Суббота, 20.04.2024, 13:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Сентябрь » 16 » Як правильно вибрати стільниковий полікарбонат
21:12
Як правильно вибрати стільниковий полікарбонат

Стільниковий полікарбонат - це листовий пластик, всередині якого порожнисте простір, розділене ребрами ресткості на повітряні камери. 

В даний час, цей матеріал знаходить широку сферу застосування в будівництві та архітектурі, сільському господарстві, рекламі, дизайні та в інших областях. 

Але чи весь пропонований виробниками матеріал однаково гарний? Як вибрати якісний стільниковий полікарбонат, який прослужить довгі роки?

При виборі матеріалу, зверніть увагу на найважливіші фактори, що впливають на якість і термін служби стільникового полікарбонату: 

1.Толщіна і вага стільникового полікарбонату. 

Найбільш важливою характеристикою листа стільникового полікарбонату, що вказує на щільність матеріалу, є вага одного квадратного метра. 

Найчастіше, виробники намагаються знизити собівартість листа за рахунок маси стільникового полікарбонату і випускають матеріал, полегшений на 10-20%, а іноді і 30% в порівнянні з нормативними показниками. Природно, що якісні і експлуатаційні властивості листа погіршуються, іноді настільки радикально, що даний продукт уже не можна назвати стільниковим полікарбонатом. Таке відхилення у вазі можливо через відсутністю єдиних для всіх виробників ГОСТів і ТУ. Деякі виробники вказують у своїх ТУ реальний полегшений вага листа, а большінство- просто не дотримуються ними ж встановлені нормативи. 

У аркушів зниженого ваги, ребра жорсткості (внутрішні перегородки), а також верхні і нижні стінки тонше, що позначається на міцності і жорсткості полікарбонатного листа. Відповідно, у такого матеріалу нижче стійкість до снігових, вітрових і ударних навантажень. В результаті виникають вм'ятини, подряпини та інші пошкодження при перевезенні, монтажі та в процесі експлуатації. Погіршуються теплоізоляційні властивості матеріалу. Термін служби матеріалу м зниженою вагою скорочується в 3-4 рази, а найчастіше, такий матеріал вже спочатку є непридатним для використання. 

Придбати його можна тут, також вам допоможуть у виборі: сотовый поликарбонат ростов на дону .
Висока якість та доступні ціни, ось чому я рекомендую саме цю компанію.

2. Наявність захисного UV-шару, нанесеного методом соекструзії. 

В процесі експлуатації, стільниковий полікарбонат піддається різним шкідливим атмосферних впливів. Для більшості пластиків, найбільш руйнівним є вплив сонячного світла, точніше, ультрафіолетового випромінювання, що тягне за собою пожовтіння, деформацію і руйнування матеріалу. Тому, термін служби полікарбонатною панелі і комплектуючих профілів, безпосередньо залежить від наявності та методу нанесення захисного UV-шару. 

Якісне та ефективне нанесення захисного шару вимагає наявності у виробників сучасного високотехнологічного обладнання та закупівлю високовартісного UV-абсорбера (самого речовини, що використовується для захисту листа). 

Але, як визначальним фактором вибору стільникового полікарбонату в Росії є ціна, деякі виробники прагнуть мінімізувати витрати і економлять на захисному слое- не завдають зовсім або знижують концентрацію UV-абсорбера (наносять тонким шаром). У багатьох виробників обладнання дозволяє наносити UV- захист тільки нерівномірно - занадто товстим шаром по краях листа і тонким, з пробілами по центру. Таке нанесення UV-абсорбера не дає полікарбонату ефективного захисту і в рази скорочує термін служби матеріалу. 

Для того щоб швидко продати совй товар, деякі виробники вводять покупців в оману, заявляючи, що "UV-стабілізатор доданий в масу полікарбонату і такий захист надійна" .Насправді, UV-абсорбер додають всі виробники сировини для того, щоб гранулят (сировина , для виробництва полікарбонату) НЕ половів і не втрачав своїх властивостей до переробки. Додавання UV-абсорбера в сировину не дає майбутньому матеріалу ніякого захисту від ультрафіолетового випромінювання. Стільниковий полікарбонат без належного захисту придатний тільки для використання всередині приміщень. Такий полікарбонат в умовах атмосферних впливів прослужить не довше звичайної тепличної плівки! 

На сьогоднішній день, лише одиниці виробників використовують захисний UV-шар, нанесений методом соекструзії. Такий стільниковий полікарбонат, звичайно дорожче. Але це - надійний метеріали, який прослужить Вам більше 10 років! 

3.Зовнішні вид та маркування товару. 

При покупці матеріалу, звертайте увагу на зовнішній вигляд і маркування листа. Всі листи стільникового полікарбонату повинні бути промарковані із зазначенням виробника, наявності захисного UV-шару і зовнішньої сторони аркуша (для правильного монтажу). 

Якщо ви помітили зовнішні дефекти - сторонні вкраплення або маленькі бульбашки, помутніння або пожовтіння матеріалу, порушення геометрії аркуша (перпендикулярности перегородок і нерівності нижньої чи верхньої стінок) - то це може бути свідченням полегшеного ваги, неякісної сировини (великої кількості вторинної сировини) або порушень технології . Ці недоліки впливають на якість виробу, його придатність до експлуатації та термін служби.

Просмотров: 1483 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz