Пятница, 29.03.2024, 18:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Каталог статей | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Жизнь [101]
життя
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » Статьи » Жизнь » Жизнь

Приготування їжі в поході

Давно минули ті часи , коли самотній велотурист розігрівав баночку на спиртівці або готував суп на паяльної лампи . Якщо похід проходить по густонаселеній території небудь у Польщі , Чехії , Німеччини , то краще мати невеликий гаманець , ніж туго набитий рюкзак. У будь-якому готелі можна поснідати чи повечеряти з великим шиком. Достаток маленьких затишних ресторанчиків вбиває у велотуриста бажання економити і самостійно готувати їжу в поході.

На крайній випадок слід запастися кип'ятильником і невеликим запасом швидко заварюю каші , бульйонних кубиків , чаю та цукру. У Росії для туриста теж роздолля - в поході можна приготувати і гриби , і ягоди , і рибу.

Важко уявити велотуриста з вагами і тому потрібно заздалегідь знати об'ємна вага різних продуктів. Зазвичай продукти вимірюють об'ємними заходами , а не зважують. Для цього використовують , наприклад , склянку (200 мл ) або чашки ( 0,5 л). Неважко запам'ятати, що одна столова ложка відповідає 15 мл води , а чайна ложка - 6 мл . Наведемо деякі мірні величини.


Соотношение объемов и массы сухих продуктов
ПродуктыЧашка (0,5 л)Стакан (200 мл)Столовая ложка (15 г)
Мука пшеничная32012810
Сахар400 - 45016012
Молоко цельное49019612
Молоко сухое240 - 2501008
Лапша170 - 25068 - 10012
Крупа гречневая36514610
Крупа манная33513410
Пшено35014010
Овсянка30012010
Рис41016410
Горох38515410


В даний час займатися приготуванням їжі в поході доводиться все менше і менше. Канули в лету часи, коли треба було замочувати з вечора рис або горох і вставати на дві години раніше за всіх, щоб встигнути приготувати сніданок. Тепер газові пальники дозволяють за 5 - 7 хвилин закип'ятити воду, а кашу приготувати за 1 - 3 хвилини. Проте для тих, хто зберіг у собі ентузіазм готувати біля багаття, нагадаємо деякі корисні відомості.


Особенности приготовления каш и продолжительность варки круп
ПродуктыКоличество продукта на 1 участника, гКоличество чашек воды на одну чашку крупыВремя варки, мин
Манка408 - 1010 - 12
Геркулес40 - 503 - 510
Гречка70 - 805 - 1025 - 30
Овсянка506 - 1020
Пшенка804 - 820 - 30
Рис70 - 804 - 820 - 30
Макароны1105 - 810 - 15


Слід пам'ятати, що в горах вода закипає при менших температурах, тому крупи розварюються дуже повільно. Так, на висоті 3000 м приготувати м'ясо практично неможливо, оскільки вода закипає при температурі 70 градусів. 

Звичайно ж, натуральні супи і каші не втратили своїх переваг. А що може зрівнятися з справжнім пловом або шашликом зі свіжої баранини? Дивіться рецепти страв, які можна приготувати в поході.
Категория: Жизнь | Добавил: 329 (23.03.2014)
Просмотров: 636 | Теги: Велосипед, велопохід, їжа, похід | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz