Пятница, 26.04.2024, 07:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Октябрь » 26 » Графітові і вольфрамові електроди
20:47
Графітові і вольфрамові електроди

Графітові електродиізготавліваются з вугільних допомогою з додатковою високотемпературної обробки графитизации.

Графитизация здійснюється тривалою витримкою вугільних стрижнів при 25000 - 26000С. Нагрівання забезпечується пропусканням по стрижнях струму досить великої сили.

Ця операція є дуже енергоємною і вартість графітових електродів в зв'язку з цим значно вище вугільних.

Завдання такої обробки зводиться до перебудови щодо хаотичного розташування атомів в атмосферному вуглеці в строгу кристалічну решітку графіту будова у вигляді правильних шестикутників, з постійними параметрами решітки - відстанню між атомами в кожному шарі і між шарами.

Неплавкі графітові електроди, спеціально призначені для дугового різання і зварювання, по держ. стандартами не виготовляються, тому в ряді випадків їх роблять шляхом розрізання та обточування графітизованих електродів по ГОСТ 4426 - 71.

Замовляйте електроди тут: вольфрамовые электроды.

Вольфрамові електроди є більш зручними для більшості зварювальних робіт. Вольфрам один з найбільш тугоплавких металів.

Його температура плавлення - 36000К (33770С).

Температура кипіння - ~ 50000К (~ 47000С).

Прихована теплота плавлення ~ - ~ 1160 кал / год.

Вольфрамові стрижні виготовляються з порошку після його просіювання і спікання.

Технологічний процес виготовлення вольфрамових електродів складається з наступних операцій:

1. Отримання порошкоподібного (шляхом відновлення воднем оксиду вольфраму WO3 при 500-8000С або електролізом розплавів мінералів вольфраму з бурою при температурі 10500С ... 13000С)

2. Пресування (на спеціальних пресах)

3. Збирання та проковка (призводить до значного зварювання окремих частинок)

4. Волочіння (до отримання електродів потрібного діаметра, дріт діаметром 0,01 мм)

Вольфрамові електроди при зварюванні використовую як катод, тому що при використанні їх як анода вони швидко витрачаються. З цієї причини зварювання неплавким вольфрамовим електродом на постійному струмі зворотної полярності практично не застосовується. У деяких випадках вольфрамові електроди досить стійки і в дузі змінного струму.

Посилюється витрата вольфрамового електрода плавленням через утворення на його торці більш легкоплавких сплавів вольфраму з складовими зварюється при:

а) Прямому контакті електрода з зварюваних виробом при коротких замиканнях при запалюванні дуги.

б) Конденсація парів і попаданні крапель з зварювальної ванни на торець електрода. Тому дугу запалюють на вугільній пластині або накладенням в момент запалювання на дугового проміжок високої напруги великої частоти, що викликає пробій без контакту (за допомогою осцилятора).


 
Для безконтактного запалювання дуги і її стабілізації в складі електрода повинні бути складові з малою роботою виходу електрона.

З цією метою до складу вольфрамового електрода вводять двоокис торію (ThO2) в кількості 1,5-2% і називається торійованого електродами.

Торійованого електроди (марки ВТ-15) більш стійкі проти оплавлення торця і дають в швах меншу кількість вольфрамових включень, які утворюються при падінні крапель з електрода в ванну.

Однак торійованого електроди в зв'язку з природною радіоактивністю торію вимагають застосування запобіжних заходів, які визначаються санітарними правилами використання радіоактивних речовин.

Останнім часом розроблені лантанірованіе і ітрірованіе вольфрамових електродів.

Вольфрамові електроди вельми чутливі до окислення, навіть при наявності відносно невеликих кількостей кисню в газовій фазі дуги. Утворений окис вольфраму з низькою температурою плавлення призводить до інтенсивного витрачання електрода.

"Та". Можливо, що застосування танталових електродів в якості неплавких (т-ра плавлення танталу (30000С) може бути доцільно і при зварюванні в тих випадках, коли включення танталу в шві менш шкідливі, ніж вольфрамові.

Для неплавких вольфрамових і танталових електродів ГОСТ не розроблений, їх виготовляють за технічними умовами.

Просмотров: 966 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz