Вторник, 23.04.2024, 11:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 12 » Як Вибрати Бухгалтера
20:51
Як Вибрати Бухгалтера

Тема вибору бухгалтера / бухгалтерської фірми останнім часом все частіше виникає в обговореннях. На рівні держави потихеньку піднімається питання про майбутню обов'язкової національної атестації бухгалтерів та ліцензування бухгалтерської діяльності. На сьогодні склалася ситуація, коли практично будь-який, який учив в школі математику, може назвати себе бухгалтером. І в результаті ми маємо те, що маємо: часто бухгалтер вміє складати, вичитати і множити, а ділити не вміє.
 
Комерційний Кодекс говорить, що за організацію бухгалтерського обліку фірми відповідає її правління. Правління складає річний господарський звіт, підписує його, а загальні збори стверджує. Бухгалтер, згідно з Кодексом, за все це відповідальності не несе.
 
Вимогливий споживач бухгалтерських послуг вибирає надає послугу виходячи не тільки з ціни. Насмілюся дати деякі поради щодо вибору бухгалтера або бухгалтерської бюро.

Потрібен бухгалтер?! Скористайтесь послугами бухгалтерського супроводу: бухгалтерское сопровождение.
 
Основні питання, які слід задати при виборі надає бухгалтерську послугу особи, на мій погляд, такі:
- Яку освіту і досвід у бухгалтера
- За що несе відповідальність надає послугу бухгалтерське бюро
- Як забезпечується заменимость бухгалтера в разі його хвороби, відпустки і тому подібних обставин
- Чи є в бюро фахівець з оподаткування, а якщо мова йде про бухгалтера як про фізичну особу, то наскільки він розбирається в законодавстві
- Яке програмне забезпечення використовується, як забезпечується безпека і безпека бази даних
- Як організовано зберігання і забезпечується збереження документів
- Як забезпечується конфіденційність, у кого є доступ до бази даних і документації клієнта
- Приділяється чи увагу підвищенню кваліфікації працівників бухгалтерського бюро
 
При отриманні кількох цінових пропозицій за інших однакових умовах слід проаналізувати, чи можна порівняти між собою самі надаються бухгалтерські послуги. На їх ціну в більшій частині впливають кваліфікація, досвід і вміння надає послугу особи.
При формуванні ціни також зазвичай виходять з реальних часових витрат, обсягу документації, а також з потреб клієнта.
Потреби ці можуть бути різними (список цей, звичайно ж, не остаточний):
- Найпростіші розрахунки, які не потребують професійної кваліфікації або знань іноземних мов
- Складання та подання податкових декларацій
- Наявність реєстрації зобов'язаним по податку з обороту і необхідність пов'язаних з цим розрахунків
- Наявність експортних / імпортних операцій
- Знання будь-якого іноземної мови (естонську мову не розглядаємо як іноземний в Естонії, його знання для бухгалтера я вважаю необхідністю)
- Бухгалтерський облік і звітність відповідно до Добрим Бухгалтерським Звичаєм Естонії (іншими словами, балансоспособность бухгалтера)
- Вміння складати консолідовану звітність
- Облік відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ / IFRS)
- До вимоги знань податкового у подружжя Естонії може додатися необхідність бути в курсі податкових правил іншої країни
- Необхідність в наданні послуги декількома працівниками (великі обсяги, короткі терміни)
- На додаток до всього вищесказаного, послуга бухгалтерського бюро може містити також елементи фінансового управління
 
Якщо ви отримуєте кілька цінових пропозицій, постарайтеся з'ясувати, за рахунок чого одна пропозиція відрізняється від іншого. Найчастіше розриви в ціні викликані тим, що для надання найпростішої послуги використовують «важку артилерію» і навпаки - складну послугу намагаються чинити на ходу з «мобільного контори».
 
Ми можемо піти повечеряти в ресторані, де вечеря нам приготує фахівець, а можемо приготувати вечерю самі. У першому випадку, якщо блюдо пригорить або виявиться пересоленими, ми висловимо свої претензії кухареві і, можливо, відмовимося платити. Якщо ж блюдо виявиться зіпсованим з вини приготував його домочадця, ми, швидше за все, просто його не їстимемо і приготуємо собі щось інше. При виборі бухгалтера варто задати собі питання, якою мірою ми готові змиритися з тим, якщо помилково або незнання бухгалтера у нас виникнуть додаткові витрати або того гірше, проблеми.

Просмотров: 642 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz