Пятница, 26.04.2024, 23:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Каталог статей | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Другое [84]
Інше
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » Статьи » Другое » Другое

Хто придумав копчення?

На сьогодні досить складно визначити того , хто вперше створив процес копчення . На цей рахунок виявляють багато різних Гіпотіза , але навряд чи можна впевнено і точно затвердити творця . Справа в тому , що соління і копчення продуктів було відомо століття тому у різних народів . Тому , хто був першим тепер сказати неможливо.
Але є кілька історичних фактів підтверджують , що копчення придумали випадково жителями лісів , де зараз розташовується Фінляндія . Кілька мисливців вийшли на полювання , їх пошуки виявилися безнадійні, з якихось незрозумілих нікому причин , всі звірі залишали ліс. У наслідку мисливці змогли виявити причину - це була пожежа , горіла досить велика територія лісу , вогонь швидко поширювався по лісу з північного боку. Від такого сильного пожежі загинуло багато звірів , вони не змогли врятуватися.
Коли пожежа потух , залишилася велика кількість туш тварин , які обгоріли , деякі наполовину згоріли. Один з мисливців , якого звали Суоменен , наважився спробувати таке м'ясо , підібравши обгорілу тушу , він зауважив , що запах приємний , пахло смаженим м'ясом. Тоді він досмажити це м'ясо на багатті до повної готовності м'яса. Після м'ясо залишилося , нудиться над димом багаття . Через кілька годин туша пропахла димом , набула дуже гарний окрас , а смак був бездоганний.
Таким чином , завдяки лісової пожежі , люди змогли винайти приготування м'яса над димом. Таке чудовий і смачний спосіб приготування швидко розлетівся по округах , і люди стали коптити не тільки м'ясо тварин, а й рибу і дичину.
Можливо придбавши новий спосіб приготування страви , вони навряд чи називали його копченням . І про такий спосіб копчення , розповідають не тільки племена фін . Так хто придумав копчення ? - Адже про даний чудовому способі згадують римляни , греки , галли , бритти і навіть кочові монгольські племена.
Набагато пізніше копчення стали застосовувати і до інших продуктів , таким як сир , овочі та заморські різні фрукти.
Наші далекі предки так само займалися копченням , про цей факт розповідається в наскельних малюнках , що збереглися ще з часу палеоліту , археологи не раз знаходили тому підтвердження. На наскальних мальовничих картинах говоритися , як чоловіки приходячи з полювання приносили дичину або м'ясо , а жінки наготовлювали його на вогні , поливаючи трав'яними настоями або відварами , для того щоб м'ясо збереглося якомога довше , його млоїли на диму довгий час.

Категория: Другое | Добавил: 329 (18.04.2014)
Просмотров: 591 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz