Среда, 24.04.2024, 20:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 18 » Як навчитися бухгалтерії самостійно?
00:35
Як навчитися бухгалтерії самостійно?

Специфіка самостійного обліку

Самостійне ведення бухобліку ІП дозволяє підвищити ефективність всієї діяльності, своєчасно особисто надавати в фіскальні органи звітність. Покладаючи відповідальність щодо бухгалтерських документів на себе, підприємець може вибрати систему, по якій буде вести облік. Деякі ІП розробляють свою систему, найбільш підходящу до їх діяльності. Це означає, що перед тим, як навчитися бухгалтерії самостійно, необов'язково детально вивчати план рахунків, вести стандартні регістри, потрібно просто навчитися чітко розбиратися в власних записах. Впевненим користувачам ПК рекомендується освоїти бухгалтерські програми, а взагалі не вміють користуватися комп'ютером краще робити бухгалтерські записи вручну.

Системи оподаткування для ІП

ССО. При реєстрації ІП треба підібрати для себе певну систему оподаткування; особливо популярна сьогодні спрощена система оподаткування - ССО. Завдяки їй ІП має можливість вести спрощений облік, для якого не треба спеціальне бухгалтерську освіту.

Податки. Ведення обліку ІП на ССО вигідно в тому, що підприємець вільний від податку на доходи фізосіб і податку на майно фізичних осіб, отже, майно, яке використовується для підприємницької діяльності, податком обкладатися не буде.

Навчитись самостійно користуватись програмою 1С бухгалтерія 8.2 можна тут: видео-уроки 1С.

Податкова база. Спрощена система оподаткування передбачає, що підприємцю необхідно визначитися щодо об'єкта оподаткування, вибрати його самостійно - це можуть бути доходи взагалі або доходи за вирахуванням суми витрат. Якщо об'єкт оподаткування - доходи підприємця, в цьому випадку останній буде платити податок 6% - за фіксованою ставкою, якщо ж вибрано оподаткування з урахуванням витрат, процентна ставка складе 15%.

Детальніше про вибір ССО можна прочитати в НК ССО «Доходи мінус витрати» або просто «Доходи».

Звітність за ССО

Індивідуальному підприємцю необхідно за підсумками календарного року подати податкову декларацію до територіального податкового органу. Крайній день здачі - 30 квітня наступного року. Також ІП зобов'язаний повідомити про свої найманих працівників (якщо вони є) до податкової служби та Пенсійного фонду, а для цього потрібно подати відповідні відомості в дані інстанції. Якщо ж у ІП немає найманих працівників, при подачі відомостей йому треба поставити в відповідних графах «0».

Що стосується додаткових обов'язків бухгалтерії, ССО не звільняє підприємця, який бажає вести самостійно бухоблік, від виконання їх. Він буде зобов'язаний сплачувати внески до Пенсійного Фонду та Фонд обов'язкового медичного страхування, якщо навіть не має найманих працівників, а також якщо не робить ніяких виплат фізособам. Суми внесків є фіксованими. Щоб розрахувати вартість страхового року, можна використовувати онлайн калькулятор фіксованих платежів ВП.

Просмотров: 661 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz