Суббота, 27.04.2024, 04:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Сентябрь » 24 » Як писати реферат
18:55
Як писати реферат

Реферат - це розгорнутий доповідь по заданій темі, який може бути викладений як письмово, так і усно, і містить в собі інформацію, зібрану з декількох джерел. 

Крім того, реферат можна доповнити і власними думками, зробити його не простим переказом чиїхось думок, а творчій і унікальною роботою. 

Крок 1: Послідовність складання реферату 
При написанні реферату часто користуються загальноприйнятою схемою, що складається з декількох послідовних етапів: 

-Аналіз отриманого завдання 
-короткий план 
-Пошук і вивчення підходящої літератури 
-Розгорнутий план реферату 
-Написання тексту реферату 
-Оформлення набраного тексту 
Буває, що другий і четвертий пункти не мають істотних відмінностей і являють собою єдине ціле. До речі, складання плану може бути розпочато як до вивчення матеріалу, так і після нього - це залежить вже від рівня підготовки учня, а також від складності теми. 

Я рекомендую замовити реферат тут: написать реферат .
Тут вам швидко напишуть і вишлють реферат, вам залишається тільки роздрукувати.

Шаг 2: План роботи 
План будь-якого реферату обов'язково повинен складатися з таких основних розділів: 

Введення. У вступі лаконічно описується суть порушеної проблеми, історичні моменти, тенденції, ті чи інші події, пов'язані з темою, передумови їх виникнення і т.д. 
Основна частина. В даному розділі необхідно детально розкрити тему реферату, розбивши при необхідності його на кілька пунктів і підпунктів. 
Висновок. У висновку учневі слід коротко підсумувати все вищенаписане і зробити висновок відносно порушеної проблеми. 
Крок 3: Як писати реферат та яку літературу використовувати 
Підбір і вивчення літератури - процес трудомісткий і дуже витратний за часом. Тому наша порада: гортаючи підходящі джерела, позначайте собі на окремому аркуші потрібні сторінки, а потім вже на полях цих відзначених сторінок олівцем виділяйте ті абзаци або пропозиції, які, на ваш погляд, повністю вписуються в майбутню структуру реферату. Після чого виділений текст слід надрукувати на комп'ютері або написати від руки, не забуваючи при цьому дотримуватися наміченого докладного плану. 

Реферат хорошої якості - це кілька днів копіткої роботи, проведеної як в читальному залі бібліотеки при аналізі та вибірці матеріалу, так і вдома при його компонуванні і наборі. Але це в ідеалі. А так, школярі, як правило, роблять реферат за кілька годин, тому як конкретних вимог до оформлення у них немає, та й задається об'єм зазвичай невеликий. Студенти коледжів і училищ, так само як і студенти вузів, найчастіше також не особливо «потіють» над написанням реферату, скачивая вже готову версію з Інтернету. Але якщо в училищах цей варіант, в принципі, проходить, то у вузах можна сильно зганьбитися, віддавши на перевірку викладачеві до болю знайомий і вже обридлий плагіат. 

Але як бути, коли 2-3-х днів на якісне написання попросту немає? Наша порада в цьому випадку - зробити якийсь симбіоз з завантажених в мережі робіт, інформації з книг і власних думок. Такий «колаж» іноді виходить навіть цікавіше, читається дуже легко і більш приємний для вивчення, ніж сухий виклад матеріалу з різних джерел. Також ми хочемо відзначити, що при бажанні та прагненні до гарної оцінці «зібрати» якісну роботу можна навіть з ресурсів світової павутини, де корисної і потрібної інформації в надлишку. Але при цьому завжди пам'ятайте, що у вас є чіткий план, згідно з яким і треба писати, ні в якому разі не вставляючи нічого зайвого і компрометуючого, що могло б вказати на ваші справжні джерела. 

До зібраного списку літератури теж слід поставитися гранично уважно. Подивіться, які джерела і авторів можна в нього грамотно дописати, а що слід виключити. Також не забудьте вказати в тексті виноски на той чи інший джерело. Така обережність пояснюється тим, що багато досвідчені викладачі на самому початку дивляться не на сам текст реферату, а на список літератури, і здатні вже по ньому зробити висновки про виконану роботу. Погано сформована добірка джерел може послужити причиною миттєвої незадовільної оцінки або відправки реферату на доопрацювання. Особливо це стосується учнів вузів. 

Наведемо приклад. Був написаний реферат на тему: «Здійснення морських перевезень через сучасні російські порти», але серед джерел немає жодного ресурсу, виданого пізніше 2000 ... Звичайно, бувають ситуації, коли по заданій темі вкрай важко знайти нові видання, книги дуже часто не перевидаються, обладнання на тих же заводах не модернізується. Однак, по-перше, викладач це і сам повинен знати, і в таких випадках не знизить оцінку, а по-друге, знайти сучасні джерела (наукові журнали, статті і т.д.) все-таки реально. Такі публікації не просто підвищать реферату оцінку, але й істотно піднімуть ваш авторитет у викладача, зробивши вас в його особі «автоматичним» відмінником або хорошистом. 

Шаг 4: Правила оформлення 
На кожній освітньої щаблі правила оформлення істотно різняться. Тому, щоб не передруковувати реферат по кілька разів, попередньо уточніть ще раз у викладача, який шрифт і т.д. повинен бути. У вищих навчальних закладах студентам, як правило, повідомляють загальноприйняті стандарти оформлення («гість») електронних текстових документів (рефератів, розрахунково-графічних завдань, курсових і дипломних робіт): шрифт TNR, розмір 12, інтервал полуторний, абзацний відступ 1-1, 3 см і т.д. Але в деяких великих вузах існують свої норми, наприклад, інший шрифт, недопущення виділення тексту курсивом та інші.

Просмотров: 1318 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz