Четверг, 25.04.2024, 15:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 1 » Вогнезахисна обробка будівельних конструкцій
21:02
Вогнезахисна обробка будівельних конструкцій

Законодавство України пред'являє жорсткі вимоги щодо дотримання правил протипожежної безпеки на об'єктах різних форм власності. Серед протипожежних заходів важливу роль відіграє вогнезахисна обробка конструктивних елементів будівель. Суть обробки полягає в доданні елементів конструкцій нових властивостей, що знижують вірогідність пожеж і перешкоджають швидкому поширенню полум'я по об'єкту. Законодавство вимагає від власників будівель проводити вогнезахисні роботи регулярно, а контролюючі органи зобов'язує кожні два роки оглянути і протоколювати об'єкти на предмет ефективності вогневої захисту. Незайвим буде нагадати, що проводити вогнезахисні роботи на підприємствах і установах в Україні можуть тільки фірми, що мають ліцензії на такий вид діяльності.
Аксіомою протипожежної безпеки будь-якого типу будівель є справні системи вентиляції, припливно-витяжні системи, повітроводи. В Україні на законодавчому рівні захист цих систем - непорушне захід, обов'язкове до виконання. Така увага законодавця і контролюючих органів до зазначених систем пояснюється тим, що в разі невідповідних захисних заходів ці системи маршрутизируют поширення по будівлі диму, чадного газу, вогню. А на ряді промислових підприємств хімічного комплексу системи повітропроводів використовуються для примусового видалення шкідливих речовин. Відповідно, до систем вентиляції на таких об'єктах висуваються особливі вимоги, що виключають ймовірність пожеж і вибухів.
Замовляйте вознезахисну обробку тут: Огнезащитная обработка металла.
Конструкції повітроводів обробляються спеціальними матеріалами, які підвищують теплоізоляційні властивості всіх елементів і їх вогнестійкість. Робота з вогневої захисту зазначених систем не тільки найвідповідальніша, а й важке, оскільки вентиляційні канали розташовуються усередині стін і перекриттів. А це обмежує доступ до них. Більш того, вентиляційні канали стикаються з різними матеріалами, такими як метали, дерево і навіть тканини, що вимагає додаткової їх обробки. Всі матеріали класифікуються, з точки зору протипожежної безпеки, на горючі, важкогорючі й негорючі. Метали відносяться до негорючих матеріалів. Однак під час пожежі при високих температурах металоконструкції і виконане з металу обладнання можуть втратити свої функціональні експлуатаційні властивості. Тому з метою температурної безпеки виробів і обладнання з металу їх поверхню покривають спеціальними сумішами і складами, які сприяють термоізоляції. Сучасні технології дозволяють захищати металеві конструкції протягом 30 - 150 хвилин. Ефективним вирішенням щодо захисту самих будівель і споруд є бетонування, монтаж спеціальних вогнезахисних панелей, обкладка вогнетривкою цеглою. Варіанти вогневої захисту щодо недорогі, хоча і досить надійні. Поряд з металами в будівництві широко використовується деревина. Вона, безперечно, має цілий ряд переваг, порівняно з іншими будматеріалами. Однак деревина відноситься до горючих матеріалів, і це є її істотним недоліком. Тому щодо вогнезахисної обробки елементів будівель і конструкцій, виконаних з дерева, приділяється особлива увага. Завдання такого захисту - виконати комплекс заходів, щоб надати деревині нові характеристики, які збільшують температурний поріг при запаленні, і підвищити опірність до горіння і тління. Для обробки деревини під час вогнезахисних заходів використовуються спеціальні розчини, іменовані антипіренами. Ці речовини добре всмоктуються в волокна деревини і при підвищенні температури здатні ізолювати поверхню дерев'яних конструкцій від вступника кисню. До того ж сучасні засоби здатні захистити дерево від пошкодження мікроорганізмами.
Не менш серйозним повинно бути ставлення власників будівель щодо вогнезахисної обробки тканин. Йдеться про тих матеріалах, які використовуються для декору приміщень: текстильні шпалери, декоративне покриття підлоги, стелі, стін. Без спеціальної обробки ці матеріали відносяться до категорії легкозаймистих. Потрібно пам'ятати, що при горінні вони здатні виділяти багато диму. До специфіки вогневої обробки тканин відноситься те, що сама обробка не повинна порушити зовнішній вигляд і декоративну складову інтер'єру і не містити неприємних запахів. Сьогодні існує величезна кількість всіляких розчинів для захисту тканин, які відповідають цим вимогам. В асортименті є розчини, в які тканину можна занурювати, а в деяких випадках - проводити обробку шляхом розпилення за допомогою пульверизатора або з використанням валика. Законодавство України дуже вимогливо ставиться до керівників підприємств у питаннях вогневої захисту конструкцій. Стан такого захисту знаходиться під постійним контролем підрозділів МНС. У разі невиконання необхідних заходів власники будівель піддаються серйозним санкціям, аж до закриття підприємства.

Просмотров: 508 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz