Пятница, 19.04.2024, 18:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 19 » Як правильно вибрати подушку для сну
23:25
Як правильно вибрати подушку для сну

За якість сну відповідають багато чинників: це і проветриваемость спальні, і час в яке ви лягаєте в ліжко, і з якими емоціями ви відходите до сну, і багато іншого.
Сьогодні ми поговоримо про такий важливий елемент для хорошого сну як подушка. Під час сну вона служить опорою для шийного відділу хребта і голови. Саме з цієї причини слід ретельно підходити до вибору цього спального аксесуара, інакше після довгої ночі ви прокинетеся розбитими, що не виспавшись і весь нічний відпочинок піде «коту під хвіст».

Як правильно вибрати подушку для сну?
Якщо ж ви спите взагалі без подушки, то результатом такого відпочинку буде викривлення хребта і головні болі.

Жорсткість і розмір цього аксесуара слід вибирати індивідуально, відштовхуючись від того, в якій позі ви звикли відпочивати. Якщо на спині, то жорсткість подушки повинна бути помірною, якщо на боці - по жорсткіше.

Замовляйте якісні, натуральні турецькі подушкт тут: KILIM PILLOW.

Ну а для любителів подрімати на животі слід вибирати подушку помягче. Для сну на боці вибирайте більш високу подушку, ніж для сну на спині.

Вибираючи розмір, потрібно враховувати і те, що повністю лежати на подушці повинна не тільки голова, але і шия. Тому різні «валики» підходять тільки для короткочасного відпочинку, а не для якісного і повноцінного сну.

 


Також на розмір цього аксесуара впливає і ширина ваших плечей. В основному подушки мають стандартну висоту 10-15 см, проте широкоплечий чоловікам слід вибирати більш високі - 14-17 см.

Крім розміру і жорсткості важливий і наповнювач. Всі наповнювачі поділяються на дві категорії: натуральні і синтетичні. Натуральні більш екологічні, але за ними потрібен ретельний догляд і вони не підходять для людей з алергічними захворюваннями. За синтетичними легше доглядати і вони набагато дешевше.

натуральні наповнювачі
Людям, схильним до стресів, часто рекомендують РОСЛИННИЙ НАПОВНЮВАЧ. Наповнювачі з різних трав добре заспокоюють нервову систему і допомагають розслабитися всьому організму. Але при цьому вони шарудять при русі і служать не більше двох-трьох років.

Подушки з шовку не викликають алергію і не скачуються. Вони на дотик дуже м'які. Але якщо вам попадеться жорсткувата шовкова подушка, то знайте що вона розбавлена ​​силіконом.

Якщо ви не страждаєте на алергію на шерсть, то можете придбати собі подушку з овечої вовни. Вона полегшує самопочуття при ревматизмі, болях у м'язах і суглобах. Але, на жаль, служить не довго і швидко скочується.

Незамінним натуральним наповнювачем служить натуральний латекс. Він є наповнювачем дорогих ортопедичних подушок і може залишатися м'яким і пружним протягом 20 років.

Прекрасно виспатися можна на подушках з пуху і пера. Але вони однозначно не підходять людям, що страждають на алергію. І звичайно за ними потрібен догляд, так як пух і перо є відмінним живильним середовищем для постільної кліща, кишкової палички та стафілококу.

синтетичні наповнювачі
Синтетичним замінником пуху є холлофайбером. Прати такі вироби можна прямо в машинці, але при температурі не вище 30 С.

Також легко стираються в машинці вироби з синтепону. Вони не мають запаху, в них не заводяться пилові кліщі і служать вони в середньому по 10 років.

Подушки з комфорель по терміну служби і за способом догляду за ними ідентичні подушкам з синтепону. Розрізнити їх можна тільки на дотик. Комфорель виготовляється у вигляді пухнастих кульок.

Вироби з СИЛІКОНУ відрізняються пружністю і відмінно відновлюють первісну форму після використання.

Подушки, наповнені в'язкоеластичний піною, також мають «ефектом пам'яті». Добре підходять людям страждають головними болями, радикулітом і різними захворюваннями хребта. Мінус такого виробу в тому, що їх прати не можна. Вода зруйнує піну і ефект «пам'яті» зникне.

Слід пам'ятати, що спальні аксесуари є відмінним живильним середовищем для різного виду бактерій. З цієї причини експерти радять раз в три місяці поміщати подушки в морозильну камеру на 24 години, а в літній, сухий, сонячний день виносити просушувати на балкон. І звичайно ж, не забувайте балувати себе новенькими «Умками», а старі викидати.

Просмотров: 782 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz