Четверг, 25.04.2024, 03:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Июнь » 27 » Витяжний вентилятор для ванної кімнати
00:11
Витяжний вентилятор для ванної кімнати

Ванна кімната — саме вологе приміщення в квартирі, а як багатьом відомо ще зі школи — різні бактерії і мікроорганізми розвиваються саме у вологому середовищі. Це є причиною появи плісняви у важкодоступних місцях, неприємного запаху на рушниках і навіть може призвести до захворювань різного виду.

Навіщо потрібен витяжний вентилятор?
Витяжний вентилятор у ванну комнатуВ зв'язку з тим, що домашні повітропроводи не отримують необхідного обслуговування, або не обслуговуються, їх робота повністю або частково порушується. Ще однією причиною відсутності циркуляції повітря може бажання сусідів максимально відгородитися від решти мешканців будинку — витяжні отвори просто закупорюються.

Вирішити цю проблему допоможе установка витяжного вентилятора, який примусово направить насичене вологою повітря у вентиляційний канал.

Перед установкою витяжного вентилятора потрібно переконатися в працездатності, або непрацездатності вентиляційного отвору. Найпростіший спосіб — взяти стікер (невеликий аркуш паперу) і прикласти його до сітки, що закриває витяжний канал (якщо така присутня, якщо немає — взяти за край і піднести до отвору). Якщо він притягнеться до решітці — витяжка працює справно, якщо ні — не працює. Варто пам'ятати, що навіть при нормальній циркуляції повітря в шахті, сили потоків повітря може не вистачати, щоб впоратися з надходить навантаженням і без механічного впливу тут не обійтися.
Замовити витяжний вентилятор не дорого можна тут: компания вентс.

Як вибрати витяжний вентилятор для ванної кімнати?
Для того, щоб правильно вибрати витяжний вентилятор у ванну, потрібно визначити наступні характеристики:

1. Об'єм приміщення, який легко розрахувати, помноживши довжину та ширину приміщення, на висоту стелі. Наприклад, довжина і ширина дорівнює 3 метрам, а висота стелі — 2,5 метра: 3м х 3м х 2,5 м, отримуємо об'єм 22,5 метра.

2. Далі потрібно визначити, вентилятор якої потужності потрібен, щоб показати максимально ефективні результати. Для цього потрібно помножити обсяг приміщення на кратність повітрообміну в приміщенні. Якщо обсяг легко обчислити без зайвих інструментів, то розрахувати повітрообмін самому, без наявності відповідних приладів буде трохи складніше. Полегшити завдання можна, скориставшись табличкою з середніми показниками для кімнат.

Потужність витяжного вентилятора

Для прикладу візьмемо середній результат для ванної кімнати, який буде дорівнювати 8 м3/год на 1 м2: 22,5 м3 х 8 м3/год = 180 м3/год. Потужність витяжного вентилятора може бути більше, але ні в якому разі менше.

Якщо в квартирі проживає декілька чоловік варто задуматися про покупку витяжки для ванної з можливістю регулювання потужності. Це дозволить заощадити енергію і максимально оптимізувати роботу пристрою.

Види витяжних вентиляторів
Незважаючи на величезну різноманітність пристроїв на ринку, умовно їх можна розділити на 4 види:

осьові — найбільш поширений вид з-за своєї універсальності як в плані дизайну, так і в плані ціни;
канальні — встановлюються всередині каналу, а зовні можливо встановити декоративну панель, яка буде максимально підходити під дизайн ванної кімнати;
відцентрові — доцільно встановлювати в нестандартних, великих приміщеннях ванної кімнати, так як при недостатній потужності одного пристрою, можливо об'єднати декілька механізмів в єдиний ланцюжок.
Стельовий витяжний вентилятор у ванною і душовою

Установка витяжки у ванній
Сам процес установки витяжного вентилятора не вимагає особливих знань в електриці і може проводитися навіть після закінчення ремонтних робіт у приміщенні. Слід заздалегідь виміряти діаметр витяжного отвору (100 мм, 125 мм або 150 мм) і дотримуватися заходів безпеки під час роботи з електрообладнанням. Це означає, що потрібно повністю вимкнути напруга у мережі і використовувати інструмент з ізоляцією.

Просмотров: 534 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz