Четверг, 25.04.2024, 09:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Сентябрь » 4 » Як правельно ловити поплавною вудкою
16:02
Як правельно ловити поплавною вудкою

Сьогодні ми разом з вами будемо ловити рибу старої доброї класичної поплавковою вудкою. Але застосовувати будемо найсучаснішу і досконалу спортивну снасть, а саме махове вудилище з глухим оснащенням. 
Для нашої риболовлі ми вибрали містечко на невеликому, затишному озерці, яке саме по собі є старицею річки. Під час водопілля сюди заходить найрізноманітніша риба, тут може клюнути все, що завгодно - і плотва, і подлещик, і лин, і карась, і лящ. Подивимося, кого нам сьогодні вдасться зловити, застосовуючи методики спортивної рибної ловлі вудилищем з глухим оснащенням. 
Навколо - краса. В таких місцях любили рибалити російські класики - Паустовський і Аксаков. Продовжуючи їхні добрі традиції, приступаємо до риболовлі і ми. Вибравши місце, затишно влаштувавшись на мальовничому березі, ми, як завжди, починаємо з підготовки прикормки. 
Сьогодні я буду використовувати два варіанти прикормки. Одна з них - це гранульована підгодовування «Pellets» фірми «Top Secret». Призначена вона для лову коропа, але оскільки в ній дуже багато білків і всіляких поживних і ароматних речовин, прекрасно працює з найрізноманітнішої рибі. Тому ми її сьогодні будемо застосовувати в нашому випадку, в надії виманити до нашого гачка ту саму рибу, яку ми сьогодні і збираємося зловити. 

Купити комбінедзон для рибалки можна тут: рыбацкий комбинезон .
З ним можна ловити рибу і в дощ і в холод і серед гвардії комарів.

Розкриваємо пакет, висипаємо його ароматне вміст в наше м'яке відерце для підгодовування. Тепер ми додаємо водички з водойми для того, щоб все це набрякло. Гранули настаиваются. Ми поки підготуємо ще одну сипучу підгодовування. Знову ж я буду використовувати базову суміш «Top Secret» німецького виробництва. Мені дуже подобається якість цієї прикормки в поєднанні з її цілком розумною ціною. За кілька років практики я її обкатав практично на всіх водоймах Росії - чудово працює. Точно так само додаємо водички і перемішуємо її, щоб вона вся набухла. 
Гранульована підгодовування чуть-чуть розбухла, зараз вона вже буде лепіться в грудочки, а там, на дні вона буде довго розчинятися, довго і сумлінно залучаючи рибу в зону лову. Додамо в неї ароматизатор для того, щоб вона була більш ароматною, ще раз її Промес вже з ароматизатором. Ліпимо підгодовування кулями, готуємо стартовий закорм. Кульки розміром з кулак - буде те, що потрібно. 
Глибина в місці лову у нас не найбільша, близько півтора метрів, тому багато в стартовий закорм ми годувати не будемо. І кулі я постараюся зробити порихліте, щоб вони внизу швиденько розпалися й утворили прикормочной пляма. Для початку п'яти куль, я думаю, мені буде достатньо. Решта - вже по ходу справи будемо застосовувати. 
Попередньо я вже налаштував снасть, докладніше пристрою ми торкнемося трохи пізніше, а поки поплавок закинуть в ту саму точку, де я припускаю ловити, і я починаю її підгодовувати. Тут є дуже важливий тактичний і технічний момент: ніколи не можна підгодовувати квадратним гніздовим методом по площах. Чим точніше ви підгодувати, тим більше у вас шансів зловити хорошу рибу і швидше її залучити до своєї насадке. А тому годувати ми будемо старатися поплавок. 
Три чверті нашої прикормки відлетіли в зону лову, чверть залишилася нам для оперативного догодовування. І поки наша підгодовування збирає там рибу до нашого гачка, саме час поговорити про застосовуваної снасті. 
Я буду застосовувати сьогодні семиметрова махове вудилище з глухим оснащенням, дуже зручна річ для лову на середніх дистанціях. Це вудилище виготовлено фірмою «Daiwa», а точніше сказати - її англійським філією, користується великим і заслуженим успіхом у англійських та італійських спортсменів, у законодавців моди в даному виді лову. Я його з успіхом застосовую ось вже третій рік. 
Якщо ви помітили, на вудилище немає жодного кільця, воно не оснащено котушкою. По суті - це той же самий наш дитячий прутик, з якого все й починалося в ранньому-ранньому нашому дитинстві. Тільки прутик цей довжиною 7 метрів, практично нічого не важить і виготовлений з найсучаснішого композиційного матеріалу - з вуглепластика. Оснащується це вудилище елементарно просто, як я вже говорив, ніяких колечок і котушок на ньому немає. На кінчику встановлено спеціальне кріплення для волосіні, що називається коннектор. За своєю суттю - це небольшойпластіковий замочок, який дозволяє або закріпити волосінь, або зняти. Конектор виглядає дуже просто - невеликий пластиковий замок, петля оснастки вставляється в цей замочок, замочок замикається. Власне кажучи, на цьому оснащення нашого вудилища закінчується. Сама ж оснастка зберігається попередньо змотаної на мотовило. У мене тут багато різних оснасток з поплавками різної вантажопідйомності. Трохи пізніше я вам їх продемонструю. 
З усього різноманіття заздалегідь заготовлених оснасток, що зберігаються на спеціальних мотовилами, я вибрав для застосування сьогодні кілька штук, заздалегідь їх відклав, щоб за ними потім не лазити. Подивимося, яку вагу поплавка і що нам знадобиться, а поки я поставив поплавок вантажопідйомністю 2,5 грама з подовженою антеною, дуже зручний і чутливий. Зараз я вам покажу його ближче. 
Застосовувати я сьогодні буду ось такий поплавок, вагою 2,5 грама з подовженою верхньою частиною, з яскравою антенкой і з довгим кілем. У поплавка дві точки кріплення - верхня і нижня на кили. Занурений він до цих пір, стирчить з води. При клюванні або антенка занурюється, або, якщо у нас риба грузик піднімає з дна, з'являється контрастне, добре помітне чорне тіло. Такий поплавок найбільш зручний для лову в стоячій воді, або на ділянках з малим течією, з невеликими і середніми глибинами. 
Вантажі я розподілив двома групами. Вище до поплавця основний вантаж, що відвантажує тіло поплавка, нижче і ближче до гачка розташований підпасок, що відвантажує всю іншу частину поплавка, аж до антени. Через 15 см від нього - гачок. Якщо риба підніматиме гачок, слідом за нею потягнеться і підпасок і наш поплавок буде спливати. Якщо риба буде гачок тягти - наш поплавок буде або пірнати, або йти в сторону. Що ж, приступимо до лову. 
В якості насадки спробуємо для початку хробака. Я думаю, що він повинен сподобатися мешканцям цієї стариці, тим більше, що практично вся річкова риба черв'яка їсть із задоволенням. І навіть такі телепні і ледарі, як карась і лин, гарного живого, рухомого черв'яка ніколи не пропустять.

Просмотров: 1155 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz