометрів реєструвати дані і записувати в пам'ять приладу, а також удержіввать показання після вимірювання.

Просмотров: 686 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz