Духовка - незамінний прилад на кухні для приготування різних страв, як повсякденних, так і святкових. Крім того, запечені продукти не надають такого негативного впливу, як наприклад смажені, на наш організм.
Духовка може бути газової або електричної. Газова, як правило, йде в комплекті з газовою плитою. Газові використовують там, де електропроводка, а точніше її потужність не дозволяє використовувати електричну. А в електричній духовці приготування страв відбувається набагато простіше, та й самі по собі страви смачніше.
Як вибрати електродуховку
Але не всяка електродуховка може випікати смачно і якісно. Перш за все, тени повинні бути розташовані вгорі і внизу духовки. Це як мінімум. В ідеалі - по колу і на задній стінці. Регулятор потужності тенів повинні бути на кожну сторону окремо.
Але яке б кількість тенів не було в духовці краще вибирати з конвекцією. Завдяки примусовому перемішування повітря все страви готуються швидше і пропікаються рівномірніше. Незважаючи на конвекцію в деках по бічних ребрах повинні бути отвори - так краще буде розподілятися тепло.
Як вибрати електродуховку
Обов'язково повинна бути підсвічування. Навіть якщо використання духовки необхідно для приготування святкових страв, багато хто з них «не люблять» коли відкривають дверцята. А за допомогою підсвічування можна побачити через прозоре скло ступінь готовності. Багато ще вибирають духовку з градусником, але це безглуздо.
Вбудований градусник дуже швидко виходить з ладу. Краще купити окремо градусник і користуватися ним під час приготування. Функція гриля і обертається крутив ... ну тут треба дивитися по ситуації. Якщо м'ясо на вертелі в родині готується часто, тоді має сенс купувати духовку з таким функціоналом.
Як вибрати електродуховку
Внутрішня поверхня духовки має різне покриття. Краще брати з католітічекой емаллю або биокерамическим покриттям. Тоді краплі жиру будуть легко очищатися без застосування хімічних засобів. А біокерамічна емаль не буде вбирати запахи від попередніх продуктів.
|