Пятница, 19.04.2024, 05:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 8 » Як зігрітися в холодну погоду?
23:56
Як зігрітися в холодну погоду?

Зима, всупереч календарем, щороку настає раптово. Тому в перші місяці похолодань ми так часто замерзаємо і застуджується, та й в студені лютневі морози нелегко не тільки займатися спортом на вулиці, але і просто перебувати там більше 10 хвилин.

ЯК ЖЕ ЗБЕРІГАТИ ТЕПЛО В ХОЛОДНУ ПОГОДУ?
Мерзнуть, як не дивно, і повні, і худі люди. Жінки зберігають тепло гірше за чоловіків: у них частіше замерзають руки і ноги. Це пов'язано з меншою кількістю м'язової маси у жінок, яка і не дає замерзнути. Ще однією жіночою рисою є те, що всі резерви організму спрямовані на обігрів внутрішніх органів, тому кінцівкам просто «менше дістається».

Більше про те як зігрітися в холодну погоду тут: как согреться в холодную погоду.

Що потрібно робити, щоб не мерзнути взимку:

Правильно одягайтеся. Один товстий шар одягу гріє набагато гірше, ніж багато більш тонких. Саме тому лижний одяг має кілька шарів, плюс толстовка і термобілизна. Кожен з цих шарів передає вологу в наступний, зберігаючи тепло тіла. Вовняна шапка в вітер пропускає тепло сильніше флісовій або шапки на хутрі, а основна тепловіддача йде через голову. Саме тому ви швидше замерзає, якщо в холодну погоду не наділи шапку. Особливу увагу варто приділити взуття: шкіряне взуття на натуральному хутрі - відмінний варіант для міста і недовгого перебування на вулиці, але не врятує вас в зимовому заметі. Синтетична непромокаючий взуття і тепла повстяна устілка краще зберігають тепло і утримують його: поки ви рухаєтеся, ви не замерзне.
Одяг та взуття повинні бути вільними. Все, що обтягує вас, так чи інакше здавлює кровоносні судини, а, значить, буде сприяти Перемерзання. Беріть зимове взуття на 1 розмір більше, ніж ви носите влітку: разом з товстим носком повинен залишатися вільний простір для ворушіння пальцями ніг. Те ж саме стосується рукавичок і рукавиць: до речі, рукавиці тепліше саме тому, що всі пальці не здавлені і, перебуваючи разом, допомагають гріти один одного.
Рухайтеся. Скорочення м'язів допомагають посилити кровообіг, тому ви швидше зігрієтеся, постійно розминаючи кінцівку, чим сильніше закутавши її. Якщо відчуваєте, що починаєте замерзати - починайте рух, хоча б на місці. Ворушіть пальцями всередині взуття та рукавичок. Швидше за все замерзають ті, хто нерухомий довгий час, аж до летальних випадків.
Правильно харчуйтеся. Зимові холоди - не найкращий час для суворої дієти: організму потрібні сили для обігріву. Намагайтеся вживати менше білкової їжі: її переварювання вимагає великої кількості енергії, яку організм «забирає» з обігріву.
Пийте гарячі напої, часто, але невеликими порціями. Кружка гарячого чаю допоможе швидше обігрітися, коли ви приходите з холодної вулиці. А от кава краще пити без кофеїну: кофеїн не дозволяє судинах скорочуватися на морозі, в результаті чого йде рясна втрата тепла. Велика кількість рідини швидко остигає на сильному морозі, тому краще пити гаряче потроху.
Намагайтеся підтримувати температуру в будинку не вище 18-20 градусів, інакше сильний перепад температур викличе спазм судин, і ви станете набагато швидше.
Не вживайте на морозі алкоголь і не паліть. Алкоголь розширює кровоносні судини, викликаючи ілюзію тепла. Насправді в цей момент відбувається рясна втрата тепла, але під впливом алкоголю людина не відчуває цього, і наслідки можуть бути катастрофічними: щорічно в зимові морози замерзають люди в стані алкогольного сп'яніння. Куріння ж засмічує судини, порушуючи кровообіг. Чим гірше кровотік, тим гірше зігрівається людина взимку.

Просмотров: 644 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz